Μετάβαση στο περιεχόμενο

JOHNATHAN

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by JOHNATHAN

  1. Συνάδελφοι, σε όλες τις περιπτώσεις των καταστημάτων η Π.Υ. λαμβάνει υπ' όψη συνολικά το εμβαδόν όλων των χώρων (υπόγειο+ισγειο+πατάρια), αφ' όσον αφορούν την ίδια επιχείρηση. Οσο για το αν απαιτείται πυρανίχνευση και σε ποιές περιπτώσεις, στα κτίσματα προ του 1989 σε όλα τα ΦΕΚ αφού ανέφερε τα απαιτούμενα, στο τέλος είχε υποσημείωση που έλεγε, ότι στην κρίση της ελέγχουσας αρχής είναι να ζητήσει κατά περίπτωση επιπλέον μέτρα προστασίας. Για τα κτίσματα μετα το 1989, και με το Π.Δ. 71/88, περιορίζεται σε μεγάλο βαθμό η ''αυθαιρεσία'' των ελεγκτών πυροσβεστών.
  2. Συνάδελφε, για τα κτίσματα προ του Μαρτίου 1989 ακολουθείς την διαδικασία υπόδειξης μέτρων Πυρασφάλειας. Σε κάθε περίπτωση απαιτείται πυροσβεστικό ερμάριο, τουλάχιστον 2 φορητοί πυρ-ρες Ρα 6 κιλών και αυτόνομα φωτιστικά ασφαλείας. Καλή σου ευκολία.
  3. Συνάδελφε, προτιμούμε συνήθως καλώδια στις αναχωρήσεις απο τους Μ/Σ Μ.Τ. 1Χ... mm2, αναλόγως του μεγέθους του βέβαια, γιατί δουλεύονται πολύ πιό εύκολα απο τους τεχνίτες, και συστημάρονται πιο εύκολα στις κρεβατίνες. Οσο για την διατομή του ουδετέρου να μην ξεχνάμε και τον ΕΛΟΤ ΗD 384, που μας ζητάει διατομή ουδετέροι ίση με την διατομή των αγωγών των φάσεων. Ολα τα κοιτάμε συνάδελφε, και την σωστή δουλειά και την ευκολία του μάστορα και κατά την κατασκευή και μετά στις συντηρήσεις της εγκατάστασης. Επίσης όταν τα καλωδια είναι 1Χ.... mm2, μεταφέρουν περισσότερα Α από ότι όταν είναι 3Χ.... mm2.
  4. Συνάδελφε, το πρώτο που πρέπει να ελέγξεις είναι την ένδειξη του μανόμετρου του αυτόματου πλήρωσης, η οποία πρέπει είναι μικρότερη από την πίεση ανοίγματος της βαλβίδας ασφαλείας του λέβητα. Αν η πίεση του μανόμετρου είναι μικρότερη, τότε πρέπει να φταίει η βαλβίδα ασφαλείας (μαλακό ελατήριο από την πολυκαιρία) και θέλει αντικατάσταση. Ολα αυτά βέβαια,εφόσον η διαστασιολόγηση των συσκευών (κυρίως κυκλοφορητής) είναι η σωστή.
  5. Απαγορεέυται αυστηρά η εγκατάσταση Λεβητοστασίου και κυρίως δεξαμενής πετρελαίου σε Δώμα κτιρίου από τον Κανονισμό Πυροπροστασίας από όσο γνωρίζω.
  6. Συνάδελφε η βιβλιογραφία είναι μεγάλη και κυρίως παλιά. Ενδιαφέρον έχουν τα βιβλία : 1. ASHRAE HANDBOOK, που έχει πάρα πολλά θέματα για ροές συμπιεστών ρευστών και κατασκευαστικά δεδομένα για αεραγωγούς. 2. ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΡΕΥΣΤΟΜΗΧΑΝΙΚΗ του Δημήτρη Παπανίκα καθηγητή στο Πολυτεχνείο Πατρών, ένα πάρα πολύ καλό βιβλίο, αλλά άκρως θεωρητικό, που διαπραγματεύεται ό0λα τα θέματα που ζητάς.
  7. Φιλτατε Ιεροφάντη. Η λύση ειναι απλή. Τοποθετείς τον αερολέβητα εντός του χώρου παραγωγής, δημιουργείς πυροδιαμέρισμα με τις προβλεπόμενες αποστάσεις περιμετρικά του αερολέβητα, με τα δπ που πρέπει και έτσι είσαι καλυμμένος απέναντι στην νομοθεσία και της πολεοδομίας αλλά και της πυροσβεστικής. Για την σωστή λειτουργία του αερολέβητα τοποθετείς περσίδα αποδεκτή από τον κανονισμό πυρ-σίας για το δπ που σε ενδιαφέρει και είσαι νόμιμος και σωστός!
  8. Συνάδελφε η λύση είναι το ΄΄κολυμβητό΄΄ δάπεδο για να έχεις την ηχοαπορρόφηση που επιθυμείς. Βέβαια για να πετύχει αυτό, θέλει προσοχή στην κατασκευή του δαπέδου, δηλαδή τα κατάλληλα υλικά, την σωστή χρήση τους και τον σωστό τρόπο κατασκευής του πατώματος. Και επειδή στην ηχομόνωση ακολουθούμε την μεθοδο try and error, δεν είμαστε σίγουροι για το αποτέλεσμα εκ των προτέρων τις περισσότερες φορές. Οπερ σημαίνει ότι καλό θα είναι το δάπεδο να μην είναι ΄΄γυμνό΄΄ κατά την χρήση του (επικάλυψη με χαλί, μοκέττα, κλπ), για να αποφύγεις πλήρως τα προβήματα ηχορύπανσης.
  9. Συνάδελφε ασχέτως το τι λένε οι κύριοι διαφόρων υπηρεσιών (εννοείται εγγράφως), καλό είναι να μην υπογράφουμε Υ/Δ για θέματα που είναι σοβαρά αναλαμβάνοντας την ευθύνη άλλων, γιατί υπάρχει κίνδυνος να εκτεθούμε εκ των υστέρων, αφού εξαρτώμαστε από τον ΄΄πελάτη μας΄΄, που ίσως επαναπαυθεί και δεν λάβει μέτρα εκ των υστέρων μιας και θα έχει το Πιστοποιητικό πυροσπροστασίας στα χέρια του. Να μην λησμονούμε ότι παρόμοια προβλήματα προέκυψαν και με τις πολεοδομίες, με αποτέλεσμα μερικοί συνάδελφοι να σύρονται και σε δικαστήρια για αυθαιρεσίες εργολάβων ή ιδιοκτητών.
  10. Στέλιο το έντυπο είναι το ίδιο, αυτό της συμπληρωματικής μελέτης υγραερίου, που χορηγεί η ίδια η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Απλά έχει τρεις επιλογές στο κάτω μέρος του πίνακα, ήτοι προπάνιο, βουτάνιο και μίγμα. Τσεκάρεις όποιο κάυσιμο υλικό θα χρησιμοποιηθεί από τα τρία. Θα επανέλθω σε παλαιότερο ερώτημά σου για τον πλάτη σου, ο οποίος τοποθέτησε και φιάλη προπανίου. Κακώς κατ΄ εμέ, διότι όπως είπαν και άλλοι συνάδελφοι έχουμε διαφορετικές πιέσεις αποθήκευσης των υλικών αυτών, και άρα απαιτείται επαναρύθμιση του μειωτή πίεσης. Τα εξαρτήματα της εγκατάστασης δεν χρειάζεται να αλλάξουν γιατι είναι τα ίδια, για ότι υλικό και αν χρησιμοποιηθεί. Καλό είναι κατ΄ εμέ να κάνεις δήλωση παραίτησης με αίτηση στην Πυροσβεστική Υπηρεσία διότι στον φάκελλο της μελέτης σου υπάρχει Υπεύθυνη Δήλωσή σου και άρα ευθύνη σου. Κάλιο γαιδουρόδενε παρά γαιδουρογύρευε που λέει η παροιμία. Με τις υπηρεσίες καλό είναι να μην μπλέξεις χωρίς λόγο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.