Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικόπεδο εν μέρει εντός οικισμού


Recommended Posts

Καλημέρα,

 

οικόπεδο 700 τ.μ, βρίσκεται εν μέρει και συγκεκριμένα κατά τα 520 τ.μ αυτού εντός οικισμού με όριο αρτιότητας 500 τ.μ και είναι συνέπως άρτιο και οικοδομήσιμο δεδομένου ότι πληρεί και τις προϋποθέσεις αποστάσεων (πλάγιων, εμπρόσθιων, οπίσθιων). Είναι δυνατόν, εφόσον εκδοθεί πράξη χαρακτηρισμού (γεωργικού) για τα 180 τ.μ εκτός οικισμού, να τοποθετηθεί τμήμα της υπό ανέγερση οικοδομής στο εκτός οικισμού τμήμα? Αν δεν κάνω λάθος παλαιότερα ήταν δυνατόν! Όπως επίσης και στην περίπτωση ελλείματος αρτιότητας ήταν δυνατόν να χρησιμοποιηθεί τμήμα από το εκτός οικισμού προκειμένου να συμπληρωθεί το όριο της αρτιότητας και εφόδον το τμήμα αυτό δεν ήταν δασικό μπορούσε να τοποθετηθεί και τμήμα της οικοδομής στην εν λόγω περιοχή. Μήπως κάποιος συνάδελφος θα μπορούσε να με κατατοπίσει σχετικά με την ισχύουσα πολεοδομική νομοθεσία που αφορά στο συγκεκριμένο ζήτημα

 

ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

 

Είναι δυνατόν, εφόσον εκδοθεί πράξη χαρακτηρισμού (γεωργικού) για τα 180 τ.μ εκτός οικισμού, να τοποθετηθεί τμήμα της υπό ανέγερση οικοδομής στο εκτός οικισμού τμήμα?

 

Ναι, φτάνει να κρατήσεις τις πλάγιες αποστάσεις που ισχύουν για την εκτός σχεδίου δόμηση..

Link to comment
Share on other sites

Ναι, φτάνει να κρατήσεις τις πλάγιες αποστάσεις που ισχύουν για την εκτός σχεδίου δόμηση..

 

Ακριβώς! Παίρνω αυτή την εβδομάδα οικοδομική άδεια σε οικόπεδο εν μέρει εντός οικισμού (κάτω 2000 κ.) με δύο μονώροφα στατικά συνδεδεμένα μεταξύ τους (η σύνδεση ζητήθηκε από τον ελεγκτή του ΓΟΚ στον προέλεγχο - δεν ξέρω γιατί). Το ένα κτίριο τέμνεται από την γραμμή του οικισμού ενώ το άλλο είναι εξ ολοκλήρου εκτός. Οι ελάχιστες πλάγιες αποστάσεις υπολογίσθηκαν σύμφωνα με την εκτός σχεδίου δόμηση (5 μ) ενώ η αρτιότητα και οι όροι δόμησης (κάλυψη, σ.δ.) από την απόφαση νομάρχη (σύμφωνα με το 181δ).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.