Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα,

Έχω αποκτήσει ένα οικόπεδο στο οποίο θέλω κάποια στιγμή να χτίσω σπίτι.

Το σπίτι θα απέχει περίπου 15 με 20 μέτρα από την κεντρική είσοδο που βγαίνει στο δρόμο.

Πριν προχωρήσω στο να να παίρνω προσφορές για την κατασκευή θα ήθελα να αποκτήσω λίγο καλυτερη εικόνα για τις συνδέσεις του έργου.

1. Μπορώ να συνδεθώ στο δίκτυο της ΔΕΗ και νερού χωρίς να έχω κάποιο οίκημα στο οικόπεδο; Φαντάζομαι θα ήταν χρήσιμο να υπάρχουν κατά το χτίσιμο ή και το πότισμα κτλ
  2. Για την τσεμεντένια βάση/pilar του μετρητή της ΔΕΗ υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές για το πως πρέπει να κατασκευαστεί και που να ακριβώς να τοποθετηθεί; Έχω δει κάποιες έτοιμες βάσεις αλλά μου φάνηκαν υπερβολικά μεγάλες και ογκώδεις.
  3. Η ίδια ερώτηση για το ροόμετρο της παροχής νερού και αερίου; Τα κατασκεύαζει ο πάροχος ή ο ιδιοκτήτης?
  4. Θα πρέπει να σκαφτεί χαντάκι για το καλώδιο παροχής απο το μετρήτη της ΔΕΗ προς το σπίτι και το ίδιο φαντάζομαι ισχύει για τις σωλήνες νερού και αποχέτευσης; Σε τι διαστάσεις και τι βάθος;
  5. Μπορούν και τα τρία να περάσουν από το ίδιο χαντάκι;
  6. Την παροχή αερίου απο το μετρητή έως το λέβητα/καυστήρα την φέρνει ο πάροχος ή ο ιδιοκτήτης;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσιεύτηκε
On 10/5/2025 at 11:43 ΠΜ, kallileo said:

...Πριν προχωρήσω στο να να παίρνω προσφορές για την κατασκευή....

πρώτα απ όλα μη ξεκινήσεις καν να πάρεις προσφορές για κατασκευή αν δεν έχεις τα τελικά σχέδια (κατόψεις, τομές, όψεις κλπ και ξυλότυπους της τελικής μορφής του κτιρίου.

Ότι και να σου δώσουν θα είναι άρες μάρες και στην πράξη μετά θα είναι αλλα.

Άρα πρώτα απ όλα αναθέτεις σε Τεχνικό Γραφείο να κάνει τις προμελέτες και να προχωρήσεις μετά για τις τελικές μελέτες για την Οικοδομική Άδεια

Ρεύμα στο Οικόπεδο και νερό θα σου δώσουν εργοταξιακό όταν θα έχεις την Οικοδομική Άδεια

Πιλάρ κλπ ναι έχουν προδιαγραφές και η θέση τους θα σας την υποδείξει η μελέτη.... 

χαντάκια και όλα τα άλλα.... ότι θα προβλέπουν οι μελέτες βάση του κτηρίου

Επικουρικά με βάση την ανακατωσούρα που υπάρχει από αρχές του 2025 με τον ΝΟΚ δεν είναι δεδομένο για τους μελετητές σας ποια θα είναι η δυνατότητα μέγιστης δόμησης κλπ που είχε το οικόπεδο σου πριν την απόφαση του ΣτΕ.... ακόμα το κράτος προσπαθεί να "φτιάξει" τον νόμο....

Εσύ με βάση τις ερωτήσεις σου μάλλον (δεν είμαι σίγουρος φυσικά) ότι ξεκινάς να περπατήσεις με το κεφάλι κάτω και τα πόδια πάνω.....

προσοχή λοιπόν

Δημοσιεύτηκε

Didonis σε ευχαριστώ.

Με κατατόπισες γιατί δεν είχα καταλάβει ότι όλα τα παραπάνω συμπεριλαμβάνονται στην μελέτη για την Οικοδομική Άδεια αλλά ήταν μέρος ξεχωριστής μελέτης.

Με τον συντελεστή δόμησης δεν πιστεύω να έχω πρόβλημα γιατί και στο μισο να μειωθεί θα μου φτάσει και το μισό του μισού.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.