Christos1979 Δημοσιεύτηκε May 13, 2025 at 08:13 πμ Δημοσιεύτηκε May 13, 2025 at 08:13 πμ Καλημέρα σε όλους. Είμαι ηλεκτρολόγος ΤΕΙ και δουλεύω στην βιομηχανία 17 χρόνια και έχω τις άδειες Α&Β τάξης .Πριν λίγους μήνες εκανα έναρξη ατομικής επιχείρησης αλλά κατάλαβα πως για να υπογράψω ΥΔΕ θα πρέπει να είμαι γραμμένος στο ΕΕΤΕΜ . Ισχύει αυτο ; Σε μια ερώτηση που έκανα στο ΕΕΤΕΜ μου ζήτησαν να πληρώσω συνδρομή απο τότε που πήρα το πτυχίο . Υπάρχει καποιος άλλος φορέας εκτός απο το ΕΕΤΕΜ που μπορούμε να γραφτούμε ωστε να μπορούμε να υπογράφουμε ΥΔΕ ;
Τρελός Επιστήμων Δημοσιεύτηκε May 14, 2025 at 05:34 πμ Δημοσιεύτηκε May 14, 2025 at 05:34 πμ 1) Μπες εδώ: https://www.gov.gr/ipiresies/epikheirematike-drasterioteta/adeiodoteseis-kai-summorphose/psephiake-bebaiose-upeuthunes-deloses-elektrologou-egkatastate 2) Αφού βάλεις κωδικους TaxisNet κλπ κλπ επέλεξε "Νέα αίτηση ως Εγκαταστάτης Ηλεκτρολόγος" 3) Μόλις μπεις θα σου εμφανίσει ένα κουτάκι να επιλέξεις οικείο επαγγελματικό σωματείο 4) Άνοιξε τις επιλογές και δες εκεί τι σου βγάζει. 5) Τσέκαρε αυτά που ενδιαφέρεσαι και πριν γραφτείς τηλεφώνησέ τους, ρώτα τους για τη συνδρομή, ρώτα τους αν όντως υπογράφουν τις ΥΔΕ και σε πόσο χρόνο από τη στιγμή που τις καταθέτεις κ.τ.λ. Επίσης ψάξε στο ίντερνετ ή από γνωστούς μην είναι τίποτα σωματεία μούφα... 1
elkarakas Δημοσιεύτηκε May 14, 2025 at 09:23 πμ Δημοσιεύτηκε May 14, 2025 at 09:23 πμ Οι διπλωματούχοι μηχανικοί (ηλεκτρολόγοι, μηχανολόγοι) στον οργανισμό τι επιλέγουν ? Θα πρέπει να κάνουν έγγραφή σε κάποιο οικείο επαγγελματικό σωματείο ?
Τρελός Επιστήμων Δημοσιεύτηκε May 14, 2025 at 08:49 μμ Δημοσιεύτηκε May 14, 2025 at 08:49 μμ Οι διπλωματουχοι μηχανικοι δε χρειάζονται θεώρηση της ΥΔΕ από σωνατείο. Αρκεί η υπογραφή τους και του πελάτη πάνω στην ΥΔΕ. 1
george33 Δημοσιεύτηκε May 17, 2025 at 07:09 πμ Δημοσιεύτηκε May 17, 2025 at 07:09 πμ On 13/5/2025 at 11:13 ΠΜ, Christos1979 said: Καλημέρα σε όλους. Είμαι ηλεκτρολόγος ΤΕΙ και δουλεύω στην βιομηχανία 17 χρόνια και έχω τις άδειες Α&Β τάξης .Πριν λίγους μήνες εκανα έναρξη ατομικής επιχείρησης αλλά κατάλαβα πως για να υπογράψω ΥΔΕ θα πρέπει να είμαι γραμμένος στο ΕΕΤΕΜ . Ισχύει αυτο ; Σε μια ερώτηση που έκανα στο ΕΕΤΕΜ μου ζήτησαν να πληρώσω συνδρομή απο τότε που πήρα το πτυχίο . Υπάρχει καποιος άλλος φορέας εκτός απο το ΕΕΤΕΜ που μπορούμε να γραφτούμε ωστε να μπορούμε να υπογράφουμε ΥΔΕ ; Το ίδιο συνέβει και σε εμένα με την εετεμ το 2015 που πήγα να εγγραφώ, πλήρωσα 5 ετών συνδρομές. Αν θες την γνώμη μου για θεωρήσεις ΥΔΕ, προτίμησε τη ΕΕΤΕΜ, γιατί εκεί θα μπορείς να θεωρείς ΥΔΕ χωρίς φυσική παρουσία, και με αποδείξεις που θα τις περνάς στα έξοδα σου. Εγώ σαν μέλος του τοπικού συνδέσμου θεσ/νίκης ΣΕΗΘ, πρέπει να πηγαίνω για κάθε ΥΔΕ στα γραφεία του συνδέσμου, να υπογράφει την θεώρηση, και μετά να κάνω την διαδικασία με το GOV.GR. Διπλή δουλειά δηλσδή, και τα χρήματα που δίνουμε είναι χωρίς παραστατικό, οπότε δεν μπορώ να τα περνάω στα έξοδα. Εξαρτάται σε ποια πόλη θα εχεις την έδρα σου, ίσως εκεί να είναι αλλιώς ο τοπικός σύνδεσμος. Εγώ για τον ΣΕΗΘ αναφέρομαι. Αυτα...
Christos1979 Δημοσιεύτηκε May 23, 2025 at 10:45 πμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε May 23, 2025 at 10:45 πμ Ευχαριστώ πολυ όλους για τις απαντήσεις .Με διαφωτίσατε πλήρως . Μπήκα στο Gov όπως ειπε ο τρελος επιστήμονας και θα διαλέξω εναν απο αυτούς τους συλλόγους . Το ΕΕΤΕΜ ειναι απο τα πιο ακριβά όσο αφορά εγγραφή και συνδρομή και ουσιαστικά ειναι ασύμφορο αφου πρέπει να καταβάλω τις συνδρομές απο την κτήση του πτυχίου .
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα