Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Καλησπέρα σε όλους! Θα ήθελα την βοήθεια σας σε 2 θέματα. 1) Μου δόθηκε ως γονική παροχή ακίνητο, μέρος κάθετης ιδιοκτησίας. Εδώ και 50 χρόνια που υπάρχει το οίκημα υπάρχει αυλή κλεισμένη με κάγκελα, η οποία είναι η αυλή μας και δεν έχει τεθεί πότε ζήτημα από κανέναν. Τώρα που θέλω να πουλήσω ο πολ. μηχανικός μας είπε ότι θεωρείται ακάλυπτος χώρος, και αν στο μέλλον κάποιος από τους συνιδιοκτήτες θελήσει θεωρητικά, να βάλει την καρεκλά του, μπορεί να το κάνει. Η δημιουργία νέας σύστασης φαντάζει δύσκολη χρονοβόρα και δαπανηρή, καθώς υπάρχουν και κάποιες αυθαιρεσίες από τους υπολοίπους. Μας πρότεινε σαν λύση το ιδιωτικό συμφωνητικό, στο οποίο πρέπει να υπογράψουν όλοι ότι συμφωνούν με την αποκλειστική χρήση του χώρου. Υπάρχει αυτή η δυνατότητα; Σαν διαδικασία τι ενέργειες χρειάζεται; Ο νέος ιδιοκτήτης είναι καλυμμένος, δεδομένου ότι δεν θέλω να έχει προβλήματα στο μέλλον. 2) Ένας συνιδιοκτήτης στην κάθετη, στον χώρο της αποκλειστικής χρήσης του οποίου, περνάει για μικρή υπόγεια διαδρομή σωλήνα αποχέτευσης του μπάνιου μου (είχε φτιαχτεί τα παλιά χρόνια), μου είπε ότι θα ήθελε να τα ξηλώσω όλα και να τα περάσω μέσα από τους τοίχους του σπιτιού μου. Ισχύει αυτό; Του ανήκει το υπέδαφος; Ευχαριστώ πολύ εκ των πρότερων, η βοήθεια σας είναι πολύτιμη στο να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Να είστε καλά!!

Υ. Γ Η οικία μου είναι η Ι3-Ι4 στο διάγραμμα

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενό σου. Επίλεξε "επεξεργασία" (3 τελείες άνω δεξιά) και διόρθωσέ του. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. 

Pavlos 33

20250607_213910.jpg

20250607_213622.jpg

20250607_213616.jpg

Είναι υποχρεωτικός ο τονισμός των κειμένων για να μη κλειδώσει το θέμα και να λάβεις απάντηση.

Κάνε διόρθωση. Πατάς τις 3 τελίτσες άνω δεξιά του κειμένου και επιλέγεις επεξεργασία.

Didonis

Edited by akis73
Προσθηκη εικονων
Δημοσιεύτηκε (edited)

Η κάθετη απο μόνη της αποτελεί επιφάνεια αποκλειστικής χρήσης. Εαν έχετε τμήμα κάθετης, τότε μοιράζεστε την αποκλειστική της χρήση με τους συνιδιοκτήτες της (όχι όμως με τους ιδιοκτήτες των άλλων καθέτων), οπότε καρέκλα βάζουν μόνο συνιδιοκτήτες της κάθετης. 

Περίφραξη στα όρια της κάθετης απαγορεύεται. Ούτε επιτρέπονται περιφράξεις εσωτερικά του οικοπέδου.

Η αποκλειστική χρήση είναι δικαίωμα που κατοχυρώνεται συμβολαιογραφικά και όχι με ιδιωτικά συμφωνητικά.

Ο ιδιοκτήτης της πίσω κάθετης μπορεί να ζητάει ότι θέλει. Δε μπορεί να σε υποχρεώσει να την ξηλώσεις, ιδίως εάν η αποχέτευση υφίσταται πριν τη σύσταση. Μπορεί να σε υποχρεώσει νομικά να την μεταφέρεις εαν λόγω βλάβης θίγεται η περιουσία του. Επίσης μπορεί να σου την ξηλώσει ο ίδιος εάν αποφασίσει να χτίσει σε εκείνο το σημείο και βγάλει την απαραίτητη άδεια.

Edited by Gousgounis
Δημοσιεύτηκε (edited)

Παιδιά με συγχωρείτε ,στις 3 τελίτσες μου γράφει μόνο report και share.Η συμβολαιογραφική πράξη που αναφέρεις είναι κάτι που μπορώ να κάνω μόνος μου στον συμβολαιογραφό και απαιτείται ομοφωνία απο τους ιδιοκτήτες ή πρέπει να γίνει νέα σύσταση του οικοπέδου;Οι σωληνώσεις είναι μεταγενέστερες της σύστασης.Δίαβασα κάπου οτι το υπέδαφος δεν είναι χώρος αποκλειστικής χρήσης.Μου είναι πολύ δύσκολο να μεταφέρω αυτές τις σωλήνες ,είναι στην άλλη άκτη του οικοπέδου η έξοδος.Φυσικα δεν υπάρχει καμία βλάβη..pff

Ευχαριστώ πολύ..

Edited by ΧρήστοςΑίγιο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.