Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακες μηχανικού για ΙΚΑ σε αυθαίρετο


manost

Recommended Posts

Καλημέρα.

Θέλω μια βοήθεια σχετικά με τους πίνακες που ζητάει το ΙΚΑ για να ανοίξει καρτέλα νέου έργου για μονοκατοικία εκτός σχεδίου.

Ζητάνε το σιμβόλεο, τις ταυτότητες των ιδιοκτιτων και πίνακες μηχανικού. Έχω κατεβάσει τα έγραφα από το download. Καταλαβαίνω ότι μάλλον χιάζετε το ΕΝΤΥΠΟ Β (Υπολ. Ελαχ. Κόστους κατ.) ή το ΑΡΧΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑ 1 (ανάλυση κόστους κατασκευής …) . Πιο άλλο έγγραφο περιλαμβάνετε στους «Πίνακες από μηχανικό» που ζητάει το ΙΚΑ?

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ

Τελικά θέλουν μόνο τον πίνακα 1 αλλά έχω πάλη μια απορία

Στη κατηγορία «1 κατοικίες γενικός» έχει «Αριθμός ημ/σθίων ανα τμ» και «Κατανομή του αριθμού των ημ/σθίων σε ενδιάμεσες κατ φάσεις»

Ο πελάτης σήμερα θέλει μόνο να ανοίξει καρτέλα (δεν έχουν γίνει ακόμα εργασίες) εγώ στα παραπάνω πρέπει να βάλω το σύνολο των ημερομίσθιων που θα απειθούν για όλο το έργο?

Link to comment
Share on other sites

Καρτέλα στο ΙΚΑ ανοιγεις πριν την έκδοση οικοδομικής άδειας, πληρώνεις την προκαταβολή, υποβάλεις πίνακα 1 με τα ημερομίσθια. Είναι προυπόθεση για την έκδοση αδείας. Κοίτα μέσα στο φάκελλο αδείας, λογικά θα υπάρχει.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ, αλλά εδώ πρόκειται για αυθαίρετο. Το έργω έχει τελειώσει και με τα επιχρίσματα, και τώρα αποφάσισε ο πελάτης ότι θέλει να πληρώσει το ΙΚΑ (του υποσχέθηκε κάποιος πως θα του βάλει ρεύμα, δεν θέλω να επεκταθώ σε αυτό, καταλαβαίνεις ….) Μου ζητάει να ανοίξει τώρα καρτέλα σαν να άρχιζε το έργω σήμερα, για να μη πληρώσει το πρόστιμο.

Άρα εγώ βάζω στον πίνακα 1 τα συνολικά ημ/σθια που θα απειθούν για όλο το έργο σωστά?

Συγνώμη για τη ζαλάδα που προκαλώ αλλά για όλα υπάρχει πρώτη φορά!

Link to comment
Share on other sites

Κατέβασε ΑΥΤΟ το πρόγραμμα, βάλε τα τετραγωνικά στο φύλλο του προϋπολογισμού και πήγαινε μετά στο φύλλο του ΙΚΑ-Πίνακας 1 όπου θα πάρεις το έντυπο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.