Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στατική επίλυση αμφιπροέχουσας δοκού


 

Recommended Posts

(σε μια αμφιπροέχουσα δοκός με ανοιγματά: l1:2.3m , l2=7.6m , l3=2,0m θα πρέπει να κάνω διαστασιόγηση της πλακοδοκού τύπου (Τ) ,μου δίνονται: beff=1.7m και hf=0.16m(πάχος πλάκας) ,μου ζητούνται να βρώ το bw=...? και το h=...?.;. ώστε να βρώ το ολικο βάρος της δοκού και έπειτα να κάνω στατική επίλυση...

με ποιά κριτήρια τα επιλέγης ( bw,h) ?)

 

 

Θεωρώ ότι ισχύουν τα στοιχεία που πόσταρες προ ολίγου. Τα b,h δεν υπάρχει τρόπος ή κανόνας για να τα διαλέξεις. Τα διαλέγεις κ μετά βλέπεις αν η διατομή σου αντέχει ανάλογα με τα φορτία, το άνοιγμα, αν χωράνε τα σίδερα κλπ. Σιγά σιγά αποκτάς εμπειρία κ εκτιμάς μόνος σου.

 

Η κλασική δοκός είναι 25/50 θα έλεγα. Τώρα επειδή βλέπω σχετικά μεγάλο άνοιγμα δοκού κ θυμάμαι στο 1ο ποστ σου κάτι αρκετά μεγάλα φορτία θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με b=35 και h=60. (Το 35 βολεύει κ για τους πίνακες πλακοδοκού beff/bw=1.7/.35~=5).

 

Από εκεί κ πέρα κοιτάς τις ροπές σου, τι σίδερα σου βγάζει, αν χωράνε, αν η διατομή είναι μπόλικη κ μπορείς να τη μειώσεις κλπ. Μην ξεχνάς ότι στη στήριξη έχεις ορθογωνική διατιμή 35/60 κ όχι πλακοδοκό.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 42
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

(σε μια αμφιπροέχουσα δοκός με ανοιγματά: l1:2.3m , l2=7.6m , l3=2,0m θα πρέπει να κάνω διαστασιόγηση της πλακοδοκού τύπου (Τ) ,μου δίνονται: beff=1.7m και hf=0.16m(πάχος πλάκας) ,μου ζητούνται να βρώ το b.................................

.οπές σου, τι σίδερα σου βγάζει, αν χωράνε, αν η διατομή είναι μπόλικη κ μπορείς να τη μειώσεις κλπ. Μην ξεχνάς ότι στη στήριξη έχεις ορθογωνική διατιμή 35/60 κ όχι πλακοδοκό.

μπορείς να μου εξηγησείς στην στήριξη γιατι έχουμε ορθογωνική διατομή..????

ευχαριστώ παρα πολύ που αφιερώνεις χρόνο μαζί μου!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

(σε μια αμφιπροέχουσα δοκός με ανοιγματά: l1:2.3m , l2=7.6m , l3=2,0m θα πρέπει να κάνω διαστασιόγηση της πλακοδοκού τύπου (Τ) ,μου δίνονται: beff=1.7m και hf=0.16m(πάχος πλάκας) ,μου ζητούνται να βρώ το b..........................

.................

Από εκεί κ πέρα κοιτάς τις ροπές σου, τι σίδερα σου βγάζει, αν χωράνε, αν η διατομή είναι μπόλικη κ μπορείς να τη μειώσεις κλπ. Μην ξεχνάς ότι στη στήριξη έχεις ορθογωνική διατιμή 35/60 κ όχι πλακοδοκό.

 

μήπως το επηρεάζει ο συντελεστής σπυδαιότητας του έργου ,όπου έχω 1,15>Σ3(εκπαιδευτικά κτίρια,δημόσια κτίρια.. κτλ)...και τα υλικά κατασκευής του έργου:C20/25 , S500...για την εκλογή του bw και h....???????

Link to comment
Share on other sites

μπορείς να μου εξηγησείς στην στήριξη γιατι έχουμε ορθογωνική διατομή..????

ευχαριστώ παρα πολύ που αφιερώνεις χρόνο μαζί μου!!!!!!

 

Παρατήρησε το διάγραμμα ροπών. Κοίτα σε ποιες περιοχές αναπτύσσονται αρνητικές ροπές και διάβασε στο βιβλίο σου τί λέει για τις περιοχές αυτές.

 

μήπως το επηρεάζει ο συντελεστής σπυδαιότητας του έργου, όπου έχω 1,15>Σ3(εκπαιδευτικά κτίρια,δημόσια κτίρια.. κτλ)...και τα υλικά κατασκευής του έργου:C20/25 , S500...για την εκλογή του bw και h....???????

 

Αυτά που αναφέρεις επηρεάζουν την εντατική κατάσταση του φορέα. Η εντατική κατάσταση στα διάφορα σημεία του φορέα (δηλαδή τα φορτία διατομής στα διάφορα σημεία) καθορίζει την εκλογή των διατομών.

Link to comment
Share on other sites

Νικόλα μην ποστάρεις όλο το προηγούμενο μήνυμα. Ή σβήσε ό,τι δεν χρειάζεσαι ή μην το παραθέτεις καθόλου. Γράψε Triumph .....κλπ.

 

Ο τύπος που αναφέρεις είναι για να υπολογίσεις το beff όταν ήδη έχεις το bw. Άρα δεν το χρησιμοποιείς.

 

Η πλακοδοκός νοείτε σαν έννοια, όταν στο θλιβόμενο τμήμα της δοκού υπάρχει στην πραγματικότητα τμήμα που θλίβεται πλάτους μεγαλύτερου του bw.

 

Στο άνοιγμα οι ροπές εφελκύουν τις κάτω ίνες της δοκού κ θλίβουν τις άνω. Αλλά μαζί με τη θλίψη των άνω ινών βλίβεται κ μέρος της πλάκας, δηλ. το beff x hπλάκας. Γι΄αυτό στο άνοιγμα έχεις διατομή πλάτους beff.

 

Στη στήριξη αλλά κ στους 2 προβόλους οι ροπές εφελκύουν τις άνω ίνες κ θλίβουν τις κάτω. Μα στις κάτω έχεις πλάτος bw. Άρα εδώ έχεις διατομή πλάτους bw.

 

Να ξέρεις ότι ο υπολογισμός του οπλισμού μιάς διατομής εξαρτάται από τη θλιβόμενη περιοχή. Η εφελκυόμενη είναι "αόρατη". Δεν παίζει πουθενά ρόλο (μόνο στο ίδιο βάρος). Δες το επισυναπτόμενο για να καταλάβεις τι σου λέω.

 

ΥΓ. Δεν αναφέρομαι σε δυσκαμψίες, εναλλασσόμενες ροπές λόγω σεισμού κλπ. Αναφέρομαι σε μία απλή ισοστατική δοκό. ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΟΥ. Θα μας πεις σε ποια σχολή είσαι???

Link to comment
Share on other sites

Απ' όλα. Για ποιό μάθημα είναι αυτά? Μπετό 2 του Παπάζογλου?

 

ναι παπάζογλου...

εσυ πόσα χρόνια έχεις που έχεις τελειώσει την σχολή έργων υποδομής...?

άσε έχω και τεχνικά έργα υποδομής ....

Link to comment
Share on other sites

Τελείωσα το 2005. Να διαβάσεις κ να καταλάβεις τις σημειώσεις του στο Μπετό. Είναι πολύ καλές. Αν καταλάβεις θα περάσεις. Πρέπει να εξασκηθείς κ να λύνεις ασκήσεις μόνος σου για να αποκτήσεις ταχύτητα, γιατί στην εξέταση βάζει συνήθως πολλά.

 

Για ΤΕΟ να πηγαίνεις στο μάθημα κ ό,τι δεν καταλαβαίνεις να τον ρωτάς. Έχει τύχει σε εξέταση να βάλει μόνο 1 ερώτηση κ να κοπούν σχεδόν όλοι. Πρέπει να καταλάβεις πως λειτουργούν οι τοίχοι αντιστήριξης (ενεργητικές, ουδέτερες) κ να ξέρεις καλό μπετό.

 

Ενδέχεται να σε ταλαιπωρήσουν αυτά τα 2 μαθήματα. Αν όμως διαβάσεις κ παρακολουθήσεις θα τα περάσεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.