Μετάβαση στο περιεχόμενο

Να ανοίξει διάλογος για τα Τ.Ε.Ι.


alej

Recommended Posts

Κύριοι

 

Είναι η δεύτερη και τελευταία φορά που παρεμβαίνω λεκτικώς. Φτάσαμε στα 20 posts και ακόμα τίποτα. Σε περίπτωση που δεν το έχετε καταλάβει οι συζητήσεις περι ανέμων και υδάτων σχετικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα αποθαρρύνονται απολύτως μεθοδευμένα (και εντελώς φασιστικά) από τον γράφοντα. Συμμορφωθείτε αναλόγως.

 

alej που είναι τα στοιχεία για αυτό που αναφέρεις στο αρχικό post?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 30
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Τα γνωστά...

 

ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ Π.Δ. ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΕΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

 

http://portal.tee.gr/portal/page/portal/TEE_HOME/PDprosxedioTei.pdf

 

Ρύθμιση θεμάτων του πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα

της ανώτατης εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις

 

http://portal.tee.gr/portal/page/portal/TEE_HOME/sxedioNomou.pdf

Link to comment
Share on other sites

Συγγνώμη... Να έχουν όλοι ίσα δικαιώματα??? Οχι ρε παιδιά, τότε τι νόημα έχει η συζήτηση... Απλώς, να υπάρχει ψωμί για όλους... Οχι μόνο για τα ΑΕΙ... Αυτό ζητάμε οι άνθρωποι....

Εξίσωση = ανεργία!!!

Το θέμα είναι απλό... Τα ΤΕΙ δεν έχουν δικαιώματα... Με ένα βασιλικό διάταγμα του '60 δεν κάνεις τίποτα σήμερα! Ούτε κοτέτσι... και για να μιλήσετε για μια φορά με ειλικρίνεια, μη μιλάτε για σπουδές! Ολα είναι για τα λεφτά και να ταϊσουμε την οικογένεια!

Ελεος δηλαδή, οι μηχανικοί κάνανε τη σκατόπολη που ζούνε, εσείς που λέτε ότι εμείς δεν διδαχθήκαμε αρχιτεκτονική... Κι εσείς που τη διδαχθήκατε την εφαρμόσατε δηλαδή?

Τουλάχιστον εμείς έχουμε το ελαφρυντικό ότι δεν είμαστε στο τιμόνι των εξελίξεων όλα αυτά τα χρόνια... Εσείς τι κάνατε για να αξίζετε σεβασμό στο επάγγελμα? (Οχι στο επιστημονικό αντικείμενο...)

Αυτό το προκλητικό, για αυτόν που μου υπέδειξε ότι δεν έχω διδαχθεί αρχιτεκτονική...

Τέλος πάντων, (καταπίνω το ηρεμιστικό...) τώρα είμαι καλα :)

 

Λοιπόν, ας σταματήσουμε τις υπεροψίες και ας συζητήσουμε ως συνάδελφοι, ως δηλαδή εργαζόμενοι στο ίδιο τομέα.... κι εσείς κι εμείς, σουβλάκια τυλίγουμε, ντελιβεράδες είμαστε (διαβάστε και καμιά στατιστική για τους πτυχιούχους στη χώρα) οπότε ας καταλάβετε ότι κανένας δεν θα πεθάνει σε αυτή τη χώρα...

Αλλά μη μου μιλάτε σαν επιστήμονες, να μιλάτε σαν επαγγελματίες και καλύτερα σαν οικογενειάρχες...και νομίζω ότι ένας μεγάλος αριθμός όλων μας δεν έχει πολλά να πει!

Link to comment
Share on other sites

Ποιός είπε ότι τα Πολυτεχνεία είναι μόνο θεωρία;

Μπορεί να μας πει κάποιος που πέρασε και από ΤΕΙ και από Πολυτεχνείο τα συμπεράσματά του για να καταλάβουν κι οι υπόλοιποι

 

Μιας και έχω περάσει από Έργων Υποδομής στο ΤΕΙ Αθήνας και είμαι στο 5ο έτος Πολ. Μηχαν. ΕΜΠ να πω τι διαφορές βλέπω:

1) Όσο ήμουν στο ΤΕΙ ποτέ δεν κατάλαβα τι σημαίνει εργαστήριο Τεχνικών Έργων Οδοποιίας, Αγγλικών, Στατικής, Αποχετεύσεων κλπ. συναφή. Απλά στα εργαστήρια είχαν παρουσίες. Το εργαστήριο Στατικής σημαίνει ότι...λύνεις ασκήσεις!! Ευτυχώς που μετά κάποια εργαστήρια τα μετονόμασαν σε Ασκήσεις - Πράξεις. Εργαστήριο υπήρχε μόνο σε Αντοχή Υλικών, Σκυρόδεμα, Εδαφομηχανική, Υδραυλική...δηλ. εκεί που όντως μπορεί να υπάρξει εργαστήριο.

2) Το επίπεδο της διδασκόμενης ύλης στο ΤΕΙ εξαρτάται από τον κάθε Καθηγητή. Για παράδειγμα, ξέρω ότι στο Δομικών Έργων Πειραιά (κάνω φροντιστήριο σε κάποια παιδιά) το Μπετό 2 είναι να μάθεις να λύνεις πλακοδοκό (Τ κ ανεστραμμένη) χωρίς αντισεισμικές διατάξεις. Αλλά στο Έργων Υποδομής σου βάζει θέμα πεζογέφυρα με σεισμό, πλήρη αντισεισμικό έλεγχο δοκών, στύλων, σχέδια, αναπτύγματα κλπ. Υπάρχουν όμως άλλα μαθήματα, (όπως Αντισεισμική) όπου οι Καθηγητές παίρνουν ύλη και ασκήσεις του Πολυτεχνείου και διδάσκουν (και μπράβο τους). Εν τέλει τα πάντα εξαρτώνται από τον φοιτητή. Αν θες να μάθεις στο ΤΕΙ, θα μάθεις αλλά μέχρι εκεί που σε διδάσκουν (όπως κ στο Πολυτεχνείο). Η εμπειρία μου λέει ότι όσο κ δύσκολο να είναι ένα μάθημα, μπορείς να το περάσεις κ την άλλη εβδομάδα να μη θυμάσαι ΤΙΠΟΤΑ.

Η ύλη βέβαια στο Πολυτεχνείο (για τα ίδια μαθήματα πάντα) είναι ανώτερου επιπέδου από αρκετά εώς ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. Όπως φυσικά ΚΑΙ οι Καθηγητές.

3) Γενικά υπάρχει άλλο ΚΛΙΜΑ στο Πολυτεχνείο και άλλο στο ΤΕΙ. Στο ΤΕΙ μόλις πας λες: "Εδώ είμαστε, καφεδάκι, γκομενίτσες, αραλίκι κ βλέπουμε για τα μαθήματα! (η πλειοψηφία)". Στο Πολυτεχνείο δεν ισχύει ΤΟΣΟ αυτό. Σε αρκετά μικρότερο βαθμό (δεν είμαι ο κατάλληλος να κρίνω, άλλο να περνάς στα 24 στο Πολυτεχνείο κ να θες να μάθεις κ να τελειώσεις γρήγορα κ άλλο στα 18 ). Για μένα είναι λογικό. Στο Πολυτεχνείο περνάς με 19 κ στο ΤΕΙ με 13-14. Άλλη η φιλοσοφία του ενός, άλλη του άλλου.

4) Από την πλευρά της οργάνωσης η σύγκριση είναι το απόλυτο ανέκδοτο για όσους ξέρουν...Η γραμματεία στο ΤΕΙ μου είναι απλησίαστη σαν την AREA 51 στη Νεβάδα. Και μικρή όσο ένα υπνοδωμάτιο (δεν υπερβάλλω). Μη εξυπηρετική όσο δεν πάει. Όταν πήγα στο Πολυτεχνείο νόμισα ότι πήγα σε Παράδεισο (ειλικρινά το λέω). Τι παρατάξεις μου λες, Forum σχολής στο Internet, σημειώσεις, ενημέρωση κλπ. Αυτά ΔΕΝ υπάρχουν στο ΤΕΙ. Έβγαιναν οι βαθμοί σε κανά δύσκολο μάθημα κ αν κάποιος το πέρναγε ύστερα από πολλές προσπάθειες, έσκιζε τη σελίδα κ την έπερνε για ενθύμιο. Ο άλλος έλεγε στη γραμματεία δεν υπάρχει η σελίδα κ του έλεγε να μην το σκίζατε. ΘΕΙΚΕΣ στιγμές. Και άλλα πολλά...

5) Aυτό που λένε ότι το ΤΕΙ είναι "πράξη" κ μπορείς να μπεις αμέσως στην δουλειά ενώ το Πολυτεχνείο είναι "θεωρία" είναι άτοπο. Και τα 2 είναι θεωρία κ λιγότερο πράξη. Εγώ πράξη θεωρώ να χαράξεις ένα δρόμο, να μελετήσεις έναν τοίχο αντιστήριξης, ένα πλαίσιο αναλυτικά, να οπλίσεις ένα κτίριο κλπ. Πάνω κάτω γίνονται και στις 2 σχολές, αλλά το πλεονέκτημα του Πολυτεχνείου είναι ότι δουλεύεις ΚΑΙ στατικά προγράμματα (για Δομοστατικούς). Ο ΤΕΙτζής δεν έχει δει στατικό πρόγραμμα τελειώνοντας τη σχολή, ενώ ο ΑΕΙτζής έχει δει ένα SAP, FEMAP, Stereostatika, Beam 2D, PFrame. Κάτι ξέρει παραπάνω... Εγώ όταν έκανα πρακτική με έβαζαν να κάνω στο Next οικοδομικά και νόμιζα ότι ήξερα γιατί είχα μάθει καλό μπετό στη ΤΕΙ (όντως είχα μάθει). Αλλά δεν ήξερα σεισμό, ιδιομορφές, ικανοτικό, κοντά υποστυλώματα. Έκανα πεπερασμένα στο Next χωρίς να έχω ακούσει αυτή τη λέξη πριν. Όταν τελείωνα το οικοδομικό έλεγα: "τι, τώρα είναι εντάξει δηλαδή? λύθηκε τώρα? σιγά μην το έδινα στην πολεοδομία εγώ αυτό." Όχι γιατί ήταν λάθος, αλλά γιατί δεν ήξερα να το ελέγξω. Ας είναι καλά ο άνθρωπος που με πήρε κ μου έδειξε κάποια πράγματα. (Βέβαια μην ξεχνάμε ότι ήμουν Έργων Υποδομής. Στο Δομικών μαθαίνουν λίγο Δυναμική, αλλά σίγουρα να ελέγξουν έστω κ λίγο ένα οικοδομικό δεν μπορούν, ούτε κ προγράμματα μαθαίνουν).

6) Γενικά είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει σύγκριση. Τονίζω πως όλα τα παραπάνω ισχύουν για την πλειοψηφία των φοιτητών σε ΤΕΙ κ ΑΕΙ.

Link to comment
Share on other sites

Οι απόφοιτοι του ΤΕΙ κάνετε σαν να μην έχετε καθόλου επαγγελματικά δικαιώματα (και το έχετε περάσει στην κοινή γνώμη). Δηλαδή είστε όλοι άνεργοι? Εγώ μια χαρά επ. δικαιώματα βλέπω να έχετε, τα περισσότερα εκ των οποίων μάλιστα δεν είστε καν σε θέση να χρησιμοποιήσετε. Αλλά δεν είναι εκεί το πρόβλημά σας. Εσείς θέλετε τα δικά μας επαγγελματικά δικαιώματα. Δηλαδή ή όλα ή τίποτα. Μόνο τότε θα αναγνωρίσετε ότι έχετε επαγγελματικά δικαιώματα.

 

Φίλε noa, κ εγώ που τελείωσα Έργων Υποδομής θεωρητικά έχω δικαιώματα. Αλλά στην πράξη τι γίνεται? Θα μου δώσει ποτέ το δημόσιο να χαράξω μια ορεινή οδό, να κανω 2,3 τοίχους αντιστήριξης, να μελετήσω πλακογέφυρα μέχρι 10μ. άνοιγμα, να μελετήσω λιμένα??? Ίσως...αν είχα κανά καλό μέσο. Δηλαδή αποφασίζω να ανοίξω γραφείο, μπαίνω στο μητρώο μελετητών και θα μου δώσουν έργο? Δεν νομίζω. Ούτε τοπογραφικό δεν θα πάρω.

Link to comment
Share on other sites

@jtb

 

βρε αγορι μου, απλη ερωτηση σου κανω.

 

Διδαχθηκες ποτε αρχιτεκτονικη συνθεση?

 

Μην μου πεις μα και μου οι ΠΜ ΕΜΠ κλπ, αστους αυτους, ειναι χουντα. Για σενα που ζητας να υπογραφεις αρχιτεκτονικα σε ρωταω. Ξερεις?

Link to comment
Share on other sites

... Δηλαδή αποφασίζω να ανοίξω γραφείο, μπαίνω στο μητρώο μελετητών και θα μου δώσουν έργο? Δεν νομίζω. Ούτε τοπογραφικό δεν θα πάρω.

 

Όλοι όσοι είμαστε στα μητρώα Μελετητών τα ίδια αντιμετωπίζουμε, δεν έχει σχέση το πτυχίο...

Link to comment
Share on other sites

iii. Στατικές μελέτες (μελέτες φερουσών κατασκευών κτιρίων και ειδικών τεχνικών έργων), εκτός

κατηγορίας Σ3, Σ4 ΝΕΑΚ, όπως αυτές έχουν καθοριστεί. Η εξαίρεση αφορά μόνο τη μελέτη.

 

Και μόνο αυτό που διαβάζω, που είναι δηλαδή απαράδεκτο.

 

Αρα στην ουσία δουλεύουν τους Μηχανικούς ΤΕ. Απλά πράματα. Μην κουράζεστε.

 

Είμαι Ελβετία, Ζυρίχη, και πήγα σήμερα να δω έναν φίλο μου στο ETH. Κάπου διάβασα, ότι κάποιος πήγε στο πολυτεχνείο στην ελλάδα και λες και πήγε στον παράδεισο. Επειδή ξέρω ότι πρόκειται για παράδεισο σε τρίτη χώρα, αν κάποιος έρθει εδώ στο ΕΤΗ και μπει μέσα θα ντραπεί. Ειδικά αν είναι Ελληανας δεν θα τολμήσει να μπει μέσα. Θα νομίσει ότι είναι σε ταινία επιστημονική φαντασίας. Λοιπόν συνέλθετε και μαζέψτε τα μυαλά σας. Καλά τα πολυτεχνεία αλλά για Βαλκάνια. Εχουμε πει όσο πας Ελβετία, Γερμανία, σκανδιναβικά κράτη αποκρύπτεις την ταυτότητά σου ότι είσαι Έλληνας.

 

Τώρα επί της ουσίας. ΠΔ όπως το παραπάνω είναι απαράδεκτο. Δεν πρέπει να περάσει και ούτε θα περάσει. Καταρχή υποτιμούν την νοϋμοσύνη των φοιτητών ΤΕ. Θέση πρέπει να πάρει η ΕΕΤΕΜ και οι φοιτητές. Κλείστε τις σχολές. Δεν μπορεί ο άλλος να σπουδάζει 4 χρόνια και να του λές δεν επιτρέπεται Σ2, Σ3 ΝΕΑΚ, όταν κάνουν μαθήματα Αντισεισμικής Τεχνολογίας, Δυναμική Κατασκευών, κ.α.

 

Αλλά τι να κάνουμε...Ελλάδα και πολιτικοί...τι να πει κανέις....

Ελλαδιστάν και καρναβάλια με άλλα λόγια.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.