Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ελεγχος επάρκειας διατομών ξύλινου ζευκτού


 
bound

Recommended Posts

Για τη μελετη μιας μεγαλης σχετικα στέγης 10χ9 οχι ακριβως ορθογωνικης μου προκυπτουν διαστασεις αμειβοντα 16χ26 εκ.θεωρειτε οτι ειναι υπερβολικο?βεβαια τοσο βγαινει και βαση των φορτιων που εχω βαλει.μονιμα, 1.5 χιονι, 1 κερμιδια+πετσωμα και τον ανεμο απο ec1.

Link to comment
Share on other sites

βασικα η στεγη ειναι τετραγωνη περιπου.οποτε δεν υπαρχουν ζευκτα παραλληλα μεταξυ τους.ουσιαστικα ειναι τα διαγωνια ημιζευκτα..δε μπορω να το περιγραψω καλυτερα.θα προσπαθησω ν ανεβασω μια κατοψη..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Εχω βρει τα φορτία με τα οποία φορτιζω το ζευκτο και θα ηθελα να ρωτησω πως θα κανω τον ελεγχο επαρκειας των διατομων που υπεθεσα.Ποιους ελεγχους θα κανω?Θα τους κανω με βαση τον ευρωκωδικα 5? Ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

ρε ele δεν ξεκινάς με καμιά σημείωση από τη σχολή σου; Αν είναι ξύλινο τότε με Ευρωκώδικα 5 αν είναι μεταλλικό με 3 αλλά μην ξεκινήσεις από το 0 να διαβάζεις τον Ευρωκώδικα γιατί δεν θα βγάλεις άκρη.

Και σιγά σιγά και εμείς εδώ είμαστε

Link to comment
Share on other sites

Ξεκινάω απο τις σημειώσειςαπο την σχολή μου.Απλα ήμουνα σε ασχετο τομέα κ βρέθηκα σε δουλεια που ασχολείται με οικοδομικα.Συγνωμη που ρωτάω αλλα ψαχνομαι κ πρεπει να μαθω.Οποιος εχει ορεξη κ μπορει τον παρακαλω πολυ να με βοηθησει

Link to comment
Share on other sites

αναλυτικό τεύχος υπολογισμού ξύλινων κατασκευών (στεγών και πατωμάτων) έχει το woodexpress της runet. μπορείς να κατεβάσεις demo έκδοση και να δεις τα τευχάκια και τους υπολογισμούς από το site της εταιρίας, πιστεύω θα βοηθήσει.http://www.runet.gr

καλά βιβλία ξύλινων κατασκευών : κατσαραγάκης ελισσαίος (καθηγητής του εμπ-εκδόσεις εμπ) και ένα δίτομο από τις εκδόσεις του μόσχου γκιούρδα ξένου συγγραφέος που δεν θυμάμαι το όνομα του.αυτά για εμβάθυνση,αλλά έχουν και καλά παραδειγματάκια.ελπίζω να βγάλεις άκρη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.