Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γραμμή 4: Ξεκινούν οι εργασίες στο Μετρό


GTnews

Recommended Posts

Το σκάψιμο πρόκειται να αρχίσει η «Νίκη», ο δεύτερος μετροπόντικας της γραμμής 4 του Μετρό, που θα συνδέει το Γουδί με το Γαλάτσι, περνώντας από την Πανεπιστημιούπολη, τα Ιλίσια, τα Εξάρχεια και την Κυψέλη.

Ήδη, ο  πρώτος μετροπόντικας, η «Αθηνά», έχει ήδη διανοίξει 800 μέτρα από τα 5,1 χιλιόμετρα σήραγγας και, ξεκινώντας από την Κατεχάκη, έχει φτάσει κάτω από το Πάρκο Χωροφυλακής. Η «Νίκη» θα ακολουθήσει την αντίθετη πορεία από εκείνη της «Αθηνάς». Επρόκειτο να ξεκινήσει σήμερα από τη Λεωφόρο Βεΐκου στο Γαλάτσι, και αφού σκάψει 7,2 χιλιόμετρα θα δώσει ραντεβού με τη… δίδυμη αδελφή της στον σταθμό του πάρκου Ριζάρη, απέναντι από τον Ευαγγελισμό.

Σύμφωνα με τον όμιλο ΑΒΑΞ (σ.σ.: το έργο κατασκευάζεται από την κοινοπραξία ΑΒΑΞ-GHELLA-ALSTOM) ο μετροπόντικας θα κατασκευάζει κάθε μέρα κατά μέσο όρο 15 μέτρα σήραγγας, ανάλογα με τις δυσκολίες και τις ιδιομορφίες που θα συναντήσει. Οι δυο σύγχρονοι μετροπόντικες έχουν όμως τη δυνατότητα να προβλέψουν τι θα συναντήσουν ακόμη και 15 μέτρα μπροστά από την κεφαλή του μετροπόντικα. Έτσι, σε κάθε 1,5 μέτρο που προχωρά η εκσκαφή, παράλληλα τοποθετείται η τσιμεντένια επένδυση σε σχήμα δαχτυλιδιού, που αποτελείται από 7 κομμάτια, μορφοποιώντας τη σήραγγα.

Σήμερα η «Νίκη», που όπως και η «Αθηνά» έχουν μήκος 100 μέτρων και επί της ουσίας είναι υπόγεια εργοστάσια, αναμένεται να τοποθετήσει και τους πρώτους δακτυλίους σκάβοντας τουλάχιστον 40 μέτρα που απαιτούνται για να προσαρτηθεί και το οπίσθιο τμήμα του μετροπόντικα.

Σε αυτή τη φάση έχει δημοπρατηθεί και κατασκευάζεται το πρώτο τμήμα της γραμμής 4 που αφορά το τμήμα Αλσος Βεΐκου – Γουδί. Το συνολικό μήκος της γραμμής είναι 12,8 χιλιόμετρα και κατά μήκος της θα κατασκευαστούν 15 σταθμοί και 9 φρεάτια εξαερισμού. Το έργο με τα έως τώρα δεδομένα, αναμένεται να έχει κατασκευαστεί έως το 2029.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.