Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γκαράζ πολυκατοικίας με άδεια που δεν πληροί τις προδιαγραφές


Recommended Posts

Καλησπέρα,

Αγοράσαμε ένα διαμέρισμα που ναι μεν έχει γκαράζ αλλά που έχει θέμα ύψους, αποστάσεων και από ότι μου είπε φίλη αρχιτέκτονας απορεί πως του έδωσαν άδεια.

Στο συμβόλαιο μου ο πωλητής δήλωσε πως η θέση δεν είναι λειτουργική και εμείς το αποδεχτήκαμε διότι ουσιαστικά χρησιμοποιούσαν τον χώρο ως αποθήκη κάτι που εμάς μας εξυπηρετεί. Επιπλέον εμείς βάλαμε και μια μικρή μεταλλική κατασκευή στην δική μας θέση και αποθηκεύουμε. Αυτό κατόπιν ερωτήματος προς τον δικηγόρο μας που μας είπε πως από την στιγμή που το γκαρταζ δεν έχει χρήση είναι νόμιμο.

Στο παρελθόν είχε χρησιμοποιηθεί και ως γκαράζ ο χώρος αλλά για πολύ μικρά οχήματα και μάλλον όχι όλων που είχαν θέση.

Έγινε γενική συνέλευση και οι δύο εκ των τεσσάρων συνιδιοκτητών θέλουν να ξαναγίνει γκαράζ. Μηχανικό δεν θέλουν να φέρουν γιατί θεωρούν ότι είναι περιττό έξοδο (εγώ νομίζω πως θα τους πει ότι γκαράζ δεν παίζει) αλλά ζητούν να το λύσουμε μεταξύ μας.

Η πρόταση τους είναι να φτιάξουν την ράμπα (έχει μεγάλη κλήση) κόστος 2500 ευρώ και να μπει και νέα γκαραζόπορτα 1500 ευρώ. Εάν κάποιος δεν θέλει να τα πληρώσει γιατί πχ δεν έχει μηχανή η σμαρτ τότε να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι παραιτειται από την χρήση της ράμπας ή αν θέλει να κάνει χρήση αργότερα να πληρώσει το ποσοστό του συν προσαυξήσεις.

Αναφορά δε γίνεται στο γκαράζ ότι είναι φτιαγμένο για μικρά αυτοκίνητα. Υπάρχει δηλαδή γκαράζ για μικρά και μεγάλα??

Τι με συμβουλευετε?  

Edited by jbosdas
Link to comment
Share on other sites

Ο χώρος αυτός τι είναι; Ισόγειο; Υπόγειο; Ημιυπόγειο; Από που είναι προσβάσιμος; Από κεντρικό κλιμακοστάσιο; Η ράμπα δεν υπάρχει; Από πού θα ξεκινάει και που θα καταλήγει αυτή η ράμπα; Τι ύψος έχει στην άδεια; τι ύψος στην πραγματικότητα; Η σύσταση της πολυκατοικίας τα αναφέρει ως χώρους; Κανονισμός υπάρχει; Τι ποσοστό ζητάει για τις κοινόχρηστες επεμβάσεις; Λείπουν αρκετά στοιχεία ώστε να πάρετε μία απάντηση. Βέβαια, μικρά ή μεγάλα αυτοκίνητα δεν διαχωρίζονται στην νομοθεσία. 

Παράλληλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι μπορεί αυτοί οι δύο ιδιοκτήτες να έχουν τη δυνατότητα να παρκάρουν τα αυτοκίνητα τους, έστω και με περισσότερες μανούβρες... Και πραγματικά να το έχουν ανάγκη. Αυτό γιατί να θέλουμε να τους το στερήσουμε σε μία ήδη αδειοδοτημένη κατασκευή; 

Edited by jbosdas
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.