Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νησιά διασυνδεδεμένα και μη


tsadler

Recommended Posts

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=57052

 

και ο χαρτης μπορει να'ναι του 2000 αλλά ειναι από το site της ΡΑΕ και η παλαιότητα δεν λέει πάντα την αλήθεια

Link to comment
Share on other sites

Σωστός ο nvel, επικροτώ... Η Τήνος είναι στο διασυνδεδεμένο, η Ανδρος επίσης. Τσεκαρισμένο απ τη Διεύθυνση Δικτύου της ΔΕΗ λόγω προσωπικού ενδιαφέροντος για εγκατάσταση Φ/Β (έχει σημασία αν είσαι στο Διασυνδεδεμένο ή όχι).

 

Οι της ΡΑΕ θα έπρεπε να το έχουν διορθώσει στα κιτάπια τους.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Σχεδόν ένα χρόνο μετά, η Άνδρος και η Τήνος είναι διασυνδεδεμένες ? Υπάρχει η φήμη ότι το κύριο καλώδιο έχει βλάβη και δουλεύουν σε εφεδρικό καλώδιο. Αληθεύει ?

Link to comment
Share on other sites

Διασυνδεμένα είναι αυτά τα νησιά που αναφέρεις μέσω της Άνδρου από το νότιο τμήμα της Εύβοιας στο Λειβάδι και από την Τήνο συνδέεται η Σύρος και η Μύκονος.

 

Για να έχεις διαβεβαίωση στο αν είναι σε λειτουργία, κάνε μια προσπάθεια να επικοινωνήσεις με τον ΔΕΣΜΗΕ. Δεν ξέρω αν προβλέπεται η γνωστοποίηση τέτοιων πληροφοριών σε τρίτους, αλλά είναι οι πλέον αρμόδιοι.

Link to comment
Share on other sites

Μεσογειακός Δακτύλιος για ΑΠΕ

Ηλεκτρική διασύνδεση νησιών και ηπειρωτικής Ελλάδας προωθεί η Τ.Μπιρμπίλη

 

Η ανάπτυξη υποβρύχιων καλωδίων, για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης και των περισσότερων άλλων νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα, αποτελεί προτεραιότητα για το υπουργείο Περιβάλλοντος, δήλωσε η υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη, μιλώντας στο Εθνικό Συνέδριο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

 

«Προχωράμε στη διασύνδεση του Πολυποτάμου [στην Εύβοια] της Νέας Μάκρης [στη Στερεά] και των Κυκλάδων» ανέφερε η υπουργός.

 

Η διασύνδεση «θα αποτελέσει το τμήμα του λεγόμενου Mediterranean Ring [Μεσογεικός Δακτύλιος], ενός μεγάλου οράματος που θα βοηθήσει ουσιαστικά στην ενσωμάτωση των ΑΠΕ στην Ευρώπη».

 

»Η διασύνδεση των νησιών αποτελεί εθνική προτεραιότητα με πολλαπλά οφέλη. Σήμερα, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στηρίζεται στη λειτουργία ακριβών και ρυπογόνων τοπικών πετρελαϊκών σταθμών, επιβαρύνοντας την εθνική οικονομία, ενώ το πλούσιο αιολικό και ηλιακό δυναμικό παραμένει ουσιαστικά ανεκμετάλλευτο. Σήμερα, η διασύνδεση των νησιών εμφανίζεται περισσότερο από ποτέ- τεχνικά εφικτή» είπε.

 

Η κ. Μπιρμπίλη ανέφερε ότι το υπουργείο συνεργάζεται με το Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ) προκειμένου τα έργα διασύνδεσης να ενταχθούν άμεσα στη νέα Μελέτη Ανάπτυξης Συστήματος Μεταφοράς (ΜΑΣΜ).

 

Όσον αφορά τις διαδικασίες αδειοδότησης για νέα έργα ΑΠΕ, η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής τόνισε ότι «με το νέο νομοσχέδιο επιχειρούμε να μειώσουμε το μέσο χρόνο αδειοδότησης σε 10- 12 μήνες από 4-5 χρόνια που ήταν μέχρι σήμερα. Η διαδικασία γίνεται από σειριακή, παράλληλη, εξοικονομώντας χρόνο και κόπο».

 

Κάλεσε επίσης τους πολίτες να αποδεχθούν τα έργα ΑΠΕ στις περιοχές τους. «Δεν μας τιμά, σε θεωρητικό επίπεδο να είμαστε υπέρ των ΑΠΕ και της πράσινης ανάπτυξης, και στην πράξη μέρος της διαδικασίας αδειοδότησης ενός έργου να είναι και η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας» είπε.

 

 

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1134937&lngDtrID=244

Link to comment
Share on other sites

Η διασύνδεση «θα αποτελέσει το τμήμα του λεγόμενου Mediterranean Ring [Μεσογεικός Δακτύλιος], ενός μεγάλου οράματος που θα βοηθήσει ουσιαστικά στην ενσωμάτωση των ΑΠΕ στην Ευρώπη».

εμένα μου μοιάζει περισσότερο για ενσωμάτωση των Α/Γ της Κρήτης στο διασυνδεδεμένο γιατί μάλλον η αστάθεια πλέον είναι κοντά

Link to comment
Share on other sites

η πτυχιακή μου ήταν πάνω στα νησιά και τη διασυνδεση τους

-----------------------------------------------------------

αν θες στελνω πληροφοριες

 

Παρατήρηση: Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Edit".

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, DOOM

Link to comment
Share on other sites

Στο http://www.desmie.gr/up/files/ΜΑΣΜ2008_2012_ΧΑΡΤΗΣ.pdf υπάρχει χάρτης με το διασυνδεδεμένο σύστημα της χώρας -για την ακρίβεια όπως θα είναι το 2012-. Φαίνονται δηλαδή και τα νησιά που είναι διασυνδεδεμένα στο σύστημα.

 

Επειδή δεν εμφανίζει το pdf κάντε "αποθήκευση ως..." το αρχείου στον υπολογιστή σας για να το αποθηκεύσετε και να το δείτε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.