serol Δημοσιεύτηκε April 29, 2025 at 04:27 πμ Δημοσιεύτηκε April 29, 2025 at 04:27 πμ Καλημέρα σας, το ερώτημα μου αφορά σε ιδιοκτησία με παλιά κατοικία (προ του 1940) που εμφανίζεται να τέμνεται από όρια οικισμού (προ του 23) στους χαρτες ΓΠΣ του 87 και του 2009 . ΦΕΚ οριοθέτησης δεν υπάρχει παρα μόνο ρυμοτομικό (πολεοδομικό) σχέδιο το οποίο αφήνει εκτός πολεοδόμησης πολλά τμήματα εντός του οικισμού (ακόμη και σε πυκνοδομημένα σημεία). Στην έρευνα μου στο οικογενειακό αρχείο βρήκα και έκθεση "διευκρινιστική" , όπως αναφέρει των ορίων του οικισμού με λεκτική αποτύπωση των ιδιοκτησιών από την πολεοδομία από το 1973, με σφραγίδες της νομαρχίας και σκαρίφημα με αριθμημένες τις ιδιοκτησίες. Σε αυτό αναφέρεται ως όριο του οικισμού το (κατοικία) με το όνομα της οικογένειας που είναι και σήμερα ιδιοκτήτες. Στην πολεοδομία ωστόσο σήμερα δεν δέχονται τα όρια αυτά παρότι εμφανίζονται και στα ΓΠΣ και λαμβάνουν υπόψιν μόνο το ρυμοτομικό χαρακτηρίζοντας το οικόπεδο ως εκτός σχεδίου και εκτός οικισμού. ΦΕΚ οριοθέτησης δεν υφίσταται, από όσο έχω ψάξει, εκτός από το ρυμοτομικό (του 1990) που προαναφέρω. Σε τι ενέργειες μπορώ να προχωρήσω προκειμένου να λάβω όρους δόμησης που να λαμβάνουν υπόψιν ότι το μισό οικόπεδο είναι εντός οικισμού σύμφωνα με τα προαναφερθέντα; Από κάπου άντλησαν πληροφορία και το εμφανίζουν (και ορθά) το μισό οικόπεδο εντός οικισμού και στα δύο ΓΠΣ. Πως το αρνείται η πολεοδομία; Ευχαριστώ πολύ
tetris Δημοσιεύτηκε April 29, 2025 at 05:57 πμ Δημοσιεύτηκε April 29, 2025 at 05:57 πμ Το ερώτημα (μιας και απαιτούνται περισσότερες λεπτομέρειες) δεν μπορεί να απαντηθεί από το φόρουμ. Απευθύνσου σε μηχανικό που γνωρίζει τα της περιοχής.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα