Jump to content

dimitris11140

Core Members
 • Content Count

  331
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

dimitris11140 last won the day on May 4 2014

dimitris11140 had the most liked content!

Community Reputation

280 Πολύ καλή

2 Followers

About dimitris11140

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

2,031 profile views
 1. Ειναι αδιανόητο κατά την δική μου τουλάχιστον αντίληψη, να πληρώνεις 40 χρόνια μια ζωή ολόκληρη και να σου λένε στο τέλος πάρε 9 κατοστάρικα.Ειδικά για εμάς τους μηχανικούς ,με τόσα έσοδα που είχε το ΤΣΜΕΔΕ μέχρι το 2010,το πράγμα γίνεται εντελώς μα εντελώς αδιανόητο.
 2. http://www.tsmede.gr/Default.aspx?TabId=382 Σύμφωνα με τον παραπάνω σύνδεσμο και πριν την δημιουργια του ΕΦΚΑ, ένας προ 93 ασφαλισμένος πλήρωνε : Κύρια σύνταξη = 138 ,67 € , Επικουρικό = 41,60 € , Εφάπαξ = 27,73 € , Κ.Υ.Τ = 44,72 €. Αυτό μας κάνει σύνολο 252,72 € ανά μήνα. Εισφορές 50 ευρω το μήνα μικρότερες, απο το ελαχιστο 300 αρι που έρχεται πρός ψήφιση . Αν βάλουμε μέσα και την ειδική προσάυξηση (83,20€) που καταργήθηκε, οι εισφορες πήγαιναν στα 335 ευρώ, Αν κάνω κάπου λάθος ,ας με διορθωσει κάποιος. Τό ερώτημα που μου δημιουργήθηκε είναι το εξής : Κάποιος μηχανικός που βγήκε στην σύνταξη το 2012,2013,2014 ,2015 ή το 2016, δηλαδή με τους μνημονιακούς νόμους, τι σύνταξη πήρε ?
 3. Παίδες η ουσία ειναι οτι κάποιος που πληρώνει επί 40 χρόνια ένα 300αρι εισφορές, θα περνάει στο τέλος απο το ταμείο να πάρει ένα επίδομα ,γιατι σύνταξη δεν το λες αυτό το πράγμα.Πόσα δίνει λοιπόν κάποιος κατ' ελάχιστο στο κράτος σε εισφορές ? 300 x 12 x 40 = 144.000 ευρω. Δεν βάζω μέσα τοκισμούς κτλ. Δίνεις λοιπόν κατ' ελάχιστο στο κράτος ένα διαμέρισμα αξιοπρεπέστατο και παίρνεις .....................Αν βάλεις σε αυτό το ποσό μέσα τόκους, αλλά και την συνεισφορά του κράτους στις συντάξεις θα διαπιστώσεις πολύ εύκολα οτι κάτι δεν πάει καλά.
 4. Με τα ακίνητα που έχουν αυθαιρεσία στην πρασιά αλλά δεν έχουν κατά τα άλλα μεγάλες υπερβάσεις τι γινεται ? Δεν θα έπρεπε να υπαρχει πρόβλεψη και για αυτές τις περιπτώσεις ? Στον πινακα αναλογισμού που αναφερει η ταυτότητα, ποιόν βάζουμε ? Αυτόν της άδειας ? Η' πρεπει να γίνει τροποποίηση σύστασης ? Και αν δεν έχουν τακτοποιήσει όλοι σε μια πολυκατοικία, πως γίνεται αυτή η σύσταση ? Και την σύσταση ποιός την πληρώνει ? Νομίζω οτι ειναι έυλογα τα ερωτήματα αυτά.
 5. Οταν σε ένα ιδιωτικό έργο (οχι αντιπαροχή) ,εγώ σαν μηχανικός εκτός απο επιβλέποντας ,αναλαμβάνω και την κατασκεύη πχ των τούβλων ,σε ποίο άρθρο πηγαίνω στο ένα ή στο δύο?
 6. Κουβέντα κάνουμε φίλε μου. Αλίμονο. Δεν υπάρχει λόγος για συγνώμες πόσο δε από εσένα που στο παρελθόν με έχεις βοηθήσει. Επίσης ένα άλλο θέμα που θα προκαλέσει μεγάλες διαμάχες, είναι η κατανομή δαπανών και θέρμανσης στις πολυκατοικίες. Παράδειγμα : Αποθήκη σε ημιυπόγειο άλλαξε αυθαίρετα χρήση το 2008 από βοηθητικός χώρος σε κύριος και τακτοποιήθηκε το 2013 .Σαν αποθήκη τα χιλιοστά που είχε ήταν ελάχιστα και σύμφωνα με αυτά πλήρωνε κοινόχρηστα.Τα ίδια κοινόχρηστα συνεχίζει να πληρώνει και σαν κύριος χώρος. Το τι έχει να γίνει όταν κάποια στιγμή αυτό βγει στην επιφάνεια δεν περιγράφεται.
 7. @kana τι εννοείς όταν γράφεις οτι μου αρέσει ο μισός νόμος ? Η ταυτότητα είναι προς την σωστή κατευθυνση , το timing εντελώς λαθος. Ειδικά δε για την επάρκεια,αν διαβάσεις το άρθρο που εχω βάλει μιλάει για επάρκεια σε όλες τις περιπτώσεις.Ακόμα και για κλεισιμο ΗΧ.... Ε αυτό το βρίσκω παραλογο. Ο 4495 που μου έχεις παραθέσει πηγαίνει σε επάρκεια τα υψηλής του 4178 και όσα δεν εξαιρούνται με τον 4495. "ζ) το δελτίο δομικής τρωτότητας και τη μελέτη στατικής επάρκειας, εφόσον απαιτείται σύμφωνα με το άρθρο 99" Αυτο το "μελέτη στατικής επάρκειας, εφόσον απαιτείται συμφωνα με το άρθρο 99" δεν υπαρχει στο αρθρο της εφημεριδας...........Βαζει μέσα μέχρι και τους ΗΧ....... Τέλος και απο τις δηλώσεις που εγιναν, εγω αυτό που καταλαβαίνω ειναι οτι μια οριζοντια ιδιοκτησία ,θα μπορεί να κανει ταυτότητα με Δεδοτα ,αλλα αυτό δεν την απαλλάσσει απο την υποχρέωση επάρκειας εντος πενταετίας, ανεξάρτητα αν εχει εξαιρεθεί απο την υποχρέωση αυτή ειτε με τον 4178 ειτε με τον 4495.Εαν συμβαινει κατι τέτοιο και τα έχω καταλάβει καλά τα πράγματα και αυτό για μένα σωστό δεν είναι.
 8. Η Ταυτότητα του κτιρίου είναι σωστό μέτρο.Να μπεί ένα τέλος στο μπάχαλο.Δεν γινεται πχ μια κατοικία, να είναι δηλωμένη αλλιώς στην εφορία ,αλλιώς στο Κτηματολογιο και αλλιώς στη ΔΕΗ.Το θέμα είναι το timing.Αυτά τα μέτρα δεν τα περνάς σε μια κοινωνία που είναι βουτηγμένη μέχρι το λαιμό στις δόσεις. Βέβαια αν εσύ είσαι στην κοσμάρα σου, δεν το αντιλαμβάνεσαι αυτό. Οσο αναφορα τα αυθαίρετα κατηγοριας 5 : Προφανώς τους έχουν ξεφύγει οι περιπτώσεις που ανέφεραν οι συνάδελφοι. Από κει και πέρα, έχω την γνώμη ότι τα αυθαίρετα με πολύ μεγάλες υπερβάσεις, μετά το Ιούνιο, θα τα πάνε με την τράπεζα γής.Καμμία σχέση βέβαια το πρόστιμο τακτοποίησης, με το ποσό που θα απαιτείται μέσω της τράπεζας γής. Τελος αν ισχύσει η στατική επάρκεια, υποχρεωτικα σε κάθε περιπτωση (το δώρο προς τους μηχανικούς που γράφει και ο αρθρογράφος), θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος.Αν από τον 4178 ή τον 4495 προκύπτει υποχρέωση στατικής επάρκειας αντε να πουμε ότι θα γινει.Ανεφάρμοστο βέβαια για μένα ,αλλά τέλος πάντων.Όταν όμως δεν προκύπτει τέτοια υποχρέωση από τους προηγούμενους νόμους πως πας να το ζητήσεις τώρα ? «Οσον αφορά το κόστος, η συμπλήρωση της ταυτότητας κτιρίου δεν θα είναι ακριβότερη από τη σημερινή δήλωση μηχανικού (που επιβάλλεται να συνοδεύει κάθε αγοραπωλησία). Ωστόσο, στην περίπτωση που υπάρχει οποιαδήποτε παρανομία (ακόμα και η πιο απλή, όπως η ύπαρξη νομιμοποιημένων ημιυπαίθριων), οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να αναθέσουν σε μηχανικό στατική μελέτη. Πρόκειται για ένα ακόμα «δώρο» του ΥΠΕΝ προς τους μηχανικούς, με σημαντική οικονομική επιβάρυνση για τους ιδιοκτήτες, που καλούνται για μία ακόμα φορά να πληρώσουν την ανυπαρξία ελεγκτικών μηχανισμών.» https://www.kathimerini.gr/1051645/article/epikairothta/ellada/stop-sta-megala-ay8aireta
 9. Συμφωνω απολυτα. Βασικα το ασφαλιστικο και η κτιριακη υποδομη εχουν ανοιξει πολλες ορεξεις. Υ.Γ Τα κουστουμια με τις πολλες τσεπες σε παντελονι και σακακι ειναι πολυ must.
 10. Οταν προσπαθείς να αποδείξεις τα αυτονόητα για να αποκρούσεις είτε την αμάθεια είτε δεν ξερω και εγω τι ,κάτι πρέπει να έχεις στα χέρια σου οταν πάς εκει, αλλιώς τραγουδάνε Ρέμο παράφωνα. Τελος πάντων........Τα ίδια Παντελάκη μου .......τα ίδια Παντέλη μου.
 11. Πάρε φίλε μου και ένα έγγραφο σχετικό με το θέμα σου . H παράγραφος 7.γ του άρθρου 17 του ΝΟΚ οσο αναφορά τις ραμπες είναι ακριβώς ίδια με την παράγραφο 2.δ του ΓΟΚ. Υπάρχει λοιπόν το έγγραφο 61516/87. ............................................................................................................................................................................................................................................................................... ΓΟΚ 85 - ΑΡΘΡΟ-17. Κατασκευές στους ακάλυπτους χώρους 2. Στους ακάλυπτους χώρους του οικοπέδου επιτρέπονται και οι εξής κατασκευές: ………………………. δ) Σκάλες ή κεκλιμένα επίπεδα (ράμπες) καθόδου από τους ακάλυπτους χώρους του οικοπέδου προς τους υπόγειους χώρους. ΝΟΚ - ΑΡΘΡΟΝ-17 Κατασκευές και φυτεύσεις στους ακάλυπτους χώρους και περιφράξεις 2β. Τα προκήπια είναι υποχρεωτικοί ακάλυπτοι. 7. Επί των ακάλυπτων χώρων του οικοπέδου και εφόσον καλύπτεται η υποχρέωση για φύτευση, σύμφωνα με την παρ.2, επιτρέπονται οι παρακάτω κατασκευές: ………………………. γ) Σκάλες ή κεκλιμένα επίπεδα (ράμπες) καθόδου προς τους υπόγειους χώρους ή μηχανικά μέσα κάλυψης υψομετρικών διαφορών για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία ή εμποδιζόμενων ατόμων. .......................................................................................................................................................................................................................................................................... Εγγρ-61516/2045/2-10-87 Εγγρ-61516/2045/87 Ράμπα - Αίθριο - Απόληξη ανελκυστήρα Σας διαβιβάζουμε αντίγραφο της από 1-10-87 αίτησης του κ. Τ.Γ. και σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα. 1. Σύμφωνα με την παρ.2δ του Αρθ-17 του Ν-1577/85 επιτρέπεται στους ακάλυπτους χώρους (πρασιά) του οικοπέδου η κατασκευή ράμπας καθόδου προς τους υπόγειους χώρους. Η εμφαινόμενη δε στα σχέδια ράμπα δεν αντίκειται σε πολεοδομικές διατάξεις. 2. Το αίθριο είναι, σύμφωνα με την παρ.34 του Αρθ-2 του Ν-1577/85, μη στεγασμένο τμήμα του οικοπέδου και δεν επιτρέπεται η στέγασή του με οποιαδήποτε κατασκευή και 3. Κάτω από το μέγιστο ύψος της οικοδομικής και πάνω από το ύψος του κτιρίου επιτρέπεται η απόληξη φρέατος ανελκυστήρος, σύμφωνα με την παρ.2 Αρθ-16 του ΓΟΚ/85 και της Εγκ-12/86 .
 12. Η πρασια ειναι υποχρεωτικος ακαλυπτος και επιτρεπονται οι ραμπες πεζων και οχηματων απο τις παραγραφους 3 και 7 του αρθρου 17 .Επισης δεν αποτελουν αφετηρια μετρησης υψων.Το να το εγραφε ξανα στην παραγραφο 8 θα ηταν πλεονασμος. Υπαρχει βεβαια και η αλλη λυση.Να κατεβαζουμε τα αυτοκινητα στο υπογειο με γερανο, στα οικοπεδα με πρασια ,για να γινει το χατηρι του φωστηρα που τον εβαλαν σε αυτη τη θεση.
 13. Πως δεν μίλησε για σύνδεση ? Όταν λέει οτι το θέμα των εισφορών θα το δούμε συνολικά μαζί με την μείωση του ποσοστού φόρου ,τότε επέτρεψε μου να σκεφτώ, οτι σκοπεύουν τις αυξήσεις που θα υπαρξουν στο ασφαλιστικό για τα μικρα και μεσαια εισοδηματα, να τις πλασάρουν σε σύνδεση με την μείωση των συντελεστών φόρου.Και για να μην σου χαλάσω το χατήρι θα το πλασάρουν οχι με σύνδεση, αλλά συνδιαστικά με την μείωση της φορολογίας. Θα βγούν λοιπόν και θα πούν οτι αθροιστικά σε τόσο εισόδημα, πλήρωνες συνολικά για φόρους και εισφορές τόσο με τον νόμο του Κατρούγκαλου , ενώ τώρα θα πληρώνεις τόσο. Ουσιαστικά νομίζω ότι θα χρησιμοποιήσουν την μείωση της παρανοικής φορολογίας της προηγούμενης κυβέρνησης, για αυξήσουν στον πολύ κόσμο τις εισφορές. Μια περιέργεια πάντως την έχω σχετικά με το κριτήριο με το οποίο θα εντάσσεται ο ΄κόσμος στις κλάσεις, γιατί αν το πανε με τα χρόνια ,τότε ο νόμος θα πάει άκλαφτος.Για μένα ένας τρόπος θα ήταν το κριτήριο του καθαρού κέρδους.Δηλαδή απο τόσο μέχρι τοσο καθαρό κέρδος (και αφού έχουν αφαιρεθεί οι εισφορες τις προηγούμενης χρονιάς απο το εισόδημα)..... ασφαλιστική εισφορά τόσο.Κάνεις 3-4 κλάσεις με αυτόν τον τρόπο και τελειωνει η ιστορία.Βέβαια ο κ.Βρούτσης είναι πολυ δύσκολο εώς αδύνατο, να εφαρμόσει το συγκεκριμένο κριτήριο.
 14. Απο το 21:00 και μετά μας λεει ο κ.Βρούτσης που πάει το πράγμα. Αποσυνδέει την ασφαλιστική εισφορά απο το εισόδημα ,αλλά κανει και μια σύνδεση του νέου ασφαλιστικού με την επέρχομενη μείωση φόρου του εισοδήματος ........ Μιλάμε για αποσύνδεση που θα έχει μέσα σύνδεση.
 15. Η αναπροσαρμογή των ορίων ηλικίας απο 1/1/21 είναι ψηφισμένη με τον νόμο 3863/10 , άρθρο 11. Απαιτείται νεα νομοθετική ρύθμιση για να μην τεθεί σε εφαρμογή. Τώρα λοιπόν που αλλάζει εν μέρει το ασφαλιστικό , ευκαιρία είναι να συμπεριλάβουν και την κατάργηση του εν λόγω άρθρου.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.