Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δυνατότητα ανέγερσης 2 οροφοδιαμερίσματων- Μεταλλική κατασκευή Ytong


Recommended Posts

Καλησπερα σε όλους και καλή χρονια.

Σε υπάρχουσα 2οροφη κατοικία στην Αθήνα, η οποία αποπερατώθηκε το 1950 το ισογειο και το 1970 ο 1ος όροφος, σκεφτόμαστε αν είναι δυνατόν να προσθέσουμε 2 ορόφους.

Η υπάρχουσα κατοικία δεν πληροί τον αντισεισμικό κανονισμό, οποτε θελουμε να μην καταπονήσουμε τον υπάρχοντα σκελετό του κτηρίου.

Σαν σκέψη αναρωτιόμαστε αν με κάποια μεταλλική κατασκευή εξωτερικά των υπαρχόντων διαμερισμάτων, μπορούμε με τη χρήση ytong να κατασκευάσουμε τους επιπλέον 2 ορόφους.

Υπαρχουν κατασκευαστές στην Αθήνα που να αναλαμβάνουν τέτοια έργα; 

Στο Βέλγιο που μένω η πλειοψηφία των σύγχρονων κατοικιών είναι μεταλλικές κατασκευές, με ytong και θερμοπροσωψη, όμως στην Ελλαδα δεν γνωρίζω που να απευθυνθώ, μιας και δεν θελουμε να κατεδαφίσουμε το κτήριο μας και να ανεγειρουμε από την αρχη 4οροφη οικοδομή.

Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη προκειμένου να καταλάβω από που πρέπει να ξεκινήσουμε.

Ευχαριστω προκαταβολικά.

 

Edited by Vasilis A.
Link to comment
Share on other sites

46 λεπτά πριν, Vasilis A. said:

...

Σε υπάρχουσα 2οροφη κατοικία στην Αθήνα, η οποία αποπερατώθηκε το 1950 το ισογειο και το 1970 ο 1ος όροφος, σκεφτόμαστε αν είναι δυνατόν να προσθέσουμε 2 ορόφους.

....

όλα είναι εφικτά υπό όρους και προϋποθέσεις και όλα έχουν το κόστος τους.

Για να διατηρήσεις τον ισόγειο και Ά όροφο 99% θα απαιτηθούν σημαντικές παρεμβάσεις στον στατικό φορέα και ακόμα με επιλογή μεταλλικού φορέα τα θεμέλια που θα απαιτηθούν θα είναι από οπλισμένο σκυρόδεμα...

Ναι υπάρχουν και Τεχνικά Γραφεία Μηχανικών ικανότατα που μπορούν να αναλάβουν τις αναγκαίες μελέτες κλπ

Όπως και ναι υπάρχουν και κατασκευαστές....

Είναι υποχρεωτικό να αναθέσεις να γίνει έστω μια προμελέτη βέλτιστων λύσεων και επιλογών  ...... διαδικτυακά με ερωτήσεις γενικά και αόριστα θα πας στα τυφλά.

 

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ παρά πολύ για τις πληροφορίες.

Ειμαστε άνθρωποι εκτός οικοδομής, με αποτέλεσμα να μην ξέρουμε από που να το ξεκινήσουμε. Επειδή καηκαμε μια φορά στο χυλό κάνοντας δουλειες για την ανακαίνιση του ισογείου  με «εργολάβο» που μόνο σε εισαγωγικά μπορεί να μπει η λέξη, θελουμε τα πράγματα πλέον να μπουν σε μια σωστή βάση. 
Μια ερωτηση μου είναι σε αυτές τις περιπτώσεις, πρέπει να γίνει πρώτα μια οικονομοτεχνική μελέτη από κάποιον μηχανικό και αν υπάρξει συμφωνία, να ξεκινήσουμε να παίρνουμε προσφορές για την υλοποίηση του έργου από τρίτους κατασκευαστές, με τα ανάλογα συμφωνητικά ως προς το τελικό κόστος, χρονοδιαγράμματα κλπ; 
 

Link to comment
Share on other sites

36 λεπτά πριν, Vasilis A. said:

...

Μια ερωτηση μου είναι σε αυτές τις περιπτώσεις, πρέπει να γίνει πρώτα μια οικονομοτεχνική μελέτη από κάποιον μηχανικό και αν υπάρξει συμφωνία, να ξεκινήσουμε να παίρνουμε προσφορές ...

είναι μια καλή αρχή....

 

καλά αποτελέσματα 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.