Μετάβαση στο περιεχόμενο

jimd6776

Members
  • Περιεχόμενα

    22
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

936 profile views

jimd6776's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Conversation Starter Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Να κάνω μια ερώτηση. Είχα κόψει ένα τιμολόγιο για μια αγορά ενος προιόντος 50 ευρώ το φεβρουάριο του 22 και δε το δήλωσα ποτέ στην 3μηνία φπα (δε με νοιάζει να πάρω φπα) τι μπορώ να κάνω τώρα; γιατί είδα τώρα ότι φαίνεται στο mydata
  2. Καλησπέρα σας, Μια ερώτηση επειδή έχω μπερδευτεί λιγάκι. Εγώ που είμαι ελ. επαγγελματίας (σε καθεστώς μισθωτού φορολογικά), πλήρωσα ΕΦΚΑ κάθε μήνα το 2022. Για να το βάλω σαν έξοδα στην ερχόμενη φορολογική δήλωση μπορώ να το κάνω κάπου συγκετρωτικά τότε;
  3. Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω για να φορολογηθει το εισόδημα του 22 από την επιχειρηματική δραστηριότητά ως εισόδημα από μισθωτή εργασία, με βάση την περίπτωση στ' της παρ. 2 του άρθρου 12 πρεπει να κανουμε κατι τωρα? ή στο τελος, στην φορολογικη δηλωση?
  4. Καλησπέρα σας, Είμαι ελ. επαγγελματίας στο ΤΣΜΕΔΕ και ήθελα να ρωτήσω αν δικαιούμαστε μείωση φόρου (αφορολόγητο). Διότι είδα αν πληρούμε κάποιες προυποθέσεις (πχ μέχρι 3 εργοδότες) μπορούν να δηλωθούν τα έσοδα σαν μισθωτή εργασία και να ισχύει η μειωση φορου αρθρου 16. Ισχύει και ποιά είναι η διαδικασία?
  5. Καλησπέρα σας, μια γρήγορη απορία. Πέρασα ενα τιμολογιο παροχης υπηρεσιων στο mydata αλλα τα σχολια του χειρογραφου παραστατικου τα εβαλα εκει που λεει γενικα στοιχεια παραστατικου. Μηπως επρεπε να τα βαλω στα Σχόλια γραμμής παραστατικού? Εχει μεγαλη διαφορα? Ευχαριστω εκ των προτερων.
  6. Καλησπέρα συνάδελφοι, Είμαι ελ. επαγγελματίας στο ΤΣΜΕΔΕ και μέχρι τώρα υπαγόμουν στις διατάξεις της παρ.9 άρθρου 39, δηλαδή σε καθεστώς μισθωτού όπου ο εργοδότης πλήρωνε τις εισφορές μου. Θέλω από το 2022 να βγω από αυτή τη ρύθμιση, δηλαδή να είμαι κανονικός ελ. επαγγελματίας και να μου ρχονται τα ειδοποιητήρια. Πρέπει να δηλώσω κάτι στον ΕΦΚΑ πέρα από την κατηγορία ασφάλισης που επιθυμώ? Γιατί κάτι άκουσα υπάρχει τώρα μια πλατφόρμα Δήλωση παράλληλης μισθωτής απασχόλησης εκεί που ίσως πρέπει να κάνω και δήλωση για διακοπή. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  7. Καλησπερα σας, Ειμαι ελ. επαγγελματίας που υπάγεται στη Παρ.9 Αρθρ.39 Ν.4387/2016 (μισθωτος με μπλοκακι). Κοβω ΤΠΥ για ερευνητικα ιδρυματα και ο εργοδοτης ουσιαστικα αφαιρει και τον ΕΦΚΑ αυτοματα. Ξερετε τη διαδικασια ανεβασματος των χειρογραφων παραστατικων στο mydata? Επισης υπαρχει και αυτοματη παρακρατηση φορου 20%. Ευχαριστω εκ των προτερων
  8. Ευχαριστώ! Ξέρεις αν υπάρχουν πουθενά οδηγίες για ανέβασμα των εσόδων στα mydata για ελ. επαγγελματίες που υπάγονται στη Παρ.9 Αρθρ.39 Ν.4387/2016?
  9. Καλησπέρα, Ήθελα να ρωτήσω αν τα ηλ. μπλοκάκια είναι υποχρωωτικά τελικά απο 1/11 ή όχι. Μπορώ να συνεχίσω να κόβω όπως παλιά ως το τέλος του 21?
  10. Καλησπέρα σας, Είμαι ελ. επαγγελματίας στο ΤΣΜΕΔΕ στο καθεστώς άρθρο 39, παρ.9. Έχω έναν εργοδότη και είχα επιλέξει να πληρώνω τη 1η κατηγορία σε εισφορά πρόνοιας και επικουρικής (είναι σταθερά πια). Τώρα για τον 2ο εργοδότη πρέπει να τα πληρώνω πάλι? Διότι μου λέει και ο 2ος να επιλέξω κατηγορία άρα θα μου τα αφαιρεί απο το μισθό μου. Τι μπορώ να κάνω? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  11. Παιδια μια ερωτηση. Εγω ειμαι νεος ελ. επαγγελματιας στο ΤΣΜΕΔΕ απο το 2019 αλλα ειμαι στο αρθρο 39 παρ. 9. Το δικαιουμαι? Επισης δεν εχω οικογενειακο εισοδημα πανω απο 30000. Ευχαριστω.
  12. Καλημέρα σας, Είμαι ελ. επαγγελματίες στο ΤΣΜΕΔΕ και έχω 2 εργοδότες. Πληρώνομαι με μπλοκάκι κάτω από το καθεστώς άρθρου 39 παρ. 9 . Ξέρω ότι δε γίνεται να κάνω σύμβαση με 3ο εργοδότη χωρίς να βγω απο αυτό το καθεστώς (διορθωστε με αν κανω λαθος). Ηθελα να ρωτησω το οριο των 2 εργοδοτων πρεπει να πληρειται μεσα σε ενα χρονο ή ανα μηνα. Πχ μπορει το Γεναρη να ειχα συμβαση με 2 εργοδοτες και το φλεβαρη να εχω με 2 καινουριους εργοδοτες καινουριες συμβασεις? Ευχαριστώ πολύ.
  13. Καλημέρα σας, Είμαι ελ. επαγγελματίες στο ΤΣΜΕΔΕ και έχω 2 εργοδότες. Πληρώνομαι με μπλοκάκι κάτω από το καθεστώς άρθρου 39 παρ. 9 . Γίνεται να κάνω σύμβαση με 3ο εργοδότη? Θα πρέπει να είμαι και σε εκείνον στο ίδιο καθεστώς? Επίσης για να βγω από αυτό το καθεστώς τι κάνω? Ευχαριστώ πολύ.
  14. Γεια σας, ΕΙμαι ελ. επαγγελματιας στο ΤΣΜΕΔΕ και θα επιλεξω αυτο το μηνα ασφ. κατηγορια των νεων. Ωστοσο τα μπλοκακια που κοβω γραφουν αρθ.39 παρ.39 που ειναι το καθεστως μισθωτου και το προηγουμενο χρονο πληρωνα ποσοστιαια τον εφκα (και οχι το παγιο των 126 ευρω). Μου φαινεται παλι το ιδιο θα γινει. Πως μπορω να πληρωνω σταθερα 126 ευρω? Συμφερει συγκριτικα πολυ περισσοτερο? Διοτι σε αυτο το καθεστως που ειμαι εχω αφορολογητο ενω οι σκετο ελ. επαγγελματιες ξερω δεν εχουν. Ευχαριστω Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos 33
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.