Μετάβαση στο περιεχόμενο

Meremeti

Core Members
 • Περιεχόμενα

  458
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  1

Φήμη στην κοινότητα

86 Πολύ καλή

Σχετικά Meremeti

 • Κατάταξη:
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  192.168.178.1
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

492 profile views
 1. Έτσι όπως τα έγραψες τα κάνω και εγώ, 100/100 και ανεβάζεις τα δύο έγγραφα. Όντως στο ηλεκτρονικό δεν συμπληρώνονται τα επιμέρους ποσοστά, τα βρίσκουν μόνοι τους αυτοί. Καλή συνέχεια!
 2. Και εγώ κάτι τέτοιο εννοούσα, μόνο που το είπα περιφραστικά Με το δικηγόρο μου πάντως που το συζήτησα, μου επιβεβαίωσε ότι το πιο πιθανό είναι να αρκέσει μια ληξιαρχική πράξη θανάτου. Προς το τέλος όμως μου είπε μήπως εκ του νόμου του Κτηματολογίου γίνει μόνιμος επικαρπωτής το Δημόσιο και να αφήσω τις εξυπνάδες..
 3. Δεν σου βγάζει το κουμπί "+Προσθήκη εγγράφου" στο Tab με τα έγγραφα; Υποθέτω ότι μιλάς για ένα δικαίωμα που προκύπτει από δύο διαφορετικά συμβολαιογραφικά έγγραφα.
 4. Ότι υπάρχει υποχρέωση υποβολής δήλωσης για την επικαρπία είναι βέβαιο, το ερώτημα είναι πώς επηρεάζεται ο ψιλός κύριος αν αυτή δεν δηλωθεί. Μήπως η περίπτωση της αδήλωτης επικαρπίας έχει ιδιαίτερη αντιμετώπιση καθότι κάποια στιγμή αποσβήνεται λόγω θανάτου του επικαρπωτή ή στην επικαρπία ορισμένου χρόνου. Π.χ. εάν αυτή λήξει πριν ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση της περιοχής τι ενέργειες πρέπει να κάνει ο ψιλός κύριος για να καταστεί πλήρης. Εφόσον πρόκειται για επικαρπία αμεταβίβαστη, υποθέτω το εμπράγματο αυτό δικαίωμα δεν περιέρχεται στο δημόσιο και ας μην δηλωθεί. Οπότε περιέρχεται αυτόματα στον ψιλό; Τι λες Δημήτρη ως καθ΄ ύλην αρμόδιος; ΥΓ: Ο επικαρπωτής στη συγκεκριμένη περίπτωση βρίσκεται σε κλινική του εξωτερικού και δεν υπάρχει περίπτωση να δηλώσει το δικαίωμά του.
 5. Εάν ΔΕΝ δηλωθεί επικαρπία θα υπάρχει ποτέ πρόβλημα για το ακίνητο; Ο ψιλός κύριος δεν σκοπεύει να μεταβιβάσει για τα επόμενα χρόνια και ο επικαρπωτής είναι υπερήλικας (ζωή να' χει). Υπάρχει πρακτικό κώλυμα στο να υποβάλλει την δήλωση ο επικαρπωτής και γι'αυτό με ρώτησαν.
 6. Θυμάμαι αμυδρά για την Αθήνα που έστελνα πολυσέλιδο tiff με το συμβόλαιο και απαντούσαν σε email από τον ανάδοχο ότι βλέπουν μόνο την πρώτη σελίδα. Τώρα γιατί tiff (ή tif;) δεν έχω ιδέα. Σκαλίζοντας βρήκα και μια σελίδα του κτηματολογίου που αφορά τον Δήμο Αθηναίων και ζητάει να κάνουμε άμεσα ενημέρωση στοιχείων (εδώ). Πάντως αν είναι να πηγαίνουν 6 μήνες μετά στον ανάδοχο και να έχει ήδη καταλήξει σε συντεταγμένες των γεωτεμαχίων, δώρον-άδωρον η ηλεκτρονική υποβολή.
 7. Μίλησα στο μεταξύ με μία δεσποινίδα στο επαρχιακό γραφείο κτηματογράφησης.. έτσι από περιέργεια. Στην αρχή μου είπε να γράψουμε του τίτλου τα μέτρα μπροστά (ό,τι είπαν και στον @Architect90 στο άλλο θέμα) και να επισυνάψουμε και τα δύο τοπογραφικά και θα τα φτιάξουν αυτοί στην επεξεργασία. Εγώ επέμεινα "τι να το κάνετε το παλιό, είναι πρόχειρο και θα σας μπερδέψει" και μου είπε εντάξει, να βάλω μόνο τα καινούργια (εμβαδόν και τοπογραφικό). Το άλλο που μου είπε είναι ότι όσες δηλώσεις γίνονται ηλεκτρονικά δεν πάνε σε αυτούς, αλλά στα κεντρικά στην Αθήνα.
 8. Εφόσον υπάρχει επιλογή θα δηλώσω 740 και μόνον μπροστά (δεν νομίζω να δέχεται παρενθέσεις στην εφαρμογή έτσι κι αλλιώς) και θα επισυνάψω μόνο το εξαρτημένο τοπογραφικό (πάλι δεν νομίζω να δέχεται δεύτερο αρχείο όπως το είδα, εκτός αν κάνουμε καμιά πατέντα).
 9. Επειδή μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις.. επισυνάπτω σκαρίφημα (το κυανό είναι το παλιό)
 10. Ευχαριστώ! Για επιβεβαίωση τα 740 είναι της αποτύπωσης, αυτά βάζουμε λοιπόν στο Β1; Το ξαναρωτάω και γίνομαι κουραστικός αλλά διάβασα προ ολίγου στο άλλο θέμα το ανάποδο και λέω μήπως δεν ήταν σαφές ότι η αποτύπωση είναι τα 740 (πιο μικρό από του συμβολαίου): (κι άλλος "πραγματικός" χωρίς καφέ)
 11. Είναι της αποτύπωσης (740τμ) με μικρή διαφορά από του συμβολαίου (760τμ). Του συμβολαίου έγινε με κορδέλα πριν από 30 χρόνια και χωρίς μέτρηση διαγωνίων του παράγωνου οικοπέδου. ΥΓ: Αν είσαι στον 3ο (!) καλά θα κάνουμε να προσέχουμε τι γράφουμε
 12. Αντικατέστησε το "πραγματικό" με ακριβέστερο γιατί δεν ήπιαμε καφέ. Εννοώ αυτό που γράφω παραπάνω, του προσφάτως εκπονηθέντος τοπογραφικού (όχι του συμβολαίου). Αποτύπωσης.
 13. Ευχαριστώ jojo! Υποθέτω εννοείς στην ενότητα Δ-1 των εντύπων. Στην Β-1 ποιο εμβαδόν να γράφουμε όμως, το πραγματικό; Στην ηλεκτρονική δήλωση πρέπει οπωσδήποτε να ανεβάσουμε και το τοπογραφικό του συμβολαίου, εφόσον δηλώσουμε ΝΑΙ στο "Προσκομίζεται τοπογραφικό διάγραμμα";
 14. Τελικά έχει διευκρινιστεί αν στο εμβαδόν βάζουμε του τίτλου ή του πρόσφατου τοπογραφικού; Όταν πρόκειται για τοπογραφικό που συντάξαμε εμείς, μπορούμε να το σώσουμε ως pdf αντί να το σκανάρουμε; Δεν φαντάζομαι να υπάρχει πρόβλημα αν σφραγίδα/ υπογραφή είναι περασμένα ως εικόνες στο autocad. Ημερομηνία θέλει Ιούνιο 2018 αλλιώς ηλεκτρονική υπογραφή;
 15. Update: Πουλήθηκαν τα μισά σε Καταριανούς. Ίσως να έπαιξε ρόλο ότι μπήκαν και οι Τούρκοι στο παιχνίδι με τις χρυσές βίζες. https://bit.ly/2GiXsdi https://bit.ly/2Gg4PlD
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.