Μετάβαση στο περιεχόμενο

EngXanthi

Members
  • Περιεχόμενα

    148
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Πάνω σε μια γέφυρα και κουνάει το μαντήλι...

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

EngXanthi's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

5

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μπορεί κανείς να μας επιβεβαιώσει αν τα δικαιολογητικά που ανεβάζουμε στο ηλεκτρονικό σύστημα παίρνουν κάποια ηλεκτρονική υπογραφή ή κάτι τέτοιο; Ειδάλλως, θα πρέπει όλοι να ακολουθάμε την τακτική της αναφοράς πάνω στο σχέδιο των στοιχείων. Ποιο το νόημα της ηλεκτρονικής υποβολής τότε; Δε μας φτάνει το ζόρι μας σαν επαγγελματίες, έχουμε και τους συμβολαιογράφους να μας κάνουν ανάκριση με ύφος λόρδου και καρδιναλίου αν έχουμε υποβάλλει ηλεκτρονικά τα σχέδια...
  2. Από την απάντηση της lenaki85, εγώ συμπεραίνω ότι οι υπηρεσίες περιβάλλοντος γνωμοδοτούν (ανεπίσημα τουλάχιστον) κατά το δοκούν. Εμένα μου απάντησαν ότι αν έχει λήξει η Ε.Π.Ο., πρέπει να πάω σε νέα αδειοδότηση με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
  3. Για τις προεκτιμώμενες αμοιβές μελετών, δείτε τον ομώνυμο κανονισμό που ισχύει για Δημόσια Έργα. Είναι ένας καλός μπούσουλας για να κοστολογήσει κάποιος συνάδελφος τη δουλειά του. Και προς Θεού, καλές οι ερωτήσεις, αλλά και λίγο research στον Γούγλη δε βλάπτει!
  4. Μην ξεχάσετε να κάνετε και χημική ανάλυση του νερού ανάλογα με τη χρήση του. Είναι υποχρεωτικό δικαιολογητικό σύμφωνα με τις 2 ΚΥΑ που αφορούν νέες και υφιστάμενες χρήσεις νερού αντίστοιχα.
  5. Φυσικά και μπορείς, αρκεί να πάρεις για την ΟΕ τους ΚΑΔ που αντιστοιχούν σε αυτά τα αντικείμενα και να μπορείς έστω εσύ με το πτυχίο σου να δικαιολογήσεις τους ΚΑΔ αυτούς. Καλύτερα όμως να μιλήσεις με το λογιστή σου, ξέρει σίγουρα περισσότερα.
  6. @deathlok Έτσι κι αλλιώς στο έντυπο 2 για την ανάθεση των καθηκόντων του Τ.Α. θα γράψεις εβδομαδιαίο (ή διεβδομαδιαίο) πρόγραμμα για την εκτέλεση των καθηκόντων του Τ.Α. Μπορεί να υπολογίζονται 50 ώρες ετησίως, αλλά στην τελική στο πρόγραμμα θα φαίνονται: 1 ώρα την εβδομάδα ή αλλιώς 4,5 ώρες το μήνα (λόγω στρογγυλοποίησης). Οι 50 ώρες ετησίως θα φαίνονται στο έντυπο της ανάθεσης και αποδοχής καθηκόντων (έντυπο 3 αν δε με απατά η μνήμη μου). Εκεί θα εξεταστεί στο σύνολο της η εφαρμογή του ΠΔ για τον υπολογισμό των ωρών. Όμως, θα πρέπει το εβδομαδιαίο από το έντυπο 2 να βγάζει τουλάχιστον τις ετήσιες ώρες απασχόλησης του εντύπου 3. 50 ώρες/έτος = 4,5 ώρες/μήνα (4,17 για την ακρίβεια) ή 50 ώρες/έτος = 1 ώρα/εβδομάδα (0,96) Βάζοντας: 1 ώρα/εβδομάδα = 52 ώρες/έτος (ΟΚ) 4,5 ώρες/μήνα = 54 ώρες/έτος (πάλι ΟΚ) Το τι θα δεχτεί το ΤΤΥΕ είναι θέμα ΤΤΥΕ.
  7. Είναι όπως σου τα λέει η ΔΕΗ. Συμβουλέψου τον συμβολαιογράφο σου ή το δικηγόρο σου. Σίγουρα υπάρχει κάποια λύση, πάντως όπως είπε και ο συνάδελφος, αυτά γίνονται όταν γράφουμε περιουσία σε ανήλικους. Πέραν τούτου όμως, εφόσον λυθεί το θέμα με την ιδιοκτησία, φυσικά και σε συμφέρει να κατασκευάσεις 10άρι.
  8. Απευθύνσου σε γραφείο που ασχολείται με Φ/Β, το πιθανότερο να έχουν ή να συνεργάζονται με τοπογράφο και να συνταχθεί το τοπογραφικό. Αυτό φυσικά εάν δεν έχεις ήδη τοπογραφικό διάγραμμα.
  9. Αυτό που ήθελα να τονίσω είναι ότι έχει περιορισμένο μέλλον έτσι όπως είναι διαμορφωμένη τώρα η κατάσταση. 1. Προφανώς και φταίνε αυτοί που νόμιζαν ότι "θα σπείρουν Φ/Β και θα κάθονται για μια ζωή". Άνθρωποι σαν κι αυτούς έβγαλαν κακό όνομα για τους Έλληνες, που στην πραγματικότητα δουλεύουν ίσως περισσότερο από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους. 2. Μέχρι να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ σε βαθμό τέτοιο που να ανησυχούμε για την τιμή των 0,55 euro, θα εμφανιστούν τόσες πολλές εξ αρχής ιδιωτικές εταιρείες ενέργειας. Αποκλείεται μία από αυτές να μην κάνει συμφέρουσα προσφορά αγοράς του ρεύματος από Φ/Β εγκατάσταση!
  10. Τα μικρά έργα (<=10 kW), καθώς και τα λοιπά έργα σε στέγες και δώματα επιχειρήσεων, θα κρατήσουν για πολύ καιρό ακόμα. Ας λάβουμε υπόψη και τις ιδιωτικές εταιρείες ενέργειας που σιγά σιγά ξεπροβάλλουν και για τις οποίες η παραγόμενη ενέργεια από Φ/Β είναι μια πολύ συμφέρουσα πηγή ενέργειας, άρα και εσόδων για αυτές. Τα μεγάλα έργα σε αγροτεμάχια ήδη έχουν κορεστεί. Σε πολλές περιοχές εδώ και 8 μήνες έχει άτυπα σταματήσει η εξέταση φακέλων ειδικά για τους ιδιώτες επενδυτές, που πολλοί είχαν ήδη το κεφάλαιο έτοιμο, αφού δόθηκε προτεραιότητα στους αγρότες και άτυπα στις μεγάλες εγκαταστάσεις (τάξεως MW). Για τους αγρότες, δεν έχω πολλά να πω, φιάσκο η όλη κατάσταση, πίστεψαν και οι άνθρωποι ότι τα Φ/Β είναι οι νέες επιδοτήσεις για βαμβάκι και συναφή κι ότι θα βάλουν το 100άρι (100 kW) και θα κάθονται για μια ζωή. Αλλά χωρίς λεφτά από δάνειο (πάει η ΑΤΕ) δε γίνεται τίποτα. Οπότε για μένα οι μεγάλες Φ/Β εγκαταστάσεις ήταν το νέο χρηματιστήριο. Όπως ακριβώς έγινε και τότε, "υποσχέθηκαν" στους μικρούς ιδιώτες-παραγωγούς ένα καλό ετήσιο εισόδημα από τα Φ/Β, αλλά στην πραγματικότητα παίχτηκαν χοντρά λεφτά με τις μεγάλες εγκαταστάσεις και βγήκαν αυτές κερδισμένες, ενώ πολλοί από τους ιδιώτες επενδυτές ζημιωμένοι.
  11. Τι εννοείς "Ολα καλα με τισ εταιριες που δεν εχουν συμβολαια"; Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην περίπτωση αυτή είναι ότι αν σου χρωστάνε χρήματα δεδουλευμένα, δεν μπορείς να τα διεκδικήσεις από τη στιγμή που δεν υπάρχει συμβόλαιο! Ρωτήστε εμένα, 7 μισθούς μέσα! Πάλι καλά που το κατάλαβαν ότι δεν πρέπει να πιέζουν για τον ίδιο εντατικό ρυθμό εργασίας, αλλιώς ποιος ξέρει τι θα γινόταν από αντιδράσεις και διαμαρτυρίες...Και δυστυχώς, αυτή είναι η μαύρη πραγματικότητα για όλους τους μηχανικούς εργοταξίων τη σήμερον...
  12. Και ποιος είπε ότι οι μεγάλες εγκαταστάσεις δεν έχουν, άτυπα, προτεραιότητα; Γιατί η ΔΕΗ έβαλε τους μη αγρότες-επενδυτές τελευταίους στην προτεραιότητα εξέτασης φακέλων, μετά από τα MW και τους αγρότες; Ξέρετε πόσες άδειες επενδυτών για 100άρια είναι στον αέρα κι είναι αιτία το νέο χρηματιστήριο-φούσκα που λέγεται "Πράσινη ενέργεια από Φωτοβολταϊκά πάρκα";
  13. C40/45 για δίδυμη γέφυρα 4 πλακοδοκών, η κρέμαση των οποίων ήταν προεντεταμένες δοκοί που παράγονταν σε εργοταξιακή κλίνη προέντασης με ημερήσια παραγωγή 1 δοκού έτοιμης για τοποθέτηση στο έργο. Υπήρχαν 2 συνθέσεις, μια για την πλάκα και τις διαδοκίδες και μία για τις δοκούς.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.