Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προωθείται νέο σύστημα εντοπισμού και κατεδάφισης των νέων αυθαιρέτων


GTnews

Recommended Posts

15 hours ago, sdim said:

Οι αργόσχολοι θα κάρφωναν τους πάντες για να βγάλουν το μεροκάματο.

Χαχαχαχαχα

Link to comment
Share on other sites

Το σύστημα εντοπισμού τους μάρανε. Το ακούμε αυτό εδώ και 10χρόνια.

Ας προβούν στις κατεδαφίσεις σε αυτά τα οποία έχουν τα πρωτόκολλα και όλα τα στοιχεία και μετά μιλάμε. Αυτό το περιβόητο "μοντέλο της Μυκόνου" είναι αυτό που κατέγραψαν τις αυθαιρεσίες σε ένα μπαρ-ξενοδοχείο και γκρέμισαν ένα κιόσκι? Ουάου.

Εντωμεταξύ δεν το καταλαβαίνω. Γιατί προτεραιότητα στις νέες παρανομίες? Οι παλιές? Έχουν λιώσει τα έγγραφα στο συρτάρι ή τα έφαγε ο ποντικός?

Μικροπαραβάσεις πάντα θα υπάρχουν. Ένα ημιυπαίθριο που έγινε δωμάτιο, θα υπάρχει σχεδόν πάντα. Το πρόβλημα είναι με σειρά προτεραιότητας α) οι αυθαιρεσίες που υποβαθμίζουν τον δημόσιο - κοινόχρηστο χώρο (αιγιαλός, ρέματα, οδούς κτλ κτλ), β) αυθαίρετες κατασκευές που υπερβαίνουν σημαντικά την κάλυψη/δόμηση κατά σημαντικά ποσοστά (συνήθως εκτός σχεδίου), γ) αυθαίρετες κατασκευές που επιβαρύνουν την κάλυψη εν γένει, δ) αυθαίρετες κατασκευές εντός των κτηρίων ή μικροπαραβάσεις (πέργκολες κτλ). Ειδικά για τις τελευταίες, who gives a damn (εκτός από το Υπ. Οικονομικών).

Και να σημειώσω, πως έτσι όπως έχουν κάνει και τον ΓΟΚ, ΝΟΚ, αυτό μετράει αυτό δεν μετράει στη δόμηση/κάλυψη, δεν θα βγαίνει άκρη ούτε στο ένα εκατομμύριο.

Αν δεν κάνεις διασύνδεση αρχικά Ε9 με Κτηματολόγιο και στη συνέχεια με Σύστημα αδειών - Ηλεκτρονική ταυτότητα δεν έχεις κάνει τίποτα.

Τέλος, για την Η.Τ. που πολλοί μιλάνε, θα αποδειχθεί κατά την άποψη μου αν όχι  προβληματική, σίγουρα κατώτερη των προσδοκιών όπως είναι και το σύστημα αυθαιρέτων. Όταν δεν έχεις απλές και αυστηρές προδιαγραφές συμπλήρωσης και αρχειοθέτησης αρχείων, αλλά και έλεγχο, δεν στήνεται ένα κρατικό σύστημα. Πόσο μπορείς να στηριχθείς στις καταγραφές / συμπλήρωση ενός ιδιώτη μηχανικού. Και αν δεν έβαλε όλες τις άδειες ή του ξέφυγε κάτι? Σίγουρα θα πρέπει να κάνεις τα double check και απλά σε βοηθάει να μην πηγαίνεις στην πολεοδομία. Δηλαδή το μόνο που σου λύνει τα χέρια είναι ότι δεν θα χρειαστεί να πάρεις τα σχέδια από την πολεοδομία (και αυτό σχετικό).Δεν στήνεις σοβαρά συστήματα έτσι. Ας ελπίσουμε ότι το κράτος θα τα σκάσει και θα κάνει ένα καλό scan τα στελέχη των οικοδομικών αδειών τα οποία θα είναι και διαθέσιμα για search online. Το μόνο σύστημα που παραδέχομαι, είναι το "Ανοικτό Πληροφοριακό Σύστημα e-Άδειες", αν και δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να έχει μόνο 50 εγγραφές, ενώ το search του είναι ελλιπές. Ειδικά στα εκτός σχεδίου και στην επαρχία (χωρίς οδούς) είναι δύσχρηστο.

Edited by Apollon
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.