Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η τεχνολογία θέτει νέα πρότυπα στα αστικά κέντρα


Engineer

Recommended Posts

Νέες, έξυπνες πόλεις κατασκευάζονται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το Songdo στη Νότια Κορέα είναι χτισμένο σε έδαφος που ανακτήθηκε από την Κίτρινη Θάλασσα. Το Ίδρυμα Bill Gates σχεδιάζει να χτίσει το Belmont City από την αρχή σε μια τοποθεσία στην έρημο της Αριζόνα. 

Το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας θα γίνει το σπίτι της Neom, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το The Line μια περιοχή, μήκους 170 χιλιομέτρων, ύψους 500 μέτρων και πλάτους 200 μέτρων, που καταργεί τη χρήση των αυτοκινήτων, και το πλωτό συγκρότημα Oxagon, έναν προηγμένο βιομηχανικό κόμβο που τροφοδοτείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η προσπάθεια επικεντρώνεται στη χρήση τεχνολογίας, με σκοπό να τεθούν νέα πρότυπα για τα αστικά ακίνητα, εισάγοντας, παράλληλα την έννοια μιας πιο βιώσιμης ζωής στην πόλη.

Αλλά οι νέες πόλεις δεν είναι οι μόνες που επηρεάζονται από την τεχνολογική πρόοδο. Σε όλη την Ευρώπη, περιοχές όπως η La Défense του Παρισιού, επιχειρούν φιλόδοξα master plans επαναπροσδιορισμού, ώστε να πληρούν τους στόχους για την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών άνθρακα.

Κατά την προσέγγιση νέων έργων μεγάλης κλίμακας, τα ολοκληρωμένα δεδομένα είναι απαραίτητα για την αποσαφήνιση της κερδοφορίας τόσο των φορέων ανάπτυξης όσο και των τοπικών κοινωνιών και των περιβαλλοντικών απαιτήσεων. 

Σε αυτή τη διαδικασία, οι τεχνολογίες έξυπνων κτιρίων διαδραματίζουν σταθερά αναπόσπαστο ρόλο στην κατανόηση του τρόπου υλοποίησης των φιλόδοξων σχεδίων. 

Για παράδειγμα τρισδιάστατες σαρώσεις υφιστάμενων κτιρίων χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία λεπτομερών μοντέλων «ψηφιακών δίδυμων» – μια εξαιρετικά χρήσιμη διαδικασία για την πρόβλεψη του πώς οι νέες κατασκευές θα ταιριάζουν στο υπάρχον περιβάλλον. 

Βοηθούν επίσης στην έγκαιρη παρακολούθηση της προόδου της κατασκευής και των ζητημάτων που ανακύπτουν σε πραγματικό χρόνο, ενώ βελτιώνουν την ασφάλεια των εγκαταστάσεων.

Πηγή: JLL


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.