Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κυρωμένη πράξη εφαρμογής, μη μεταγεγραμμένη


Recommended Posts

Γεία σας,

έχω το εξής πρόβλημα, σε κυρωμένη πράξη εφαρμογής ιδιοκτήτης προέβη σε αίτηση έκδοσης οικοδομικής αδείας, η οποία βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο πριν την έκδοση(φορολογικά, έχουν ελεγχθεί τοπογραφικό, αρχιτεκτονικά κλπ.). Σύμφωνα με τον Ν.1337/83 θα έπρεπε αφού έχει κυρωθεί η πράξη να βεβαιωθούν οι οφειλές (εισφορά σε χρήμα και μετατροπή) και να πληρώσει τις δόσεις μέχρι την στιγμή της έκδοσης, όμως επειδή δεν έχει μεταγραφεί στο υποθυκοφυλακείο-κτηματολόγιο συνολικά όπως συνέβαινε μέχρι τώρα, αλλά θα μεταγραφεί ατομικά και με όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του πίνακα και του σχεδίαγράμματος της Π.Ε., δεν μπορεί ο Δήμος να βεβαιώσει τις οφειλές. Η μεταγραφή ήδη έχει αργήσει πολύ και θα αργήσει και άλλο, οπότε δεν μπορώ να περιμένω αυτό το γεγονός. Ο Δήμος (πολεοδομία) σκέφτεται να υποχρεώσει τον ιδιοκτήτη να πληρώσει την προκαταβολή 20% όπως συμβαίνει στην έκδοση αδειών μη κυρωμένων πράξεων. Είναι σωστό αυτό (για μενά σίγουρα δεν είναι), αλλά και ποιά άλλη λύση προτείνετε σαν πιο σωστή (για μένα υπάρχει νομοθετικό κενό). Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε gusdinos

πράγματι υπάρχει κενό

την τόσο μεγάλη καθυστέρηση στην μεταγραφή δεν καταλαβαίνω

απο την στιγμή που θα γίνει συμψηφισμός κάποια στιγμή ,δεν μπορείς παρά να παοδεχθείς το 20%

κατα την γνώμη μου

αν η πολεοδομία έχει συναδέλφους προφανώς καταλαβαίνουν ότι το θέμα είναι διαδικαστικό και μπορούν να δείξουν κατανόηση,δεν γίνεται τα γραφειοκρατικά προβλήματα να τα πληρώνουν συνέχεια οι πολίτες

τα ξαναλέμε

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση, ναι έχεις δίκιο αφού έτσι και αλλιώς θα συμψηφιστεί η προκαταβολή 20% με την εισφορά σε χρήμα που θα βεβαιωθεί στην συνέχεια. Δεν πρόκειται λοιπόν ούτε να ζημιωθεί ούτε ούτε να ωφεληθεί ο ιδιοκτήτης από αυτή την ενέργεια του Δήμου για την έκδοση της αδείας. Ας δεχτούμε λοιπόν αυτήν την λύση.

Η μεταγραφή της πράξης αργεί για αντικειμενικούς λόγους (στην ουσία θα περαστεί το σχέδιο της Π.Ε.(αποδιδόμενα οικόπεδα), καθώς και τα στοιχεία του πίνακα (υποχρεώσεις, δικαιώματα ιδιοκτησιών κλπ.), στο κτηματολόγιο με ότι συνεπάγεται αυτό (μετατροπή οικοπέδων από ΤΜ3 σε ΕΓΣΑ, πίνακες κτηματολογίου με τα στοιχεία της Π.Ε. με προδιαγραφες κτηματολογίου κλπ.).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.