Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η ενεργειακή απόδοση μπορεί να εξοικονομήσει πάνω από 400 δισ. ετησίως στην παγκόσμια βιομηχανία


Engineer

Recommended Posts

Σημαντική μείωση του κόστους καθώς και των εκπομπών άνθρακα μπορεί να πετύχει η βιομηχανία παγκοσμίως, μέσω βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης.

Όπως προέκυψε από μελέτη, στην οποία συμμετείχαν η ABB, η DHL, η σουηδική ALFA και η Microsoft, οι επιχειρήσεις διεθνώς θα εξοικονομούσαν έως και 437 δισ. δολάρια ετησίως, από το 2030 και έπειτα.

Επιπλέον, εάν διπλασίαζαν τα μέτρα αποδοτικότητας, το ανθρακικό αποτύπωμα θα μειωνόταν κατά 4 γιγατόνους, μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με την απομάκρυνση από τους δρόμους του 60% των συμβατικών οχημάτων.

Η έκθεση αναφέρει μεταξύ άλλων ότι, οι εταιρείες θα μπορούσαν να αναλαμβάνουν τακτικά ενεργειακές επιθεωρήσεις, να εξετάζουν το ιδανικό μέγεθος των βιομηχανικών περιουσιακών στοιχείων, συνδέοντας τις εγκαταστάσεις με τα μηχανήματα και να χρησιμοποιούν πιο αποδοτικούς κινητήρες.

Ο Tarak Mehta, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ABB, ανέφερε, σύμφωνα με το Reuters: “Ενόψει της COP28 είναι σημαντικό να αποδείξουμε ότι υπάρχουν άμεσα διαθέσιμες και ώριμες συγκεκριμένες τεχνολογικές λύσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υπερθέρμανσης του πλανήτη”.

Όπως υπογράμμισε, δεδομένου ότι οι ΑΠΕ μπορούν να δώσουν μόνο ένα μέρος της απάντησης, ο κρίσιμος ρόλος που διαδραματίζει η ενεργειακή απόδοση στην επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης είναι αναμφισβήτητος.

Η βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένων των κατασκευαστών τσιμέντου, χάλυβα και χημικών προϊόντων, χρησιμοποιεί μερικές από τις πιο ρυπογόνες τεχνικές παραγωγής και βρίσκεται αντιμέτωπη με αυξημένο κόστος για την απαλλαγή από εκπομπές άνθρακα και τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητάς της.

Την περασμένη εβδομάδα, η EIA ανέφερε ότι η παγκόσμια κατανάλωση ενέργειας πιθανότατα θα αυξηθεί μέχρι το 2050 και θα ξεπεράσει την πρόοδο στην ενεργειακή απόδοση, λόγω της αύξησης του πληθυσμού και του υψηλότερου βιοτικού επιπέδου, μεταξύ άλλων παραγόντων.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι ΑΠΕ και άλλες πηγές εκτός ορυκτών καυσίμων, θα παράγουν περισσότερη ενέργεια μέχρι το 2050, ωστόσο η αύξηση αυτή δε θα είναι αρκετή για να μειώσει τις παγκόσμιες εκπομπές CO2 που σχετίζονται με την ενέργεια.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.