Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλώδιο παροχής και χαλκός γείωσης στην ίδια σωλήνα PE


mc91705

Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: υπάρχει πρόβλημα αν σε ιστούς φωτισμού το καλώδιο παροχής NYY 4x10 και ο χαλκός γείωσης Cu 1X25 περνάνε μαζί στην ίδια σωλήνα PE εντός του εδάφους και στο στο τέλος κάνω το τρίγωνο γείωσης έξω από τον πίνακα τροφοδότησης

Link to comment
Share on other sites

Το χάλκινο σύρμα για τη γείωση είναι γυμνό (χωρίς μόνωση) και περνάει εγκιβωτισμένο μέσα στο σκυρόδεμα που περιβάλλει τους σωλήνες διέλευσης καλωδίων.

 

Θεωρία τέλος. Πρακτικά, πολλοί περνάνε το χαλκό γείωσης μέσα από τους σωλήνες που τρέχουν και τα καλώδια, είτε λόγω ευκολίας είτε επειδή ξεχνάνε μερικές φορές να περάσουν το χαλκό είτε επειδή τους τον έκλεψαν μέσα σε 1 βράδυ.

Link to comment
Share on other sites

Στα έργα που δούλεψα, ο ηλεκτρολόγος που ήταν υπεύθυνος για την κατασκευή του δικτύου Ι.Ρ. για τον οδοφωτισμό κρατούσε ένα ωμόμετρο (αν θυμάμαι καλά) και μετρούσε τη συνολική αντίσταση της γείωσης (χαλκός Cu25 και πλάκες γείωσης). Νομίζω, χωρίς να ξέρω με σιγουριά διότι δεν είμαι Η-Μ Μηχανικός, ότι το σύστημα γείωσης πρέπει να ξεπερνάει κάποια τιμή αντίστασης.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω, χωρίς να ξέρω με σιγουριά διότι δεν είμαι Η-Μ Μηχανικός, ότι το σύστημα γείωσης πρέπει να ξεπερνάει κάποια τιμή αντίστασης.

 

Μήπως εννοείς ότι το σύστημα γείωσης δεν πρέπει να ξεπερνάει κάποια τιμή αντίστασης;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.