Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπεύθυνη δήλωση μηχανολόγου αντί της βεβαίωσης Πυροσβεστικής υπηρεσίας.


biui

Recommended Posts

Στα δικαιολογητικά για την άδεια λειτουργίας καταστήματος ο δήμο ζητάει και το παρακάτω δικαιολογητικό

"Υπεύθυνη δήλωση μηχανολόγου μηχανικού αντί της βεβαίωσης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ότι το κατάστημα πληροί τούς όρους & τις προϋποθέσεις της πυρασφάλειας, πλήν κατ/των του άρθρου 1 του Π.Δ 180/79 όπου θα καταθέτετε βεβαίωση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. ( καφενείο -Μπάρ -καφετέρια -εστιατόριο -ταβέρνα κ. λπ.)"

Ξέρει κάποιος τι ακριβώς είναι αυτό και ποια η ισχύς του; Θα πρέπει το κτίριο να διαθέτει πιστοποιητικό πυρασφαλείας και η συγκεκριμένη υπεύθυνη δήλωση απλά βεβαιώνει αυτό ή μπορεί να το αντικαταστήσει σε περίπτωση που δεν έχει εκδοθεί;

 

Ευχαριστώ

 

αν έχει ξανασυζητηθεί το παραπάνω δυστυχώς δεν μπόρεσα να το βρω

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε ασχέτως το τι λένε οι κύριοι διαφόρων υπηρεσιών (εννοείται εγγράφως), καλό είναι να μην υπογράφουμε Υ/Δ για θέματα που είναι σοβαρά αναλαμβάνοντας την ευθύνη άλλων, γιατί υπάρχει κίνδυνος να εκτεθούμε εκ των υστέρων, αφού εξαρτώμαστε από τον ΄΄πελάτη μας΄΄, που ίσως επαναπαυθεί και δεν λάβει μέτρα εκ των υστέρων μιας και θα έχει το Πιστοποιητικό πυροσπροστασίας στα χέρια του. Να μην λησμονούμε ότι παρόμοια προβλήματα προέκυψαν και με τις πολεοδομίες, με αποτέλεσμα μερικοί συνάδελφοι να σύρονται και σε δικαστήρια για αυθαιρεσίες εργολάβων ή ιδιοκτητών.

Link to comment
Share on other sites

Για όλες τις δραστηριότητες με τις οποίες έχω ασχοληθεί για αδειοδότηση μου έχει ζητηθεί πιστοποιητικό πυρασφαλείας

 

Προφανώς η συγκεκριμένη Υ/Δ ζητείται προκειμένου να επισπευθεί η διαδικασία αδειοδότησης και κακώς γιατί στα δικαιολογητικά που ζητά ο δήμος είναι και το πιστοποιητικό πυρασφαλείας είτε πρόκειτια για καφέ είτε για μανάβικο.

 

Άποψη μου : για ό,τι είδους δραστηριότητα και να πρόκειται καλό θα ήταν να προσκομίσεις πιστοποιητικό πυρασφαλείας και όχι Υ/Δ δική σου.

Κανένα έγγραφο από κανένα ιδιώτη δεν αντικαθιστά το επίσημο έγγραφο από την οποιαδήποτε Υπηρεσία και πολύ περισσότερο από τη Πυροσβεστική.

 

Καλύτερα μερικές μέρες παραπάνω ταλαιπωρία παρά να υπάρχει η δική σου υπογραφή μέσα σε ένα φάκελο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.