Μετάβαση στο περιεχόμενο

manost

Members
  • Περιεχόμενα

    86
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

manost's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

4

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα Σε ιδικό κτίριο, εκτός σχεδίου με Ο.Α του 2001 έχω επέκταση υπογείου, εντός αλλά και εκτός περιγράμματος ισογείου, με κατασκευή σαφώς ενιαία. Η περάτωση του φέροντος οργανισμού βεβαιώνετε από αεροφωτογραφία μέσα στο 2003 αλλά η θεώρηση για ρεύμα έγινε το 2005. Για Ε9 της εποχής, ούτε λόγος. Σωστά νομίζω ότι ασχολούμαι με το αρθ. 87, β χωρίς εμπλοκή μου στο γ και άρα εντάσσουμε στο 2003 ? Όσο για το υπόγειο εκτός περιγράμματος, νομίζω ότι δεν με απασχολεί το περίγραμμα αφού είναι σε υπόγεια στάθμη ? Τα σκέφτομαι καλά ? ή βλέπω οράματα Επίσης έχω και απορία για το ¨κλείσιμο¨ νόμιμου εξώστη αλλά βλέπω οτι δεν είμαι μόνος ! :)
  2. Καλημέρα Σε συνέχεια του στστ κατ 3 Έχω περίπτωση – ανέκδοτο όπου κατά την κατασκευή μετέφεραν το κτίριο κατά 1μ , σε θέση ευτυχώς νόμιμη και χωρίς αυθαίρετα σε κάλυψη. Η μεταφορά όμως διέλυσε το χώρο των υποχρεωτικών ανοιχτών θεσ. Σταθ. Σήμερα ο μόνος χώρος που μπορούν να “βολευτούν” είναι στο προκήπιο. Όπως σωστά αναφέρει και ο φίλος pavlos 33 το αρ. 100 μιλάει για ¨διαφορετική χωροθέτηση¨ χωρίς διευκρινήσεις για την νέα θέση. Όσο για το στστ ¨ φύτευση υποχρεωτικής υπαίθριας θέσης στάθμευσης ¨ ... αν φυτέψω την αντίστοιχη επιφάνεια με τις θες σταθ είναι οκ ?
  3. Η κατάργηση υποχρεωτικών θέσεων στάθμευσης ή η μεταφορά τους σε μη νόμιμη θέση, πιστεύετε ότι μπορεί να ενταχθεί στη στστ της κατ 3 ή στη παρ. 9 του άρθρου 100 ?
  4. Κάποια γνώμη σχετικά με το β) του άρθρου 87 ¨ ...κατασκευές σε υπόγεια στάθμη ή εντός του όγκου νόμιμου κτιρίου ... τεκμαίρεται από τον τρόπο κατασκευής ...¨ Υπόγειες στάθμες γενικά ? Και επέκταση υπογείου πέρα από το νόμιμο περίγραμμα ? Οι αυθαίρετα κλειστοί, νόμιμοι εξώστες, λογικά δεν περιλαμβάνονται ?
  5. Καλημέρα Μετά από διάσταση απόψεων στην τοπική πολεοδομία ζητάω τη γνώμη σας για τη θέση κτιρίου στο παρακάτω οικόπεδο. Περιοχή νέας ένταξης (μη κυρωμένη πράξη), γωνιακό οικόπεδο, γειτονικό κτήριο με άδεια λυομένου προ ένταξης. Αν χώραγε κτήριο 9Χ9 τότε θα εξέταζα τη θέση και τη νομιμότητα του γείτονα. Από την στιγμή που δεν χωράει κτήριο 9Χ9, δικαιούμαι το 9Χ9 ,με μικρότερο έως 1μ ή και μηδενικό δ ανεξάρτητα του τι έχει κάνει ο γείτονας ? Υ.Γ Η άδεια λυομένης κατοικίας έχει ισχύ ακόμα και αν δεν υπάρχει πλέων λυόμενο (αντικατάσταση με συμβατική κατασκευή) ? HOUS_PRAXI.pdf
  6. Εντός Δ ! 2 άδειες σε διαφορετικές πολεοδομίες, Διευκρινίζω ότι το τμήμα εντός του Δ δηλώθηκε κατ 5 (δεν νομιμοποιήθηκε) αλλά το υπόλοιπο κτίριο κανονική νομιμοποίηση !
  7. Αν έχω κτίριο προς έκδοση Ο.Α με μία 1 τμ εντός πρασιάς, (άρα 1 τμ κατηγορία 5) δεν μπορώ να νομιμοποιήσω ολόκληρο το κτίριο ? Και τι γίνετε με όσα έχουν δηλωθεί προς έκδοση Ο.Α πριν τις 14/6/2016 που βγήκε η εγκύκλιος ? Και με Ο.Α νομιμοποίησης που έχουν εκδοθεί ?
  8. Καλημέρα Υποθέτω ότι μιλάς για συγκρότημα κτιρίων, με κτίρια που έχουν ανεγερθεί σε διάφορες οικοδομικές φάσεις με ή χωρίς οικοδομική άδεια. Αν είναι έτσι Φαντάζομαι ότι θα έχεις ξεκαθαρίσει αν πρόκειται για ένα μονοκόμματο γεωτεμάχιο ή αν είναι περισσότερα όμορα. Πχ Η άδεια που δεν φαίνεται το κτίριο γραφείων, θα μπορούσε να αφορά όμορο γεωτεμάχιο με άλλη άδεια. Ελέγχεις αν κάποια από τις άδειες έχει ακυρωθεί ή ανακληθεί ή << τρώει μπανάνες>> Πιθανό σενάριο επίσης, λόγο των αυθαιρεσιών που κατασκευάστηκαν πριν την ΟΑ 2005 κατά την υποβολή της Ο.Α2005 να κρύφτηκαν κάποιες <<λεπτομέρειες>> κατά την αποτύπωση. Το κτίριο που εξαφανίστηκε είναι στη σωστή θέση βάση της δικής του άδειας? ή μήπως ενοχλούσε η θέση του στις απαιτήσεις της νέας άδειας ? Άβυσσος... Αν σιγουρευτείς ότι η εξαφάνιση οφείλετε σε αθώα παράλειψη τότε μπορείς να το θεωρήσεις νόμιμο βάση της δικής του άδειας.
  9. Με πονάει ! αλλά θα συμφωνήσω με τον αστέριο στο ότι θα κολλήσει. Έβλεπα το αδιέξοδο από την αρχή αλλά επειδή η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, ήθελα και τη γνώμη σας. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος με τον πελάτη από την αρχή χωρίς υποσχέσεις για λαγούς από καπέλα. Σας ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια.
  10. Φίλε Greenick με πρόλαβες. Ετοιμαζόμουν να γράψω για το τοπογραφικό που αναγκαστικά πρέπει να γίνει αφού είμαι εκτός σχεδίου και της βεβαίωσης νομιμότητας. Και για να το πάω και λίγο πιο πέρα το θέμα, ο ιδιοκτήτης θέλει να το εντάξει και στον ΕΟΤ για ενοικιαζόμενα διαμερίσματα (το αρχικό κτίριο και το προς τακτοποίηση) . Αυτό θα χρειαστεί προετοιμασία φακέλου για ΕΟΤ και υποθέτω και βεβαίωση Κύριας χρήσης; Εκεί πως αντιμετωπίζω το θέμα της άδειας ; Να υποθέσω ότι το ακίνητο δεν μπορεί να πάρει ΒΚΧ ή με το “τεκμηρίου της νομιμότητας “ υπογράφω και ΒΚΧ. Μου ακούγετε λίγο ΟΛΑ ΤΑ ΣΦΑΖΩ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΩΝΩ !!!
  11. Καλημέρα Έχω περίπτωση κτιρίου διαμερισμάτων (εκτός σχεδίου), με ΟΑ του 2008. Ο ιδιοκτήτης θέλει να τακτοποιήσει τη μοναδική παράβαση που έχει (μικρό συνοδευτικό κτίσμα στην αυλή), για το οποίο έχει γίνει έκθεση αυτοψίας από την οικία Πολ. (με πρόστιμο κτλ). Ξεκινώντας την υπόθεση παρατηρώ ότι στον φάκελο της ΟΑ το τοπογραφικό δεν έχει σφραγίδες πολεοδομίας. Σύντομα ανακαλύψαμε ότι το αγροτεμάχιο δεν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο γιατί ποτέ δεν ανοίχτηκε ο δρόμος που το κάνει άρτ & οικ. (ακόμα των περιμένουν). Αρχικό σενάριο ήταν να δηλώσω το αυθαίρετο μικρό κτίριο σαν εκτός σχεδίου χωρίς άδεια [αφού η ΟΑ είναι άντε για :) ] Διαβάζοντας το ΤΕΕ Πελοποννήσου ανακαλύπτω ότι ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ πρέπει να θεωρήσω όλο το κτίριο και ας έχει ΟΑ Παλαιότερα από συνάδελφο είχα ακούσει ότι αν εκδοθεί ΟΑ από λάθος της υπηρεσίας, θεωρείτε ως υπέρ του πολίτη. Δηλαδή το κτίριο είναι νόμιμο αλλά δεν μπορείς να εκδόσεις οποιαδήποτε νέα άδεια (προσθήκης, διαρρύθμισης, κτλ) Τελικά τι από τα δύο ισχύει , πρέπει να τα δηλώσω όλα αυθαίρετα ή μόνο αυτό που όντως είναι καθ υπέρβαση της ΟΑ ;
  12. Και εγώ αυτό είχα σκοπό, ένα τοπογραφικό με αναφορά (κορυφές, πλευρές, επιφάνεια)και για τα δύο τεμάχια και για το όλο και σαφώς αναφορά στην Τ.Ε. Φίλε μου να σε ευχαριστήσω και πάλι , καλημέρα
  13. Η άδεια επισκευών εμφανίζει μόνο το πρώτο αγροτεμάχιο, καθώς εκεί βρίσκετε το κτίσμα του 1337/83 (το οποίο και επισκευάζετε). Το 1998 αγοράστηκε το δεύτερο αγροτεμάχιο. Κατά την άδεια επισκευών κτίστηκαν η προέκταση στο πρώτο αγροτεμάχιο (έως το όριο) και κολλητά το μπαλκόνι. Οι κολόνες που στηρίζετε το μπαλκόνι και η προβολή αυτού στο επίπεδο βρίσκονται στο δεύτερο αγροτεμάχιο. Οι ιδιοκτήτες από το 1998 και μετά είναι οι ίδιοι και για τα δύο
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.