Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δυνατότητα αύξησης συντελεστή δόμησης σε μια περιοχή.


shelby

Recommended Posts

είσαι το παιδί με τις πολλές απορίες? τα χρόνια περνούν, οι πόλεις και ο ιστός τους αλλοιώνεται και καταρτίζονται νέες πολεοδομικές προτάσεις, με βάση πλήθος κοινωνικών-οικονομικών-ψυχολογικών παραγόντων.με βάση τις πολεοδομικές προτάσεις μπορεί να αλλάξουν οι όροι μιας περιοχής, επειδή αυτό μπορεί να εξυπηρετεί πλήθος παραγόντων...με κούρασες και πάω να λύσω κανά μεταλλικό!!just kidding!

Link to comment
Share on other sites

Α μπράβο αυτό λέω και εγώ ο σδ σε περιοχές που απέχουν χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο είναι πολύ μεγαλύτερος από τη δική μου ακόμα και σε γειτονικές είναι μεγαλύτερος και σε μας παραμένει ακόμα μικρός.

Link to comment
Share on other sites

Aν είσαι Λαρισαίος είναι η περιοχή που έχει το Κτελ Τρικάλων και τη Καρδίτσης.

Link to comment
Share on other sites

Η περιοχή που λες έχει 1.6, πίσω της έχει 1.2 και μετά παίζει 1.4 και 0.8

Δες και τα παρακάτω σχέδιο (*)

 

20091013170331.png

 

(*) Είναι διαθέσιμο στη σελίδα του Δήμου Λαρισαίων

Link to comment
Share on other sites

@shelby

Όπως σου είπε ο erling, ο τίτλος που έβαλες στο θέμα (Ερώτηση) είναι λάθος γιατί το θέμα σου είναι συγκεκριμένο (σδ στη Λάρισα) και δεν βοηθάς τα μέλη να καταλάβουν περί τίνος πρόκειται για να το διαβάσουν ή όχι.

 

Η πολεοδομική νομοθεσία είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο και, οπωσδήποτε, δεν αντιμετωπίζεται με συνεχείς ερωτήσεις όπως αυτές που βάζεις. Γενικά, σε κάθε μεγάλη πόλη, όπως η Λάρισα, υπάρχουν περιοχές που χαρακτηρίζονται ως κεντρικές και έχουν μεγαλύτερο σδ και άλλες (περιφερειακές) που έχουν μικρότερο. Μεταξύ αυτών υπάρχουν περιοχές που για διάφορους λόγους έχουν μικρούς σδ. Χαρακτηριστικά σε ενημερώνω ότι μέχρι πέρυσι ένα μεγάλο (κεντρικό) τμήμα της Λάρισας ήταν χαρακτηρισμένο ως αρχαιολογικός χώρος και, σύμφωνα με τη νομοθεσία, κάθε αλλαγή είτε σε όρους δόμησης (ΟΔ) είτε στο ρυμοτομικό σχέδιο έπρεπε να εγκρίνεται με πδ, που σημαίνει χρονοβόρα διαδικασία.

 

Η Λάρισα πολεοδομήθηκε με πδ του 1988 και 1989 και με αυτά καθορίστηκαν οι σδ σε κάθε τομέα. Ενδεικτικά τμήματα των τομέων φαίνονται στο διάγραμμα που ανέβασε ο erling. Η τροποποίηση ΟΔ είναι μία διαδικασία που θέλει απόφαση δημοτικού συμβουλίου και απόφαση Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ. Από το 1979, όμως, με τη μείωση των σδ σε όλες τις πόλεις της χώρας που εφαρμόστηκε από τον Μάνο και με τη νομολογία που εκδόθηκε από το ΣτΕ (δες σχετικά και σε άλλο thread) δεν είναι δυνατή η αύξηση σδ.

 

Ελπίζω να κάλυψα τις πολλαπλές απορίες σου.

Link to comment
Share on other sites

Τελευταία ερώτηση υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν τα όρια των συντελεστών δόμησης; και ευχαριστώ που μου λύσατε τις απορίες.

Link to comment
Share on other sites

Θεωρητικά μπορεί να τροποποιηθεί αλλά η τροποποίηση θέλει πολεοδομικούς λόγους που να την τεκμηριώνουν και αυτό δεν είναι εύκολο, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για να υπαχθεί ένα τμήμα ενός τομέα με χαμηλότερο σδ σε ένα όμορο με μεγαλύτερο, όπως επιθυμείς.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.