Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΕΡΚΕΡ - ΠΑΤΑΡΙΑ - ΣΟΦΙΤΕΣ


Recommended Posts

Καλησπέρα

θα ήθελα την γνώμη σας πάνω σε κάποια θέματα 

1. Έρκερ : εαν εχω ενα σπάσιμο σε κάποια όψη δηλαδή αν μιλάμε για την βόρεια όψη για παραδειγμα η μισή μου όψη είναι πιο μπροοστά σε σχέση με την αλλη μιση και αποφασίσω να βάλω ενα ερκερ στο δεξια τμήμα της οψης τοτε για τον υπολογισμο του 20% θα πρεπει να λάβω υποψη μονο την επιφανεια την δεξια? ή ολη την επιφανεια και δεξια και αριστερα? 

2. Ερκερ : στη περιπτωση την πανω αν θελω να κανω ερκερ στην επιφανεια της οψης που κανει υποχωρηση προς τα πισω μπορω το ερκερ να το κολλησω στο τοιχο όπου κάνει το σπάσιμο το κτιριο η πρπει να ειναι ελευθερο απο τις δυο πλευρες του το ερκερ? 

3. Παταρια και σοφιτες : Ως υποκειμενος οροφος νοειται η επιφάνεια κατω ακριβως απο το περιγραμμα της σοφιτας ή του παταριου μου? ή εννοει αμιγως τον κατω οροφο? Γιατι σε μια αδεια που εχω, το περιγραμμα της σοφιτας ειναι μικροτερο σε σχεση με το περιγραμμα του υποκειμενου οροφου.Επομενως στο 50% θα πρεπει να το μετρησω σύμφωνα με οτι βρισκεται κατω απο το περιγραμμα της σοφιτας? ή λαμβάνω την επιφάνεια όλου υποκειμενου οροφου ανεξαρτητως περιγραμματος σοφιτας? 

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας 

Link to comment
Share on other sites

1. Όλη. Προκύπτει από τον ορισμό της όψης αρ. 2 παρ. 56 που μας λέει ότι η όψη ορίζεται σύμφωνα με τον προσανατολισμό της. Εφόσον έχεις παράλληλη υποχώρηση έχεις ίδιο προσανατολισμό.

2. Αμφιλεγόμενο. Πάντως αν έχεις 1εκ απόσταση μπορείς ... Άρα πρακτικά θεωρώ ότι μπορείς και να κολλήσεις.

3. Για την Σοφίτα ελέγχω όλο τον υποκείμενο όροφο (πιο συγκεκριμένα όλη την υποκείμενη οριζόντια ιδιοκτησία αν έχω περισσότερες από μία και δεν μπορεί η σοφίτα να είναι πάνω από άλλη οριζόντια ιδιοκτησία ή από κεντρικό κοινόχρηστο κλ/σιο).

Για το πατάρι ελέγχω τον υποκείμενο χώρο του παταριού, άρα για τον έλεγχο του 70% σαν υποκείμενο χώρο παίρνω ότι υπάρχει κάτω από το πατάρι, κάτω από το κενό του και κάτω από την σκάλα του μαζί με τους τοίχους.
 

Edited by Latg
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.