Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έξυπνο σπίτι.


antheos

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 24
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Antheos , ναι αυτό μπορεί να γίνει. Στείλε μου προσωπικό μύνημα για να σου απαντήσω και σε οποιαδήποτε άλλη ερώτηση στο θέμα της πτυχιακής σου.

Link to comment
Share on other sites

Τα έξυπνα σπίτια, λέει ο αρχιτέκτονας Αλέξανδρος Τομπάζης, είναι τα σπίτια που δεν σπαταλούν τζάμπα ενέργεια κατά την κατασκευή τους και κατά το χρόνο διάρκεια ζωής τους.

Και συμπληρώνω το σπίτι θα πρέπει να απαρτίζουν οι μίνιμουμ τεχνολογικές επιτεύξεις που είναι απαραίτητες για την άνετη διαβίωση των χρηστών του. Να μην εκλύει σπάταλα ενέργεια κατά το χρόνο κατασκευής του ή το χρόνο κατασκευής των υλικών του. Να μην σπαταλά παρά να σέβεται την ενέργεια , στους δύσκολους καιρούς που ζούμε και κατόπιν, ούτε να σπαταλά ενέργεια κατά το χρόνο κατεδάφισης, ιδανικά ανακύκλωσης του.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ σωστά, η άνεση των ανθρώπων είναι ένα ακόμα μεγάλο προσόν των έξυπνων κτιρίων. Η άνεση στην διαβίωση όμως αντιμετωπίζεται με την ώριμη τεχνολογία !!! Άρα άνεση, τεχνολογία είναι 2 έννοιες άμεσα αλληλοσυνδεόμενες. Υψηλή τεχνολογία, μεγάλη άνεση διαβίωης !

Link to comment
Share on other sites

Οχι οχι φίλε μου κάνεις κάποιο λάθος. Την άνεση εξασφαλίζει και η γενικότερη ανεση του περιβάλλοντος χώρου και μην το πάω πολύ μακριά... ολόκληρης της υφηλίου.

Οι ιδανικές εκείνες τεχνολογικές επιτεύξης είναι οι μίνιμουμ δυνατές που θα εξασφαλίζουν την άνεση του εκάστοτε χρήστη λαμβάνοντας υπόψιν τις εκάστοτε συνθήκες κάθε φορά εξασφαλίζοντας το ότι ούτε βλάπτηκε το περιβάλλον κατά την φάση πραγμάτωσης τους ούτε απο την αρχή της λειτουργίας τους.

Αναγνωρίζω ότι οι τεχνολογικές εξελίξεις σου δίνουν ανέσεις και δυνατότητες που πιθανόν να μην τις είχες αν δεν είχες αυτές τις επιτεύξεις θα πρέπει όμως να μην παραγνωρίζετε ο σκοπός και να αναγνωρίζεται το γενικότερο ευρήτερο γενικό καλό.

Αλωστε για έξυπνο σπίτι μιλάμε και όχι για σπίτι robocob οπότε και γώ σου δίνω ένα ορισμό ποιό το έξυπνο σπίτι.

Link to comment
Share on other sites

Για να ληφθούν υπόψιν οι εκάστοτε συνθήκες κάθε φορά και να εξασφαλίζετε η άνεση του χρήστη κάθε φορά ΦΑΙΝΕΤΑΙ απλό, αλλά η απλότητα είναι η αρχή της δημιουργίας.... Κάποιος δημιουργεί για να μας φαίνονται τα πράγματα που χρησιμοποιούμε σήμερα απλά !!!

Είμαι της ίδιας άποψης, οτι δεν μιλάμε για σπίτι Robocop... Κάθε άλλο απλότητα...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
ευχαριστώ. μήπως ξέρει κανείς από που μπορώ να πάρω καμιά ιδέα για το θέμα της κατασκευής μου? θα πρέπει να κάνω μια μακέτα σπιτιού που να εκτελέι τις κυριότερες λειτουργίες ενός έξυπνου σπιτού.

 

Είχα και εγώ καποτε ενα τέτοιο θέμα, το έλυσα πηγένοντας στο εργοστάσιο της siemens στην θεσσαλονικη!!! βοιθούνε πολυ οι ανθρωποι εκει...

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα! Έχω αναλάβει και εγώ εργασία πάνω στο θέμα των έξυπνων σπιτιών :D , και ομολογώ πως το βρίσκω αρκετά ενδιαφέρον. Είδα τα link που έχετε ποστάρει, όμως μια εργασία δεν μπορεί να στηριχτεί αποκλειστικά σε πληροφορίες που αντλούνται απο site κατασκευαστών, όπως η legrand. :roll:

Έχω βρει κάποια σχετική βιβλιογραφία, παρόλα αυτα, μήπως έχει κάποιος πιο σχετικός να προτείνει κάποιο βιβλίο-συγγραμμα; Σας ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Γεια

Όποιο μέλος και συνάδελφος επιθυμεί να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με το έξυπνο σπίτι και σε υπαρκτά project απο εμάς με σύγκλιση διαφορετικών τεχνολογιών ας μου στείλει μήνυμα .

Ευχαριστώ

 

Οταν υπάρχει ήδη θέμα με τον ίδιο τίτλο και αντικείμενο, τότε πρέπει να βάζουμε το μήνυμά μας σε εκείνο το θέμα. Ειδάλλως ... θα την χάσουμε την μπάλα :smile:

CostasV

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.