Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους σας,

είμαι καινούριο μέλος και θέλω να σας καταθέσω μια απορία-προβληματισμό να μου πείτε και εσείς πως το βλέπετε που έχετε μεγαλύτερη και πιο σφαιρική εμπειρία.

Είμαι 30 ετών πολιτικός μηχανικός ΑΕΙ , δούλευα για 2 χρόνια σε μια εταιρεία με 900 ευρώ μισθωτός και παραιτήθηκα πρόσφατα γιατί είχα δώσει ΑΣΕΠ και μπήκα δημόσιο.

Ο σημερινός μου μισθός στο δημόσιο είναι στα 960 με 12 μισθούς, και η μισθολογική αύξηση έρχεται ανά 2 χρόνια με περίπου +40 ευρώ. Παράλληλα να ενημερώσω πως  στο δημόσιο υπάρχει ένα επίδομα για μηχανικούς που βγαίνει περίπου στα 100 τον μήνα (απ όσο μου έχουν πει και λέγεται 6 τοις χιλίοις). Τέλος με μεταπτυχιακό θα ανέβει ο μισθός περίπου 80 ευρώ , ενώ αν έκανα διδακτορικό περίπου 240 ευρώ.

Η απορία μου είναι η εξής, αξίζει άραγε το δημόσιο για αυτά τα χρήματα ή καλύτερα στον ιδιωτικό τομέα ;
Αυτό που σκέφτομαι είναι το εξής: π.χ. στα 45 μου θα έχω μισθό δημοσίου 1200 ενώ π.χ. στον ιδιωτικό τομέα θα μπορούσε να είναι αρκετά υψηλότερος χωρίς όμως παράλληλα να είσαι και εργοτάξιο 6/7 10ωρο; 

Επίσης θα υπάρχει αυτή ή άνοδος των μισθών ή μπορεί να πέσουμε σε νέα κρίση και ανεργία;

Έχω προβληματιστεί ειδικά για την σύγκριση μισθών δημοσίου και ιδιωτικού και έχω σκεφτεί πως η μόνη προϋπόθεση είναι εξωτερικές δουλειές (π.χ. αυθαίρετο με υπογραφή άλλου αλλά αυτό απαιτεί εμπειρία που δυστυχώς δεν έχω και γνωριμίες)

Εσείς τι θα λέγατε; 

Ευχαριστώ κάθε άποψη και γνώμη

Δημοσιεύτηκε (edited)

Εξαρταται τι λιπος εχεις απο πισω σου.

Προφανως με 960*12 μηνες δεν ζεις σε μεγαλη πολη ουτε μπορεις να κανεις οικογενεια αν δεν εχεις δικο σου σπιτι (αλλα ακομα και να εχεις θα εισαι λιγο στριμωγμενος).

Απο την αλλη αν εχεις δικο σου σπιτι, παρεις και μια γυναικα με προικα και δουλεια μια χαρα😅

Απο συνθηκες δουλειας σιγουρα 1000 φορες δημοσιο, ειδικα αν εισαι στον τοπο σου, με οτι συνεπαγεται αυτο (κοινωνικη ζωη, φιλοι, οικογενεια)

Edited by giwrf
Δημοσιεύτηκε

Το μόνο καλό που προσφέρει το Δημόσιο, είναι η μονιμότητα (για πόσο ακόμη?).

Αν έχεις πραγματικές ικανότητες (πέραν των όσων "πιστοποιούν" τα διάφορα "χαρτιά") συμφέρει ο ιδιωτικός τομέας. Εκεί, τουλάχιστον, η αξιωσύνη αμείβεται. Θέλει, όμως, υπομονή και ατσάλινο στομάχι. Και, φυσικά, θα περιμένεις κάποια χρόνια μέχρι να δημιουργήσεις οικογένεια. Μια πολύ καλή (οικονομικά) εναλλακτική, είναι το εργοτάξιο στα κράτη του Κόλπου, αρκεί να διαθέτεις επαρκή εμπειρία. Εκεί, όμως, για διάστημα τουλάχιστον 3 ετών (ανάλογα με το προτζεκτ), θα πρέπει να ξεχάσεις τον τρόπο ζωής στην Ελλάδα.

Συνεπώς, εκτιμάς τις δυνατότητές σου κι αποφασίζεις. Το να είσαι στο Δημόσιο και να σκέφτεσαι να κάνεις δουλειές "δια της πλαγίας" ή να λαδώνεσαι, δεν είναι νόμιμο, έντιμο κι αξιοπρεπές.

υ.γ. 1 : Συνάδελφος, μετά από πολυετή θητεία στο Δημόσιο και σε θέση Δ/ντή Τ.Υ., δήλωσε παραίτηση μη αντέχοντας πολιτικές πιέσεις. 

υ.γ. 2 : Συνάδελφος που εργάζεται καμιά 20ετία στο Δημόσιο (σε άσχετο τομέα από το αντικείμενο του μηχανικού) και με οικογένεια, σκέφτεται να την "κάνει" αναζητώντας δουλειά στην "Αραπιά" για να μπορέσει να ξελασπώσει από ένα δάνειο 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.