Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το αναθεωρημένο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Θεσσαλονίκης (Ν. Θεσσαλονίκης) στο χαρτογραφικό portal (maps.thessaloniki.gr)


Recommended Posts

Με την υπ. αρ. πρωτ. ΥΠΕΝ/ΔΝΕΠ/29339/1272/29-3-2024 απόφαση Υπουργού και Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Φ.Ε.Κ.199/τ.Δ΄/30-3-2024) εγκρίθηκε η «Αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Θεσσαλονίκης (Ν. Θεσσαλονίκης) και περιβαλλοντική έγκριση αυτού». Το Τμήμα Γεωχωρικών Πληροφοριών της Διεύθυνσης Τοπογραφίας, Απαλλοτριώσεων και Γεωχωρικών Δεδομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης, μετά από συνεργασία με τα συναρμόδια Τμήματα Αστικού Σχεδιασμού της Διεύθυνσης Αστικού Σχεδιασμού & Αρχιτεκτονικών Μελετών και Πολεοδομικών Εφαρμογών της Διεύθυνσης Δόμησης και Πολεοδομικών Εφαρμογών, προχώρησε στην ανάρτηση των πληροφοριών της αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) και κυρίως των επιτρεπόμενων χρήσεων γης στο δημόσιο χαρτογραφικό portal (maps.thessaloniki.gr), αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στην εφαρμογή, όπου μπορεί να έχει πρόσβαση το σύνολο των πολιτών και φορέων, υπάρχει χαρτογραφική απόδοση σε περιβάλλον GIS του αναθεωρημένου ΓΠΣ του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου παρουσιάζεται η χωρική απόδοση των επιτρεπόμενων χρήσεων γης με ενσωματωμένη τη σχετική περιγραφική πληροφορία. Ακόμη, έχουν ενσωματωθεί επιπλέον πληροφορίες που αφορούν τις περιοχές όπου είχαν καθορισθεί χρήσεις γης πριν από την πρόσφατη αναθεώρηση του ΓΠΣ, οι οποίες θα πρέπει να συνεκτιμώνται κατά την μελέτη των επιτρεπόμενων σήμερα χρήσεων γης στις συγκεκριμένες περιοχές.

Ο σύνδεσμος εδώ: maps.thessaloniki.gr

Για πληροφορίες το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με τα αρμόδια Τμήματα της Αντιδημαρχίας Αστικής Ανάπτυξης και Πολεοδομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης:

•Τμήμα Γεωχωρικών Πληροφοριών της Διεύθυνσης Τοπογραφίας, Απαλλοτριώσεων και Γεωχωρικών Δεδομένων

•Τμήματα Αστικού Σχεδιασμού της Διεύθυνσης Αστικού Σχεδιασμού & Αρχιτεκτονικών Μελετών

•Τμήμα Πολεοδομικών Εφαρμογών της Διεύθυνσης Δόμησης και Πολεοδομικών Εφαρμογών.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.