Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σας!

Είμαι νέος πολιτικός μηχανικός και έχω αναλάβει την εκπόνηση ενός τοπογραφικού διαγράμματος. Το υπό εξέταση οικόπεδο βρίσκεται σε περιοχή με εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο(πράξη εφαρμογής) και περιέχει μέσα μία διώροφη οικοδομή κατοικίας. Έχω μελετήσει και έχω μετρήσει τα κρίσιμα σημεία του οικοπέδου και του κτιρίου(καθώς και της γύρω περιοχής) και είμαι έτοιμος για να ξεκινήσω την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης στο autocad. Έχω προμηθευτεί από την πολεοδομική υπηρεσία της περιοχής τα τεχνικά στοιχεία του οικοπέδου και το σχέδιο της πράξης εφαρμογής σε μορφή pdf. Θα ήθελα να ρωτήσω πως μπορώ να αποτυπώσω το σχέδιο του αρχείου pdf στο autocad για να αποτυπώσω τις οικοδομικές και ρυμοτομικές γραμμές της περιοχής και επιπλέον να ελέγξω τις πιθανές αποκλίσεις. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. Ελπίζω να μην τα εξηγώ μπερδεμένα! Κάθε αρχή και δύσκολη! Επομένως κάθε συμβουλή είναι εντελώς αποδεκτή!!

ΥΓ. Να προσθέσω ότι έχω καταφέρει να αντλήσω τον χάρτη του κτηματολογίου μέσα σε αρχείο Autocad αλλά διακρίνω κάποιες όχι και τόσο αμελητέες αποκλίσεις..

Δημοσιεύτηκε

Η χρήση του .pdf σε dwg για εφαρμογή ΡΓ & ΟΓ είναι εντελώς λανθασμένη. Ένας από τους λόγους, είναι τα πάχη των γραμμών στο pdf. 

Λογικά, η πινακίδα της ΠΕ έχει τις συντ/νες των κορυφών του ΟΤ. Αυτές θα εφαρμόσεις σε σχέση με τη δική σου εξαρτημένη αποτύπωση.

Επειδή όμως αυτά δεν "διδάσκονται" μέσω διαδικτύου, καλό είναι να συνεργαστείς με έμπειρο συνάδελφο ώστε να σε κατατοπίσει σωστά.

Μην εμπλέκεις το Κτημ/γιο. Αν είναι παλιά αποτύπωση (πριν 20+ χρόνια) είναι πολύ πιθανό να περιέχει σοβαρά λάθη.

Ερώτηση: Ποιά είναι τα "κρίσιμα σημεία" οικοπέδου και κτιρίου?

• Like 1
Δημοσιεύτηκε (edited)

Ευχαριστω πολύ για την απαντηση σας!

Με συγχωρείτε για την λανθασμένη διατύπωση! Εννοώ πως έχω πάρει όλες τις απαραίτητες μετρήσεις στο πεδίο. Η πινακίδα της ΠΕ όντως έχει τις συντ/νες των κορυφών του Ο.Τ.

Edited by Styliano

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.