Μετάβαση στο περιεχόμενο

Riren Margo

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

172 profile views

Riren Margo's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Week One Done

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μάλλον θα βρήκες την απάντηση, αλλά ναι στο πρώτο, ναι και στο δεύτερο (το πατάρι 10τμ χωρίς την τοιχοποιία).
  2. Δυστυχώς δεν το ορίζει, έχει μόνο την παραπάνω φράση και κάτι παρόμοιο. Αν το έγραφε θα είχαμε ξεμπλέξει και δεν θα χρειαζόνταν να γράφω στο φόρουμ!
  3. Καλησπέρα! Σε μελέτη για τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες που πρόκειται να υποβληθούν στο τρέχον πρόγραμμα ΕΣΠΑ, γνωρίζει κανείς αν πρέπει υποχρεωτικά να υπάρχει μια κατοικία που να πληροί προϋποθέσεις ΑΜΕΑ; Ο νόμος ορίζει (αν θυμάμαι καλά) να έχεις 10 και πάνω κατοικίες για να είναι η μια προσβάσιμη από ΑΜΕΑ. Εγώ δηλαδή, πιστεύω ότι σε 3 κατοικίες θα έπρεπε να είναι προσβάσιμοι οι κοινοχρηστοι χώροι (πχ είσοδος- κοινόχρηση αυλή-κήπος), και να είναι εύκολα μετατρέψιμες οι κατοικίες σε κατοικίες ΑΜΕΑ όπως ορίζει ο ΝΟΚ. Από την άλλη ο σύμβουλος ΕΣΠΑ επιμένει ότι πρέπει να υπάρχει οπωσδήποτε μια κατοικία ΑΜΕΑ (τουλάχιστον το ισόγειό της, ας πούμε ότι το πατάρι είναι για το συνοδό), βασιμόμενος στο παρακάτω απόσπασμα από την προκήρυξη του ΕΣΠΑ: Να διαθέτουν ή να δεσμευτούν με υπεύθυνη δήλωση του Νόμιμου Εκπροσώπου ότι μέχρι την ολοκλήρωση της επένδυσης θα μεριμνήσουν για τις κατάλληλες υποδομές και υπηρεσίες με σκοπό την ελαχιστοποίηση των εμποδίων και τη διευκόλυνση της πρόσβασης σε αυτές, όπου αυτό είναι απαραίτητο και αναγκαίο, ατόμων με αναπηρία, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 73 του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1060/2021 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 17ης Δεκεμβρίου 2013, περί καθορισμού γενικών διατάξεων για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ταμείο Συνοχής και την κατάργηση του κανονισμού(ΕΚ) αριθ. 1083/2006. Ως υποδομές νοούνται τόσο οι κτιριακές υποδομές, όσο και οι ηλεκτρονικές εφαρμογές που απευθύνονται στο πελατειακό κοινό (π.χ. ιστοσελίδες και λοιπές ηλεκτρονικές εφαρμογές, όπως ηλεκτρονικά σημεία πληροφόρησης ή/και εξυπηρέτησης κ.λ.π.) σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΣΑμεΑ. Εγώ τον ρωτάω βάσει ποιων προδιαγραφών ορίζονται οι "κατάλληλες υποδομές" και η "ελαχιστοποίηση των εμποδίων"; Γιατί δηλαδή πχ να μην είναι όλες προσβάσιμες από ΑΜΕΑ και να είναι μόνο η μία; By the way γκούγκλαρα το αναφερόμενο άρθρο 73 του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1060/2021 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και νομίζω ότι μιλάει για τελείως άλλα πράγματα. --- Για την ιστορία, ο πελάτης ζήτησε 4 κατοικίες, σχεδίασα την μια προσβάσιμη από ΑΜεΑ και τελικά επειδή δεν φτάνει ο προυπολογισμός θα εντάξει στο πρόγραμμα τις 3. Έτσι όπως είναι το οικόπεδο και το κτίριο, δυστυχώς πρέπει να αφαιρεθεί η προσβάσιμη.
  4. Άρα kan62, αν κατάλαβα καλά την απάντησή σου, όταν υπάρχει μία μόνο σκάλα για το άνω επίπεδο μονοκατοικίας και με δεδομένο ότι ένα τμήμα "ονοματίζεται" πατάρι και κάποιο άλλο όροφος: α. η σκάλα υποχρεωτικά αποτελεί το κεντρικό κλικακστάσιο αυτοτελούς, γιατί δεν ορίζεται αλλιώς όροφος β. είναι υποχρεωτικό η σκάλα να "φτάνει" πρώτα στο τμήμα που ονομάζεται όροφος και στη συνέχεια μπορεί να υπάρχει το συνεπίπεδο πατάρι (ή δεν είναι υποχρεωτικό και μπορεί η σειρά να είναι κλίμακα αυτοτελούς>πατάρι> όροφος; )
  5. Καλησπέρα, μήπως γνωρίζει κανείς τα δύο παρακάτω θέματα σε σχέση με τα πατάρια; 1. Είναι γνωστό ότι το πατάρι μπορεί να είναι προσπελάσιμο από συνεπίπεδο όροφο. Ισχύει όμως και το αντίστροφο; Έστω ότι εντός χώρου υπάρχει πατάρι προσπελάσιμο από το υποκείμενο επίπεδο με κλίμακα. Μπορεί ένα (συνεπίπεδο) τμήμα του άνω επιπέδου "να ονομαστεί" όροφος και να είναι προσπελάσιμο από το πατάρι και την κλίμακά του; Μπορεί δηλαδή αν υπάρχει μια και μόνη κλίμακα αυτή να οδηγεί πρώτα στο πατάρι και μετά στον συνεπίπεδο όροφο; 2. Έστω ότι υλοποιείται πατάρι που μαζί με τη σκάλα αποτελεί το 70% του υποκείμενου ορόφου. Το υπόλοιπο 30% οφείλει να παραμείνει τρύπα ή θα μπορούσε να επιμεριστεί π.χ. σε 10% τρύπα και 20% όροφος που προσμετράται προφανώς στη δόμηση;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.