Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιτρεπόμενο ύψος στηθαίου στο δώμα για να "κρυφτούν" φωτοβολταϊκά


Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι και καλή χρονιά,

Για ανέγερση νέας ισόγειας κατοικίας σε εκτός σχεδίου περιοχή, θέλουν οι πελάτες να τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά στο δώμα που όμως να κρύβονται με κάποιο ψηλό στηθαίο. Επομένως ήθελα να ρωτήσω, αν η αναφορά που γίνεται στο άρθο 16 παρ. 10 του ΝΟΚ περί στηθαίου εως 1.5 μέτρο ύψος για την ενσωμάτωση των φωτοβολταικών στο κέλυφος του κτιρίου, μπορεί να εφαρμοστεί πάνω από το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος των 4μ. για ισόγεια κατοικία. 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Το άρθρο 19 δεν ισχύει εκτός σχεδίου (αρ. 2 παρ. 2).

Το μόνο που επιτρέπεται στο δώμα στην εκτός σχεδίου είναι καμινάδα και στηθαίο.

 

ΠΔ. Φεκ 270/85

Άρθρο 1 παρ. 7. Ο μέγιστος αριθμός ορόφων των κτιρίων ορίζεται σε 2 και το μέγιστο ύψος αυτών μετρούμενα από το γύρω έδαφος αυτών (φυσικό ή διαμορφωμένο κατά την επόμενη παρ.10) σε 7,50 μέτρα. Υπεράνω του ως άνω καθοριζομένου μέγιστου ύψους επιτρέπεται η κατασκευή μόνο στηθαίου τυχόν φωταγωγών ύψους μέχρι 0,30 μ. και καπνοδόχων, απαγορευομένων των λοιπών κατασκευών που αναφέρονται στο άρθρ.87 του Ν.Δ. 8/1973 περί Γ.Ο.Κ. Σε περιπτώσεις κατασκευής κεκλιμένης στέγης το κατά τα ανωτέρω μέγιστον ύψος προσαυξάνεται κατά 1,20 μ.

 

Και κατοικία άρθρο 6 παρ. 1 δ)Το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος της οικοδομής μετρούμενο από το φυσικό ή το κατά την παρ. 10 του άρθρ.1 του παρόντος Π.Δ/τος διαμορφωμένο έδαφος και από κάθε όψη, ορίζεται σε 4 μέτρα για μονόροφη οικοδομή ή μονόροφο τμήμα αυτής και σε 7,50 μ. για διώροφη οικοδομή ή διώροφο τμήμα αυτής.

 

  Σε περίπτωση κατασκευής κεκλιμένης στέγης το ύψος αυτό προσαυξάνεται κατά 1,20 μ.

 

  Σε καμία περίπτωση η οικοδομή δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τα ύψη αυτά πλήν της περίπτωσης κατασκευής στηθαίου τυχόν φωταγωγού ύψους 0,30 μ. και καπνοδόχου.

Edited by Latg
  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.