Jump to content

dimitris11140

Core Members
 • Posts

  427
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

dimitris11140 last won the day on May 4 2014

dimitris11140 had the most liked content!

2 Followers

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

2,729 profile views

dimitris11140's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Conversation Starter Rare
 • Reacting Well Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Week One Done

Recent Badges

311

Reputation

 1. Καλησπέρα . Σε οικισμό προ 23 υπάρχει μια οριζόντια ιδιοκτησία, η οποία μέσω κληρονομιάς ορίζεται, ότι όσο είναι εν ζωή ο κληρονομος Α, θα μπορεί να κατοικεί εκεί χωρίς να έχει οποιοδήποτε άλλο δικαίωμα ( μεταβίβασης, πωλησης κτλ ) και μετα τον θάνατο του κληρονόμου Α, θα έρχεται στην κτηση του κληρονόμου Β ( καταπιστεύματουχος ) . Ουσιαστικά και πρακτικά έχουμε λοιπόν καταπίστευμα. Αυτός που έκανε την διαθήκη έχει φύγει από την ζωή εδώ και 25 χρόνια .Ο κληρονόμος Α δεν έχει κάνει ούτε αποδοχή , ούτε αποποίηση ( επομένως υπάρχει σιωπηρή αποδοχή ) και δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με την εν λόγω οριζόντια ιδιοκτησία . Δεν τον ενδιαφέρει . Έρχεται τώρα ο κληρονόμος Β ( καταπιστεύματουχος ) και θέλει να δηλώσει την οριζόντια ιδιοκτησία στο Κτηματολόγιο. Να τονίσω οτι ο κληρονόμος Β ( καταπιστεύματουχος ) δεν έχει κάνει ακόμα αποδοχή καθώς ο κληρονόμος Α είναι στη ζωή . Ο κληρονόμος Α δεν έχει καμμία πρόθεση και διάθεση να κάνει δήλωση στο Κτηματολόγιο .Αυτός που καίγεται και αποτανθηκε σε εμένα είναι ο κληρονόμος Β ( καταπιστεύματουχος ). Πώς δηλώνεται αυτή η ιδιοκτησία στο κτηματολόγιο για να μην πάει " αγνώστου ιδιοκτήτη " ? Ποιες οι απαραίτητες ενέργειες ?
 2. Από τις σημειώσεις της κ.Λεμπεση το 2012. Όταν το ανεγειρόµενο κτίριο βρίσκεται σε περιοχές που ίσχυε το συνεχές ή το µικτό σύστηµα δόµησης, το νέο κτίριο µπορεί να τοποθετείται σε επαφή µε το πλάγιο κοινό όριο ανεξάρτητα της θέσης και του χρόνου κατασκευής του κτίσµατος του όµορου οικοπέδου. –παρ.1.ε -------------- Ερώτημα ΤΕΕ Τμήμα Κεντρικής.Μακεδονιας το 2013 ( Δεν έχω βρει την απάντηση που δοθηκε ) Θέμα: Θέματα που εξακολουθούν να χρήζουν διευκρινήσεων σχετικά με την εφαρμογή του Ν.4067/2012 – ΝΟΚ, του Ν. 4030/11 και του N. 4014/11. Άρθρο 14. Παρ 1ε. Τήρηση αποστάσεων από όρια σε πρώην μικτό σύστημα δόμησης : Να διευκρινιστεί αν έχει εφαρμογή η παρ 1ε στο πρώην μικτό σύστημα δόμησης. -------------- Γνώμη : Εάν το κοινό όριο είναι πλάγιο για σένα και πλάγιο για τον ομμορο , δηλαδή έχετε κοινό πλάγιο όριο τότε πας με την παράγραφο ε του άρθρου 14 και είτε κολλάς είτε πας σε δ. Έχω την άποψη και ας με διορθώσει κάποιος συνάδελφος που έχει εμπειρία στα πρώην συστήματα δόμησης , ότι για τον πλάγιο ακάλυπτο στο πρώην μικτό υπήρχε δικαιωμα επιλογής για το αν θα αφεθεί από το ένα πλάγιο όριο ή από το άλλο. Ως εκ τούτου δεν δεσμεύει για τήρηση απόστασης από το κοινό πλάγιο όριο. Ψαξτο όμως αυτό και με γραπτό ερώτημα. Η άποψη μου. Παράγραφος 1ε Άρθρο 14. ε) όταν το οικόπεδο βρίσκεται σε περιοχές που προβλεπόταν, λόγω συστημάτων δόμησης που ίσχυαν πριν από την ισχύ του ν.1577/1985, η τοποθέτηση του κτιρίου σε επαφή με πλάγιο κοινό όριο, το κτίσμα μπορεί να τοποθετείται σε επαφή με το πλάγιο κοινό όριο ανεξάρτητα θέσης και χρόνου κατασκευής του κτίσματος του όμορου οικοπέδου. --------------
 3. Καλημέρα. Σύστημα πανταχόθεν ελεύθερο. Χτίζει ο πρώτος όμμορος και αφήνει >Δ.Χτίζει και ο δεύτερος όμμορος και αφήνει και αυτός >Δ .Ο δεύτερος ήθελε να κολλήσει αλλά ο νόμος τον υποχρέωσε να αφήσει τουλαχιστον Δ. Ερχομαστε στο σήμερα.Ο πρώτος ανακαλύπτει ότι έχει υπολοιπο δόμησης.Αποφασιζει να κάνει προσθήκη κατά επέκταση και να κολλήσει στο κοινό όριο. Δεν είναι παράλογο το γεγονός ότι ο πρώτος δεν θα σεβαστεί τον ομμορο ακάλυπτο του δεύτερου ,ο οποίος ακάλυπτος εκ του νόμου επιβλήθηκε ? Εγώ το βρίσκω παράλογο και δεν είμαι και δικηγόρος για να έχω αποψη αν και κατά πόσο όλο αυτό είναι και συνταγματικό στην τελική. Κάι πάλι τις καλημέρες μου.
 4. Εμένα μου φαινεται παράλογο να μπορείς να κολλήσεις όταν ο όμμορος είναι πχ στα 3.5 μέτρα και να μην μπορείς να κολλήσεις αν ο όμμορος είναι π.χ στα 3.0 μέτρα. Δεν το ψάχνεις λίγο το θέμα με κάνα ερωτημα ?
 5. Αν θέλουν να δώσουν δυνατότητα τακτοποίησης και στα μετά του 2011 , για να μην έχουν κολλήματα, δεν θα δώσουν οριστική εξαίρεση. Θα πουν για τόσα χρόνια πχ 25 χρόνια ,παρτε αναστολή.Σιγα μην δεν βρεθεί τροπος.Τα ακίνητα είναι η παχιά αγελάδα.Και το κράτος θέλει φαγητακι...Ειδικά στην μετά πανδημίας εποχη , όπου θα γίνει και ο λογαριασμός της λυπηρετης της εποχής του κορωναϊου.
 6. Ωραία τα λέει . Πρόεδρος και αυτός ? Και ο Παππούς μου ο συγχωρεμενος πρόεδρος στο χωριό του ήταν και που και που πέταγε καμμία...
 7. Έστω μια πενταόροφη με δύο υπόγεια. Το πρώτο υπογειο ξεθαμμενο. Σε αυτο το υπόγειο υπάρχουν αποθήκες , που έχουν αλλάξει χρήση ...σε κυρία. Στις δαπάνες μέχρι τώρα πληρώνουν 1,2 άντε πέντε χιλιοστά.Αυτα λέει ο πίνακας του κανονισμού. Κανένας δεν ασχολήθηκε ποτέ τι και πως. Οι υπόλοιποι όροφοι έχουν έναν ημιυπαιθριο ...οκ μικρή η ζημιά . Ο πέμπτος όροφος έχει και στέγη και τσιμπισε και σοφίτουλα Και από 110 μέτρα σπίτι ας πούμε , βάλε ημιυπαιθριο βάλε σοφίτα πήγε στα 170 τμ. Με φωνάζουν εμένα αυτοί που έχουν τις αποθηκες-σπιτια και ο πέμπτος με την σοφιτα. Ελα δω μηχανικαρα μου θέλω να μας κάνεις ταυτότητα. Εγώ βάζω τον αρχικό πίνακα ή θα πρέπει να γίνει νέος με τις πραγματικές δαπάνες ? Οι δαπάνες του διαμερισματων ,τα κοινόχρηστα δηλαδή ,αλλάζουν πάρα πολύ γιατί αλλάζουν οι επιφανειες και οι χρησεις. Αν βάλω τον αρχικό πίνακα του κανονισμού ,μήπως κάποια στιγμή ο άλλος που μένει στον τρίτο μου ζητάει τα ρέστα γιατί πχ το διαμέρισμα στο πρώτο υπογειο πληρώνει πολύ λίγα κοινόχρηστα και ότι δεν έκανα σωστά την δουλειά μου ? Το ίδιο και ο πέμπτος . Ουσιαστικά έχει διπλάσια τετραγωνικά από αυτά του πίνακα της σύστασης. Είναι ένα σκηνικό που παίζει πολύ στα βόρεια προάστια της Αθήνας. Επίσης τα ίδια ισχύουν για τις κλειστές θέσεις που έγιναν σπίτια και γραφεία και στον πίνακα τα χιλιοστά τους είναι αμελητέα .
 8. Δημήτρη άσε την Πομιδα. Νομικά είμαι υποχρεωμένος να αλλάξω δαπάνες ?
 9. Σε μια πολυκατοικία ας πούμε. Κάνω ταυτότητα σε ένα διαμέρισμα . Με τα χιλιοστά του πίνακα τι γίνεται ?
 10. Με τον πίνακα αναλογισμού έχει καταλάβει κανένας τι κάνουμε ? Υ.Γ μετά την πρόταση του πρωθυπουργού μας για πιστοποιητικό εμβολιασμού , εγώ θα πρότεινα να θεσπιστεί και πιστοποιητικό σεξουαλικής υγείας για αυτούς που παίρνουν αποφάσεις .Η σεξουαλική υγεία είναι πάρα πολύ σημαντική για την ύπαρξη ψυχικής ηρεμίας , ισορροπίας και πνευματικής διαύγειας.
 11. Ο πρόεδρος με τη χαίτη θα τα ρυθμίσει όλα. Οι Συριζαιοι έκαναν και ερώτημα γιατί αργεί η ταυτότητα και τούτοι εδώ αναφωνούν ότι είναι δική τους ιδέα μην και τους την κλέψει κανένας. Κακομοίρη Έλληνα τι σε περιμένει.
 12. Έχετε καταλάβει για τι ευθύνες μιλάμε, για πενταροδεκαρες ? Έχετε καταλάβει οτι στις πολυκατοικίες και στα συγκροτήματα ,το μπερμεμα είναι απίστευτο ? Έχετε καταλάβει ότι όλο αυτό θα σας κυνηγάει για όλη σας την ζωή ? Άσε ξέρω είμαστε μηχανικοί και μ@@@@ιες . Όποιος νομίζει ότι όλο αυτό είναι μια ψηφιοποίηση πέντε σχεδίων και μια ωρίτσα στο pc , ας το σκεφτει καλύτερα. Είναι πολύ βαριά νυχτωμενος.Και δεν απευθύνομαι στα παιδιά από τα κόμματα. Αυτά θα κάνουν το χρέος τους.Ουτε απευθύνομαι σε αυτούς που εξυπηρετούν συμφεροντα.Αλλωστε Τα αγαθά με κόπο αποκτωνται.Συνεχιζω. Ποιος θα την κάνει αυτή την δουλειά ή μάλλον καλύτερα , ποιος έπρεπε να την κάνει αυτή την δουλειά ? Το κράτος ,ο πρόεδρας και όσοι , ,όλο αυτό το βρίσκουν φυσιολογικο για τις πλάτες του ελεύθερου επαγγελματία μηχανικού.Ο δρόμος ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα. Μια ζωή η κατάσταση μπ@@@λο. Έφτιαξαν ηλεκτρονικές άδειες με ευθύνη μηχανικού, χωρίς πρώτα να απλοποιηθεί η νομοθεσία. Δεν έβγαλε κανένας κιχ για το αυτονόητο. Ο υπουργος που τα πέρασε αυτά , άντε γεια . Ούτε βουλευτής δεν ειναι. Η ευθύνη της άδειας εσένα θα κυνηγάει και τα παιδιά σου.Τώρα πάρε και την ταυτότητα. Βάρα το γαϊδούρι αντέχει. Άντε γιατί το πράγμα παραχοντρυνε και μπορεί οι νέοι μηχανικοί να μην έχουν ακριβής επίγνωση του ολου θέματος , αλλά εμείς οι μεγαλύτεροι οφείλουμε να γράψουμε πέντε κουβέντες ,για το πώς το βλέπει ο καθένας .
 13. Καταρχήν κανένας μας δεν ξέρει το ποσό που θα έπρεπε να έχει αυτός ο λογαριασμός. Επίσης κανένας μας δεν ξέρει αν ο λογαριασμός αυτός έχει κάποιες " ελλείψεις ". Αν υπάρχουν " ελλείψεις ", απο κει και περα ειναι θέμα δικαιοσύνης.Για άλλη μια φορά οι δικηγόροι θα βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Πάντως για να μην παρεξηγηθω ,δεν λέω ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει σε καμμία περίπτωση , άλλα σε ένα παράλληλο συμπαν αν εγώ είχα καταχραστεί χρήματα από δέκα άτομα ,τότε για να καλύψω την τρυπα, θα έβγαινα και θα έλεγα ότι στους 6 δίνω ένα ποσό Χ από τον λογαριασμό , στην πράξη θα το εδίνα σε 3 και έτσι θα βουλωνα την τρύπα και θα ήμουν ανεμος. Σε ένα παράλληλο σύμπαν αυτά. Στην Ελλάδα βέβαια δεν γίνονται τέτοια πραγματα
 14. Ο ΝΟΚ δεν έλεγε ότι τα κτίρια μέσα στο ίδιο οικόπεδο που έχει κάθετες δεν μπορούν να εφάπτονται. Σαφώς και μπορούν. Ο ΝΟΚ έλεγε ότι αν τα κτίρια δεν εφάπτονται.... τότε η απόσταση μεταξύ τους είναι Δ. Μεταξεταστεος ο υπάλληλος. Τον Σεπτέμβρη με τον κηδεμόν. Παύση μισθού μέχρι τοτε και αποζημίωση στον ιδιοκτήτη για τυχόν ανατιμήσεις των υλικων λόγω καθυστέρησης .
 15. Προφανώς και εκεί πάει η δουλειά . Θέλει χέρια η κατάσταση πια. Το θέμα είναι ότι πολλά χέρια ίσον πολλά στόματα .Και πολλά στόματα ίσον πολυ φαι. Και πολύ φαι ισον καλές δουλειές . Όχι πολλές δουλειές της πλάκας. Καλές δουλειές. Και οι καλές δουλειές ειδικα για την κατάσταση που έρχεται θα είναι δυσεύρετες.Οποτε υπάρχει θέμα.Κατα την γνώμη μου τουλάχιστον. Anyway η ταυτότητα αν έπρεπε ντε και καλά να εφαρμοσθεί θα έπρεπε να γίνει για τα νέα κτίρια. Για τα υφιστάμενα δεν θα έπρεπε να ισχύει.Και αρχικά βέβαια αυτός ήταν ο σχεδιασμός το 2010. Για τα νεόδμητα. Μετά άνοιξε η όρεξη και πέρασαν και στα υφιστάμενα.Οι λόγοι προφανεις.Αλλωστε αν κάποιος κάνει μια αναδρομή σε δημοσιεύματα του 2013 θα διαβάσει για κάτι σεισμοσημα στα ακίνητα και ιστοριες. https://www.enikos.gr/economy/167172/seismosimo-gia-ola-ta-akinita-zita-i-troika Πάντως το σπίτι μου στο χωριό που κληρονόμησα από τον συγχώρεμενο τον παππού και το οποίο χρονολογείται γύρω στο 1870 μπορεί να άργησε ,αλλά επιτέλους θα την βρει την ταυτότητα του.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.