Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εισφορά ΤΕΒΕ χωρίς έναρξη στην εφορία!


prouhos

Recommended Posts

Θα ήθελα τη βοήθεια των αγαπητών συναδέλφων σχετικά με τον ΟΑΕΕ. Τον Ιούλιο έκανα αίτηση εγγραφής στον ΟΑΕΕ με σκοπό να κάνω έναρξη επιτηδεύματος στην εφορία για να εργάζομαι σαν ελεύθερος επαγγελματίας. Μου έδωσαν μία προσωρινή βεβαίωση την οποία θα κατέθετα στην ΔΟΥ μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά (έδρας, ΕΕΤΕΜ, κλπ), και μου είπαν οτι μετά την έναρξη να τους προσκομίσω την βεβαίωση της εφορίας ώστε να γίνει η οριστική εγγραφή μου. Μετά απο μια απογοήτευση με τους κωδικούς στο έντυπο Μ2 είπα να το μελετήσω καλύτερα και έτσι καθυστέρησα να κάνω έναρξη. Ο ΟΑΕΕ όμως προ ολίγων ημερών μου έστειλε μια απόφαση εγγραφής και μετα απο 2-3 μέρες το λογαριασμό των εισφορών. Ωστόσο εγώ ακόμα δεν εχω κανει έναρξη και δεν ασκώ επαγγελματική δραστηριότητα. Μετά απο τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους, πάνω σ'αυτό, η απάντηση που έλαβα είναι "δεν μας αφορά". Και σας ρωτώ: Ποιά είναι η νόμιμη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω για να μην καταβάλλω τις εισφορές;

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι δεν μπορείς να το αποφύγεις. Βέβαια πρώτη φορά ακούω για προσκόμιση βεβαίωσης έναρξης της εφορίας για οριστική εγγραφή στο ΤΕΒΕ. Όταν έκανα εγώ έναρξη πρώτα γραφτηκα στο ΤΕΒΕ μετά πήγα στην ΔΟΥ με όλα τα χαρτιά, έκανα την έναρξη και σε 4 μήνες μου ήρθε το πρώτο χαρτί πληρωμής αλλά για όλο το 4μηνο.

Link to comment
Share on other sites

Στην περίπτωσή μου ήταν επανεγγραφή και ίσως χρειαζόταν να εξεταστεί. Μάλιστα η προσωρινή βεβαίωση ανέφερε την υποχρέωσή μου να προσκομίσω την έναρξη εντός μηνός. Τέλικά όμως λύθηκε το πρόβλημα. Εύχομαι να μην τύχει σε κανέναν, αλλά καλού κακού παραθέτω τη διαδικασία. Υπογράφεις δύο όμοιες δηλώσεις οτι "ενώ έκανα εγγραφή στον ΟΑΕΕ ουδέποτε έκανα έναρξη στη ΔΟΥ. Σφραγίζονται στο πρωτόκολλο με σφραγίδα "παρελήφθη όμοιο" και κρατάει τη μία το μητρώο και την άλλη μαζί με τη βεβαίωση εγγραφής την πας στον ΟΑΕΕ και ζητάς διαγραφή. Συμπληρώνεις μία έτοιμη δήλωση και ένα έντυπο στο οποίο ως ημερομηνία διακοπής εργασιών δηλώνεις την ημερομηνία εγγραφής σου στον ΟΑΕΕ. Απο αυτό προκύπτει οτι δεν υφίσταται οφειλή. Ακολούθως αν θέλεις κάνεις πάλι εγγραφή!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.