Μετάβαση στο περιεχόμενο

COP28: 60 και πλέον χώρες υποστηρίζουν τη θέση για τριπλασιασμό των ΑΠΕ έως το 2030


Engineer

Recommended Posts

Περισσότερες από 60 χώρες έχουν αναφέρει ότι στηρίζουν την κατεύθυνση για τριπλασιασμό της εγκατεστημένης ισχύος ΑΠΕ έως το τέλος της δεκαετίας και την απεξάρτηση από τον άνθρακα.

Όπως μετέδωσε σε αποκλειστικό δημοσίευμά του το Reuters, ΕΕ, ΗΠΑ και ΗΑΕ, που ηγούνται της προσπάθειας αυτής έχουν συγκεντρώσει την υποστήριξη ενόψει της COP28, που θα διεξαχθεί μεταξύ 30 Νοεμβρίου και 12 Δεκεμβρίου.

Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται ανεπτυγμένα κράτη όπως η Αυστραλία, η Ιαπωνία, ο Καναδάς, αλλά και αναδυόμενες οικονομίες, όπως η Νότια Αφρική, η Νιγηρία, το Βιετνάμ.

Σύμφωνα με προσχέδιο της δήλωσης που θα υπογράψουν τα εν λόγω κράτη, τα δεσμεύει να διπλασιάσουν τον ετήσιο ρυθμό βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης παγκοσμίως, σε 4% ετησίως έως το 2030.

Επιπλέον, αναφέρει ότι η μεγαλύτερη χρήση των ΑΠΕ θα πρέπει να συνοδεύεται από "τη σταδιακή μείωση της ενέργειας από άνθρακα", συμπεριλαμβανομένης της διακοπής χρηματοδότησης νέων σταθμών ηλεκτροπαραγωγής.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.