Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αμοιβή περίφραξης


charita

Recommended Posts

Καλησπέρα είμαι νέα συνάδελφος και θα ήθελα να θέσω τον προβληματισμό μου,ειδικά στους παλαιότερους ,σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης δύσκολων πελατών.Συγκεκριμένα,πριν περίπου από ένα μήνα κάποια πελάτισσα- και οικογενειακή γνωστή-ήρθε στο γραφείο προκειμένου να βγάλει άδεια προσθήκης πάνω από το σπίτι της.Βλέποντας τον φάκελό της της εξήγησα οτί δεν μπορεί να κάνει προσθήκη πάνω από 50 τμ .Αφού μετά από πολύ κόπο κατάφερα να της εξηγήσω για ποιο λόγο δεν μπορεί ,της κάνουν καταγγελία για ένα τοίχο που έχτιζε στο οικόπεδο της προκειμένου να κάνει γκαραζ χωρίς άδεια.Μου ζητάει να το νομιμοποιήσουμε,κάτι που δεν ήταν εφικτό επειδή δεν είχε κρατήσει τις ανάλογες αποστάσεις από τα όρια.Συγκεκριμένα το έκανε πάνω στα όρια του οικοπέδου.Αποφασίζουμε να βγάλουμε άδεια περίφραξης για το οικόπεδό της-το οποίο έχει έκταση 3 στρέμματα περίπου-αλλά και πάλι με ρίσκο να μην τη δεχτούν γιατι έπρεπε στην μια πλευρά τουλάχιστον να δείξουμε συμπαγή τοίχο 2 μέτρα.Αφού έκανα τα σχέδια της περίφραξης με τον καλύτερο τρόπο έτσι ώστε να περάσει από τον έλεγχο της ΕΠΑΕ και να το δεχτούν και αφού -πρέπει να το ομολογήσω- χρησιμοποίησα κάποιες γνωριμίες από εκει,κατί που το μετάνιωσα αργότερα ,καταφέραμε να πάρουμε την άδεια.Όταν ήρθε η κυρία να μου δώσει την αμοιβή μου,χωρίς να γνωρίζει τι ακριβώς πρέπει αν μου δώσει,είχε έτοιμα 1500 ευρώ γιατί θεώρησε οτί δεν μπορούσε να κάνει περισσότερα.Η αμοιβή μου ηταν 3.800 ευρώ εκ των οποίων τα 1100 φορολογικά.Τώρα μαθαίνω από κοινούς γνωστούς οτι βγαίνει και λέει πόσο ακριβή είμαι και ότι εκτός από 100 ευρώ που ήταν το ΙΚΑ όλα τα υπόλοιπα ήταν το κέρδος μου.Και σας ρωτάω τέτοιους ανθρώπους πώς τους αντιμετωπίζουμε?

Link to comment
Share on other sites

Παθαίνεις και μαθαίνεις συνάδελφε!!! Έτσι είναι το επάγγελμα. Μη χαλιέσαι!!! Απο εδώ και πέρα όμως εξηγείς πως είναι η αμοιβή από την αρχή πριν πάρεις τη δουλειά, παίρνεις προκαταβολή και μετά ξεκινάμε. Έχουμε δει και χειρότερα... υπάρχει και αντίστοιχο thread "Μπιστολιές" στο φόρουμ.

 

 

Μήπως είναι καλύτερα οι mods να το μετακινήσουν εκεί?

Link to comment
Share on other sites

Σωστά μόνο που στην περίπτωσή της ήταν κάτι που ούτε το ρώτησε γιατί "καιγόταν " γι΄αυτή την άδεια.Ούτε καν σκέφτηκα να της το πω αφού ήταν σε θέση να βγάλει την άδεια προσθήκης και μάλιστα αν την έπαιρνε να έκανε και άλλη οικοδομή στο ίδιο οικόπεδο. Αλλά έχεις δίκιο από εδώ και πέρα θα είναι από τα πρώτα πράγματα που θα τους ενημερώνω

Link to comment
Share on other sites

στα γενικότερο πλαισιο της συζήτησης, στο τέλος το λες, δεν λες το λες με το καλησπέρα. δεν πειράζει, όλα εμπειρίες ειναι (δες το κ'ετσι). λες και οι υπόλοιποι δεν την εχουμε πατήσει

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.