Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Μόνωση για τοποθέτηση πωρόλιθου


Recommended Posts

Φτιάχνω καινούριο σπίτι και θα ήθελα τη βοήθειά σας στα παρακάτω που αφορούν σε υγρομόνωση. Θέλω να βάλω πωρόλιθο (με μεγάλη απορροφητικότητα) σε εξωτερικούς χώρους (μπαλκόνια και διάδρομο εισόδου). Θα πρέπει να κάνω κάποια μόνωση πρίν τη τοποθέτηση και αν ναι με τι υλικό?

Επίσης θέλω να ντύσω τις ντουζιέρες με τον ίδιο πωρόλιθο (τοίχους -δάπεδα) θα πρέπει να κάνω κάποια μόνωση σε αυτή τη περίπτωση?

Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας για τα ασφαλτικά κεραμίδια.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Link to comment
Share on other sites

Εάν η επιλογή του πωρόλιθου είναι οριστική υπάρχουν δύο δυνατότητες: α) βάζετε κάποια υγρομόνωση (αλλά θα πρέπει να ψάξετε λίγο στο φόρουμ για να βρείτε τί έχει ήδη προταθεί - δεν μπορούμε να κάνουμε διακρίσεις σε αυτό) ή β) απλώνετε στην επιφάνεια του πωρόλιθου βερνίκια που θεωρείται πως εμποδίζουν την υγρασία (αν δεν υπάρξει εμπειρική άποψη συναδέλφου πρέπει να κάνετε έρευνα αγοράς).

 

Στο μπάνιο προτεραιότητα έχει η υγιεινή - όχι υλικά που κρατάνε την υγρασία και δημιουργούν συνθήκες ανάπτυξης μούχλας (και άλλων...ζαρζαβατικών). Ό,τι και να υπάρχει σχετικό για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι ρίσκο που πρέπει να πάρετε εσείς.

 

Για κεραμίδια (μεταξύ αυτών και ασφαλτκά) έχουν γίνει συζητήσεις. Παρακαλώ Αναζητήστε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.