Μετάβαση στο περιεχόμενο

Όρια ανεκτέλεστου εργολάβων εγγεγραμμένων στα Νομαρχιακά Μητρώα;


apostan

Recommended Posts

Γνωρίζει κάποιος ποια είναι τα όρια ανεκτέλεστου των εργολάβων εγγεγραμμένων στα Νομαρχιακά Μητρώα? Το εργολαβικό μου πτυχίο είναι μέχρι 47.000 ευρώ. Έχω ψάξει αλλά μόνο τα όρια για ΜΕΕΠ βρίσκω. Ευχαριστώ.

 

δεν ξερει κανείς?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αν θυμάμαι καλά είναι το τετραπλάσιο του ύψους του πτυχίου. Αλλά τί αγχώνεσαι συνάδελφε για το ανεκτέλεστο; Η περίπτωση να ξεπεράσεις το όριο είναι εξαιρετικά σπάνια εκτός αν παίρνεις τα έργα σωρηδόν. Το ανεκτέλεστο αφορά πάντα την τιμή του έργου μετά την έκπτωση. Επίσης για έργα υπό εκτέλεση αφαιρείται το ποσό που έχει ήδη πληρωθεί.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ευχαριστώ, είμαι καινούργιος κ επειδή πήρα μια δουλεια στα όρια του πτυχιού ήθελα να είμαι σίγουρος. Πάντως όσο κ να έψαξα δεν έχω βρει κάτι επίσημο

Link to comment
Share on other sites

Έχω μία απορία όσον αφορά τα Νομαρχιακά μητρώα και θα ήθελα τη βοήθειά σας. Μπορεί κάποιος να γραφτεί σε αυτά μόνο με πτυχίο μηχανολόγου μηχανικού (χωρίς να έχουν περάσει 3 έτη από την απόκτηση του πτυχίου)? Ακούω διάφορα και έχω μπερδευτεί λίγο.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Μόνο με το πτυχίο εγγράφεσαι μετά το πέρας της 3ετίας.Ειδάλλως μπορείς να ακολουθήσεις την διαδικασία που αφορά τους εμπειροτέχνες (κατάθεση τιμολογίων, συμφωνητικών υπεργολαβίας κλπ).

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή η 3ετία είναι απαραίτητη. Είχα ακούσει ότι από το πολυτεχνειο έχεις δικαίωμα εγγραφής από την αρχή. Δηλαδή μετά την εγγραφή σου στο ΤΕΕ.

 

Συγνώμη αν σε κουράζω αλλά ποία είναι η διαδικασία που αφορά τους εμπειροτέχνες? τι εννοείς?

Link to comment
Share on other sites

Στα νομαρχιακά μητρώα εγγράφονται απόφοιτοι ΤΕΙ αλλά και εμπειροτέχνες. Εμπειροτέχνες είναι οι επαγγελματίες (είτε έχουν βγάλει κάποια σχολή τύπου ΙΕΚ, ΕΠΑΣ είτε όχι) που ασχολούνται με τεχνικά έργα, π.χ. οι κάτοχοι μηχανημάτων έργων ή οι υδραυλικοί τους. Για την εγγραφή τους πρέπει να προσκομίσουν στην υπηρεσία τιμολόγια εκτέλεσης έργων συνοδευόμενα συνήθως από τα συμφωνητικά υπεργολαβίας ενώ λαμβάνουν το πτυχίο ύστερα από την σύμφωνη γνώμη της αντίστοιχης Νομαρχιακής Επιτροπής.

 

Για τους αποφοίτους Πολυτεχνείου δεν έχω ακούσει κάτι σχετικό γιατί συνήθως περιμένουν να παρέλθει η 3ετία για να εγγραφούν στο ΜΕΚ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.