Μετάβαση στο περιεχόμενο

Adapt για υπολογισμό DC


chria

Recommended Posts

Γεια χαρά σε όλους.

 

 

Το πρόγραμμα των ηλεκτρολογικών της 4Μ μπορεί με κάποιο τρόπο να δεχθεί ως τάση τροφοδοσίας συνεχή αντί για εναλασσόμενη? Πρόκειται για μια μελέτη που χρειάζεται να τοποθετήσω DC φωτιστικά 48V. Αν όχι έχει κανείς κανένα φυλλο excel για τους διαφορους υπολογισμούς? Πρόκειται για καλώδια πολλών μέτρων, οπότε φαντάζομαι θα πρέπει να λάβω υπ' όψιν και τις πτώσεις τάσεις στα καλώδια.

 

Τι καλώδια θα χρησιμοποιήσω? Τύπου J1VV-R? (Θα υπάρχει υπόγεια όδευση)

 

Ξέρει κανείς τι απαιτείσεις υπάρχουν για την συγκεκριμμένη περίπτωση για τα τεύχη δημοπράτησης (δημόσιο έργο). Φαντάζομαι δεν αρκεί να γράψω ένα πιλαρ μόνο. Θα πρέπει να αναφερθώ και σε μετασχηματιστές ανα γραμμή και σε ανορθώσεις κλπ? Έχει κανεις κανένα πρότυπο?

 

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά χωρίς υπερβολή, σας προτείνω να πετάξετε για λίγο στην άκρη τα adapt και τα σχετικά και να πιάσετε κανάν υπολογισμό με το χέρι ή στο excel.

 

Αγαπητή chria, τα καλώδια, εφόσον θα υπάρχει υπόγεια όδευση θα είναι όντως J1VV-R ήτοι το παλιό καλό και γνωστό ΝΥΥ. Αν θες να μας πεις μερικά πράγματα παραπάνω μπορούμε να βοηθήσουμε και να παρακολουθήσουν και άλλοι που πιθανόν να χρειαστούν στο μέλλον αντίστοιχη βοήθεια.

 

Θα επιμείνω όμως, βάλτε το adapt στην άκρη. Οι υπολογισμοί εκτιμώ (μπορεί να κάνω και λάθος, διόρθωσέ με) ότι είναι σχετικά απλοί και δεν χρειάζεται να καταφεύγει κανείς στο adapt και σε κάθε adapt.

Link to comment
Share on other sites

Έχεις δίκιο ότι οι υπολογισμοί είναι πολύ απλοί, στην περίπτωση μάλιστα αυτή πόυ μιλάμε για DC τάση σε καθαρά ωμικά φορτία.

 

ΑΛΛΑ:

 

Το Adapt παράγει εκτυπωτικό το οποίο έχει κάποιες προδιαγραφές. Δεν μπορώ να παρουσιάσω για μελέτη μια κόλα Α4 με αριθμούς και αποτελέσματα ως μελέτη.

 

 

Ανακεφαλαιώνω:

 

Θέλω να τροφοδοτίσω 5 γραμμές φωτιστικών (15 φωτιστικά η κάθε γραμμή) τα οποία είναι 18W/48V DC. Tο πιο απομακρυσμένο θα απέχει 55m

 

Πως θα συντάξω τα τεύχη δημοπράτησης? Θα πρέπει να περιγράψω Μ/Τ και κυκλώματα ανόρθωσης/εξομάλυνσης ή υπάρχει κάτι πιο γενικό? (στον AC φωτισμό απλά γράφουμε Πιλαρ 8 αναχωρήσεων και "καθαρίζουμε")

 

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Από περιέργεια, γιατί διαλέξατε φωτιστικά με 48v dc ? Μήπως τα ίδια τα φωτιστικά έχουν σύστημα ανόρθωσης ? Συνήθως τέτοια φωτιστικά χρησιμοποιούνται σε φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.