Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόσβαση ΑΜΕΑ σε τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες για ΕΣΠΑ


Recommended Posts

Καλησπέρα!

Σε μελέτη για τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες που πρόκειται να υποβληθούν στο τρέχον πρόγραμμα ΕΣΠΑ, γνωρίζει κανείς αν πρέπει υποχρεωτικά να υπάρχει μια κατοικία που να πληροί προϋποθέσεις ΑΜΕΑ; Ο νόμος ορίζει (αν θυμάμαι καλά) να έχεις 10 και πάνω κατοικίες για να είναι η μια προσβάσιμη από ΑΜΕΑ.
Εγώ δηλαδή, πιστεύω ότι σε 3 κατοικίες θα έπρεπε να είναι προσβάσιμοι οι κοινοχρηστοι χώροι (πχ είσοδος- κοινόχρηση αυλή-κήπος), και να είναι εύκολα μετατρέψιμες οι κατοικίες σε κατοικίες ΑΜΕΑ όπως ορίζει ο ΝΟΚ.
Από την άλλη ο σύμβουλος ΕΣΠΑ επιμένει ότι πρέπει να υπάρχει οπωσδήποτε μια κατοικία ΑΜΕΑ (τουλάχιστον το ισόγειό της, ας πούμε ότι το πατάρι είναι για το συνοδό), βασιμόμενος στο παρακάτω απόσπασμα από την προκήρυξη του ΕΣΠΑ:

  • Να διαθέτουν ή να δεσμευτούν με υπεύθυνη δήλωση του Νόμιμου Εκπροσώπου ότι μέχρι την ολοκλήρωση της επένδυσης θα μεριμνήσουν για τις κατάλληλες υποδομές και υπηρεσίες με σκοπό την ελαχιστοποίηση των εμποδίων και τη διευκόλυνση της πρόσβασης σε αυτές, όπου αυτό είναι απαραίτητο και αναγκαίο, ατόμων με αναπηρία, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 73 του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1060/2021 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 17ης Δεκεμβρίου 2013, περί καθορισμού γενικών διατάξεων για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ταμείο Συνοχής και την κατάργηση του κανονισμού(ΕΚ) αριθ. 1083/2006. Ως υποδομές νοούνται τόσο οι κτιριακές υποδομές, όσο και οι ηλεκτρονικές εφαρμογές που απευθύνονται στο πελατειακό κοινό (π.χ. ιστοσελίδες και λοιπές ηλεκτρονικές εφαρμογές, όπως ηλεκτρονικά σημεία πληροφόρησης ή/και εξυπηρέτησης κ.λ.π.) σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΣΑμεΑ.

Εγώ τον ρωτάω βάσει ποιων προδιαγραφών ορίζονται οι "κατάλληλες υποδομές" και η "ελαχιστοποίηση των εμποδίων"; Γιατί δηλαδή πχ να μην είναι όλες προσβάσιμες από ΑΜΕΑ και να είναι μόνο η μία;

By the way γκούγκλαρα το αναφερόμενο

άρθρο 73 του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1060/2021 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

και νομίζω ότι μιλάει για τελείως άλλα πράγματα.

---

Για την ιστορία, ο πελάτης ζήτησε 4 κατοικίες, σχεδίασα την μια προσβάσιμη από ΑΜεΑ και τελικά επειδή δεν φτάνει ο προυπολογισμός θα εντάξει στο πρόγραμμα τις 3. Έτσι όπως είναι το οικόπεδο και το κτίριο, δυστυχώς πρέπει να αφαιρεθεί η προσβάσιμη.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς δεν το ορίζει, έχει μόνο την παραπάνω φράση και κάτι παρόμοιο. Αν το έγραφε θα είχαμε ξεμπλέξει και δεν θα χρειαζόνταν να γράφω στο φόρουμ!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.