Angelos Chiotis Δημοσιεύτηκε September 7, 2025 at 10:06 μμ Δημοσιεύτηκε September 7, 2025 at 10:06 μμ (edited) Καλησπέρα, Έχω ένα γωνιακό οικόπεδο και θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει υποχρέωση, σύμφωνα με τον ΝΟΚ/ΓΟΚ, ο ακάλυπτος χώρος να τοποθετείται στο πίσω μέρος του οικοπέδου. Σκοπός μου είναι να τοποθετήσω το κτίριο όσο πιο πίσω γίνεται, σε επαφή με τα διπλανά κτίρια, ώστε να εκμεταλλευτώ το γεγονός ότι το πίσω μέρος είναι το υψηλότερο σημείο φυσικής κλίσης του οικοπέδου και να έχει θέα προς το πάρκο. Υπάρχει σχετικός περιορισμός στη διάταξη των ακαλύπτων σε γωνιακά οικόπεδα ή μπορώ να τον διαμορφώσω διαφορετικά, αρκεί να τηρείται το ποσοστό που απαιτεί ο κανονισμός; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Edited September 8, 2025 at 08:22 πμ by Pavlos33
tetris Δημοσιεύτηκε September 8, 2025 at 05:17 πμ Δημοσιεύτηκε September 8, 2025 at 05:17 πμ Αν είσαι σχεδιαστής (όπως δηλώνεις) δεν είναι δουλειά σου να ασχολείσαι με μελέτη κτιρίων. Αυτή είναι δουλειά μηχανικών. Οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν. Η επισήμανσή μου δεν γίνεται "αφ' υψηλού" αλλά βάσει της λογικής (και ηθικής) "ο καθένας στο είδος του" ή "έκαστος εφ' ω ετάχθη".
Angelos Chiotis Δημοσιεύτηκε September 8, 2025 at 08:09 πμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε September 8, 2025 at 08:09 πμ Γράφω ως ιδιώτης, κάτοχος οικοπέδου και όχι ως σχεδιαστής αλλά ναι οκ
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα