Jump to content

dimitris11140

Core Members
 • Posts

  440
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

dimitris11140 last won the day on October 19 2021

dimitris11140 had the most liked content!

2 Followers

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

3,204 profile views

dimitris11140's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Dedicated Rare
 • Conversation Starter Rare
 • Reacting Well Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare

Recent Badges

385

Reputation

 1. Εάν βγάλει φουρούσια υψικορμα , ουσιαστικά δεν μιλάμε για πρόβολο αλλά για 2 τριεριστες . Απλά εγώ με τις τριεριστες έχω ένα "κόλλημα" , γι αυτο και ανέφερα την λύση με το πεπλατυσμένο δοκάρι. Χωρίς φουρούσια πρόβολος 3.5 μέτρων σε συμβατικό οικοδομικό έργο δεν παίζει.
 2. Ποιος ο λόγος να γίνει η πλάκα 35 εκ και όχι 25 ? Κάνεις το ένα μέτρο με κρεμαση πχ 40 και το υπόλοιπο το πιάνεις με 23-25 εκ . Ποιος ο λόγος να φορτώσεις την κατασκευή με τόσο ίδιο βάρος . Στην σεισμική επιβάρυνση έχεις δίκιο , αλλά για αυτό το μελετάμε . Όλη την δουλειά στην καμψη την κάνουν τα φουρούσια.
 3. Μπορείς να μου το εξηγήσεις λίγο αυτό το 40 εκ δεν είναι δοκάρι ? Το 40 είναι σχετικό και γρήγορη προσέγγιση . Το δε μήκος που προκύπτει ανάμεσα στα φουρούσια είναι μικρότερο των 4 Μ . Δηλαδή συνάδελφοι τις στοές που δεν θέλαμε να βγάλουμε κολώνες και προέκυπταν μεγάλοι προβολοι πώς τις αντιμετωπιζετε ? Εγώ πάντως έχω δει συνάδελφο - δάσκαλο με πάνω από 2000 οικοδομές στην πλάτη του να πιάνει ουκ ολίγες φορές με τον τρόπο που περιγράφω στοα 3.5-4 μέτρων και εννοείται με φουρούσια υψικορμα και επειδή μπορούσε τα έβγαζε ανεστραμμένα . Υ.Γ Η καμπτικη ροπή που προκύπτει απο το μπαλκόνι - τριεριστη - πρόβολο πείτε το όπως θέλετε , είναι στρεπτική για την δοκο , οπότε το δοκάρι θέλει επιμέλεια στην στρέψη . Είμαστε μηχανικοί . Κάποιες φορές καλουμαστε να δώσουμε λύση και σε περίπλοκα θέματα . Μακάρι όλες οι δουλειές να ήταν σαλόνι με μπαλκόνι 2.20 και να ξεμπερδευαμε .
 4. Φουρούσια ισχυρα από τα κ26, κ27 , κ28 δεν μπορείς να βγάλεις ? Φέρνεις μετά δοκάρι πεπλατυσμένο , πλάτους 1 Μ και με ύψος γύρω στα 40 εκ παράλληλα και δίπλα από τα Δ 22 , Δ 23 και τα υπόλοιπα 2.5 μέτρα τα πιάνεις πρόβολο.
 5. Καθίστε με τον αρχιτέκτονα να ξαναδείτε τα σχέδια , γιατί το κτίριο χρειάζεται αρμό.
 6. Σε ευχαριστώ για την ευχή σου .Η καλή τύχη πάει παντως σε όλους εμάς που δραστηριοποιούμαστε ενεργά στον τομέα της οικοδομής με το υπάρχον καθεστώς.
 7. Σε εργοτάξιο κάτι παρόμοιο " κουφό " δεν έχεις δει δηλαδή στην καριέρα σου ? Δεν έφτασες ποτέ σε γιαπι και μόλις το κοίταξες απέξω να σκέφτηκες " τι κάνει αυτός ? Γιώτα πέντε είναι ο τύπος " ? Άστο, σου λέω είσαι λάθος . Ο Μηχανικός για να παράγει το έργο του σωστά πρέπει να έχει και τα σωστά εργαλεία . Δεν γίνεται να πηγαίνεις να δεις αμφιεριστο δοκάρι 6μ και να πηγαίνει ο άλλος στη μάντρα να κόβει τα σίδερα ένα μέτρο μεγαλύτερα και να τα πετάει μέσα στο δοκάρι , να τα δένει , να κάνουν βέλος, και αν τα δεις τα είδες. Άνθρωπος είσαι . Όταν δουλεύεις με ερασιτέχνες θα γίνουν δέκα λάθη , θα πιασεις τα οκτώ . Για να μην μιλήσω για τα καφενεία και τα στέκια που περνάνε τα πρωινά και μαζεύουν τον κάθε τυχαίο και τον φέρνουν στην οικοδομή . Σε ένα δικαστήριο βέβαια ο μηχανικός και η οικογένειά του θα την φάνε . Για αυτό επιμένω στην πιστοποίηση και στην συνυπεύθυνοτητα . Τόσο ως προς την εφαρμογή της μελέτης , όσο και ως προς τα μέτρα ασφαλείας . Καλή συνέχεια
 8. Σε κάτι αντίστοιχο σε οικοδομή θα έφταιγε ο επιβλέποντας . Δεν θα είχε προλάβει ο μαύρος να δήλωσει παραίτηση. Κακώς . Έπρεπε να το είχε προβλέψει και να είχε παραιτηθεί εξ αρχής . Οι νόμοι στην Ελλάδα και η νοοτροπία που διαιωνίζεται .
 9. Αφού έμαθαν τόσα χρόνια στου κασιδι το κεφάλι , τώρα είναι καλά τα πράγματα στο σιδέρωμα . Την εποχή που χτίστηκε η οικοδομή αυτή , μόλις είχαν περάσει τα σύνορα και απλά ήταν φτηνοί . Οι δε Ελληναρες εργολάβοι της εποχής εκείνης έκαναν πλάκα ο ένας στον άλλον κάθε Παρασκευή-Σαββατο που πλήρωναν τον κόσμο για το πόσο μικρά μεροκάματα πληρώνουν. Το σταματάω εδώ . Είστε παντελώς λάθος κάποιοι και έχετε μπερδέψει την ευθύνη που θα έπρεπε Επιβλέπων και τι πραγματικά του έχουν μεταβιβασει . Δεν γίνεται να φταίει μόνο ο επιβλέποντας . Τι να λέμε τώρα .Το κόβω γιατί κουράζει . Καλή συνέχεια .
 10. Έχω φάει την ζωή μου στα γιαπια . Δεν κάνω επίβλεψη ούτε με drone ούτε με το κινητο. Έχω δουλέψει και με κατασκευαστές και με ιδιώτες . Αυτά που γράφεις είναι έκθεση ιδεών .Η παραίτηση είναι η έσχατη λύση σε μια δουλειά και λάθη δεν κάνει μόνο αυτός που δεν κάνει τίποτα .Κακώς κουνάς το δάχτυλο. Ευθύνη έχουν οι πάντες , όχι μόνο ο μηχανικός . Απλά το κράτος του έχει δώσει τον ρόλο του μα@@κα και νοοτροπίες όπως η δική σου , διαιωνιζουν αυτό το ρολο . Λοιπόν ποιστοποιηση στα συνεργεία χθες και συνυπεύθυνοτητα των παντων .
 11. Ρε παιδιά γράφετε και κουνάτε το δάχτυλο λες και δεν ξέρετε πως είναι τα πράγματα στην οικοδομή . Η κατασκευή αστοχησε σε εφελκυσμό . Το συνεργείο πετούσε χαρταετό και μάλλον εκείνη την εποχή μόλις θα είχε περάσει τα συνορα . Ο μηχανικός δεν έδειξε την προσοχή που έπρεπε . Τέλος πάντων , ευτυχώς δεν έπαθε κανένας τίποτα . Ποιστοποιηση στα συνεργεία χθες , αν και κάποιους τους βολεύει αυτό το χύμα γιατί με την ποιστοποιηση θα ανέβουν και τα μεροκάματα. Τώρα όλοι τα κάνουν όλα και ο μηχανικός υπογράφει . Ο καθένας έχει την γνώμη του , αυτή είναι η δική μου .
 12. Ας τον κρεμάσουμε τον Μηχανικό . Σύμφωνος μαζί σου . Για πες μου λίγο κατι και για την πιστοποίηση του συνεργειου . Την Δευτέρα σιδεράς , την Τρίτη πλακάς , την Τετάρτη τουβλάς ? Ήμουνα νιος και γέρασα με αυτή την ποιστοποιηση των συνεργείων. Ουσιαστικά το κράτος ρίχνεις πάντα τις ευθύνες στον μ@@@@@@κα που βάζει την τζιφρα . Λάθος του επιβλέποντα , αλλά και λάθος του συνεργείου που με την ανέχεια του κράτους δεν έχει την απαιτούμενη ποιστοποιηση. Τουλάχιστον οι νεώτεροι μηχανικοί ας μην τραβήξουν ότι τραβήξαμε εμείς οι παλαιότεροι.
 13. Μια κατοικία μετά από σύσταση ( μέσω διαθήκης) χωρίστηκε σε δύο ξεχωριστές οριζόντιες ιδιοκτησίες ( 1 και 2 ) . Το ρολόι της ΔΕΗ της αρχικής κατοικίας μεταφέρθηκε στο όνομα του ιδιοκτήτη της οριζόντιας ιδιοκτησίας 1 και στη ΔΕΗ δηλώθηκαν τα μέτρα αυτής της οριζόντιας ιδιοκτησίας . Η άλλη οριζόντια ιδιοκτησία (2) είναι μη ρευματοδοτουμενη , χωρίς ρολόι ΔΕΗ . Με το ΤΑΠ και τα δημοτικά τέλη της οριζόντιας ιδιοκτησίας 2 τι γίνεται ? Ποιες είναι οι ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν ? Η ΔΕΗ πάντως δεν δίνει κάποιο χαρτί ότι η ιδιοκτησία δεν ρευματοδοτειται και δεν έχει δικό της ρολόι . Ευχαριστώ .
 14. Καλησπέρα . Σε οικισμό προ 23 υπάρχει μια οριζόντια ιδιοκτησία, η οποία μέσω κληρονομιάς ορίζεται, ότι όσο είναι εν ζωή ο κληρονομος Α, θα μπορεί να κατοικεί εκεί χωρίς να έχει οποιοδήποτε άλλο δικαίωμα ( μεταβίβασης, πωλησης κτλ ) και μετα τον θάνατο του κληρονόμου Α, θα έρχεται στην κτηση του κληρονόμου Β ( καταπιστεύματουχος ) . Ουσιαστικά και πρακτικά έχουμε λοιπόν καταπίστευμα. Αυτός που έκανε την διαθήκη έχει φύγει από την ζωή εδώ και 25 χρόνια .Ο κληρονόμος Α δεν έχει κάνει ούτε αποδοχή , ούτε αποποίηση ( επομένως υπάρχει σιωπηρή αποδοχή ) και δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με την εν λόγω οριζόντια ιδιοκτησία . Δεν τον ενδιαφέρει . Έρχεται τώρα ο κληρονόμος Β ( καταπιστεύματουχος ) και θέλει να δηλώσει την οριζόντια ιδιοκτησία στο Κτηματολόγιο. Να τονίσω οτι ο κληρονόμος Β ( καταπιστεύματουχος ) δεν έχει κάνει ακόμα αποδοχή καθώς ο κληρονόμος Α είναι στη ζωή . Ο κληρονόμος Α δεν έχει καμμία πρόθεση και διάθεση να κάνει δήλωση στο Κτηματολόγιο .Αυτός που καίγεται και αποτανθηκε σε εμένα είναι ο κληρονόμος Β ( καταπιστεύματουχος ). Πώς δηλώνεται αυτή η ιδιοκτησία στο κτηματολόγιο για να μην πάει " αγνώστου ιδιοκτήτη " ? Ποιες οι απαραίτητες ενέργειες ?
 15. Από τις σημειώσεις της κ.Λεμπεση το 2012. Όταν το ανεγειρόµενο κτίριο βρίσκεται σε περιοχές που ίσχυε το συνεχές ή το µικτό σύστηµα δόµησης, το νέο κτίριο µπορεί να τοποθετείται σε επαφή µε το πλάγιο κοινό όριο ανεξάρτητα της θέσης και του χρόνου κατασκευής του κτίσµατος του όµορου οικοπέδου. –παρ.1.ε -------------- Ερώτημα ΤΕΕ Τμήμα Κεντρικής.Μακεδονιας το 2013 ( Δεν έχω βρει την απάντηση που δοθηκε ) Θέμα: Θέματα που εξακολουθούν να χρήζουν διευκρινήσεων σχετικά με την εφαρμογή του Ν.4067/2012 – ΝΟΚ, του Ν. 4030/11 και του N. 4014/11. Άρθρο 14. Παρ 1ε. Τήρηση αποστάσεων από όρια σε πρώην μικτό σύστημα δόμησης : Να διευκρινιστεί αν έχει εφαρμογή η παρ 1ε στο πρώην μικτό σύστημα δόμησης. -------------- Γνώμη : Εάν το κοινό όριο είναι πλάγιο για σένα και πλάγιο για τον ομμορο , δηλαδή έχετε κοινό πλάγιο όριο τότε πας με την παράγραφο ε του άρθρου 14 και είτε κολλάς είτε πας σε δ. Έχω την άποψη και ας με διορθώσει κάποιος συνάδελφος που έχει εμπειρία στα πρώην συστήματα δόμησης , ότι για τον πλάγιο ακάλυπτο στο πρώην μικτό υπήρχε δικαιωμα επιλογής για το αν θα αφεθεί από το ένα πλάγιο όριο ή από το άλλο. Ως εκ τούτου δεν δεσμεύει για τήρηση απόστασης από το κοινό πλάγιο όριο. Ψαξτο όμως αυτό και με γραπτό ερώτημα. Η άποψη μου. Παράγραφος 1ε Άρθρο 14. ε) όταν το οικόπεδο βρίσκεται σε περιοχές που προβλεπόταν, λόγω συστημάτων δόμησης που ίσχυαν πριν από την ισχύ του ν.1577/1985, η τοποθέτηση του κτιρίου σε επαφή με πλάγιο κοινό όριο, το κτίσμα μπορεί να τοποθετείται σε επαφή με το πλάγιο κοινό όριο ανεξάρτητα θέσης και χρόνου κατασκευής του κτίσματος του όμορου οικοπέδου. --------------
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.