Μετάβαση στο περιεχόμενο

fountaristos

Members
  • Περιεχόμενα

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by fountaristos

  1. Αμφίβολο το αν η συγκεκριμένη κίνηση θα αποφέρει κάποιο αποτέλεσμα, ωστόσο επειδή έτυχε να περάσω απο το ΤΣΜΕΔΕ την περασμένη βδομάδα, η κατάσταση ήταν εξευτελιστική. Πήρα νούμερο που ήταν 160 νούμερα μετά απο εκείνο που εξυπηρετούσαν εκείνη τη στιγμή. Κόσμος στιβαγμένος στις σκάλες του κτιρίου, ατελείωτες ουρές. Εικόνες που ντροπιάζουν. Ασέβεια προς τους ασφαλισμένους, εξυπηρέτηση αντιστρόφως ανάλογη των υποχρεώσεων μας, καθώς καλούμαστε να πληρώνουμε τις εισφορές μας συνεχώς και ακόμα και σε περιόδους που είμαστε άνεργοι. Ας ελπίσουμε να με αυτή την κίνηση να ακουστούμε και να αλλάξει η κατάσταση.
  2. Αγαπητοί συνάδελφοι, τα πράγματα είναι πολύ απλά. Οι αμοιβές των Ηλεκτρολόγων/Μηχανολόγων/Χημικών Μηχανικών είναι ισοπεδωτικές και εξευτελιστικές χρόνια τώρα. Αποτέλεσμα αυτού είναι να μην μπορεί κανένας μηχανικός αυτού του κλάδου να επιβιώσει ως ελεύθερος επαγγελματίας με δικές του μελέτες αλλά να αναγκάζεται να εργάζεται μόνο σε μεγάλες εταιρίες με μισθούς πείνας, 12ωρη καθημερινή εργασία, υπό συνεχή αβεβαιότητα και να λέει και ευχαριστώ. Έχει γεμίσει η αγορά απο μηχανικούς πωλητές-πλασιέ που αναρρωτιούνται για ποιό λόγο λιώσανε στα θρανία του Πολυτεχνείου. Μοναδική εξαίρεση εώς τώρα αποτελούσαν οι Πολ.Μηχ οι οποίοι είχαν αξιοπρεπείς αμοιβές (και σε καμία περίπτωση υπερβολικές). Τους διαλύουν λοιπόν και αυτούς με ένα φασιστικό νομοσχέδιο. Μοναδικός τους σκοπός είναι να αναγκάσουν και αυτούς να εργάζονται μόνο σε κατασκευατικές εταιρίες καθώς οι αμοιβές μελετών για τους αυτοαπασχολούμενους δεν θα τους επιτρέπουν πλέον να βγάζουν ούτε τα λειτουργικά έξοδα του γραφείου τους. Εξαθλιωμένοι λοιπόν όλοι στις μεγάλες βιομηχανικές - κατασκευαστικές - τεχνολογικές εταιρίες. Χαράς ευαγγέλια για τους μεγαλοβιομηχάνους, μεγαλοκατασκευαστές που έχουν φτηνό εργατικό δυναμικό. Σε μια χώρα 140.000 διπλ. μηχανικών συν πτυχιούχοι, συν απόφοιτοι ιεκ (όλοι μηχανικοί δηλώνουν εξάλλου) όπου δεν υπάρχει καμίας μορφής ανάπτυξη, η μοίρα μας δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική. Ακριβώς το ίδιο προσπαθούνε να κάνουν κ με τους φίλους φαρμακοποιούς, όπου τους ισοπεδώνουν για να ανοίξουν μεγάλα φαρμακοσουπερμάρκετ. Η γραμμή είναι μία και κοινή. Και προσπαθούν να στρέψουν τον ένα κλάδο ενάντια του άλλου, να φαγωθούμε μεταξύ μας και αυτοί απο πάνω να κάνουν οτι γουστάρουν. Δημοσιογράφοι παπαγαλάκια παίζουν κι αυτοί καλά το παιχνίδι τους. Όταν την περασμένη εβδομάδα έβλεπα γνωστό μεγαλοδημοσιογράφο να δηλώνει ευθαρσώς πως είναι απαράδεκτο να υπάρχει κατώτατη αμοιβή για έκδοση ενεργειακής επιθεώρησης 100 γιούρο, και πως θα έπρεπε να μπορεί ένας μηχανικός να χρεώνει και λιγότερα δεν ήξερα αν έπρεπε να κλάψω ή να γελάσω. Όταν σήμερα ένα τεράστιο ποσοστό μηχανικών δουλέυει σε τελείως άσχετες δουλειές, αναρρωτιέμαι αν είναι τυχαίο. Μας ξεγράψανε απο το χάρτη και ξεχάσανε να μας το πούνε. Καλή δύναμη σε όλους
  3. Πολύ καλές όλες οι απόψεις που δημοσιεύτηκαν όμως εγώ θα ήθελα να ρωτήσω κάτι πιο πρακτικό. Ποιά είναι πρακτικά η διαδικασια που πρεπει να ακολουθήσει κάποιος απο τη στιγμη που θα έρθει ένας υποψήφιος πελάτης έτσι ώστε να υποβαλει το φάκελο. Δεν αναφέρομαι στα τεχνικά ζητήματα αλλά στα γραφειοκρατικά καθώς έχω χαθεί μέσα σε ΦΕΚ και αποφάσεις. Τι χαρτιά δλδ θα πρέπει να συγκεντρώσω ώστε να καταθέσω και τι μελέτεςυπογραφές μηχανικών χρειάζονται? Όποιος συνάδελφος έχει προβεί ήδη σε τέτοια διαδικασία υποβολής φακέλου για κάτω των 20kW και μπορεί θα ήταν καλό να μας πεί τη διαδικασία που ακολούθησε.
  4. το 62,61kVA πως το βγάζεις mpampis? χρησιμοποιείς 0,92 συντελεστή ισχύος και στο φωτισμό και στους ρευματοδότες? βάζεις ετεροχρονισμό 1 σε όλα? ακόμα και στον κινητήρα και στο θερμοσίφωνα? ίσως κάνω εγώ κάπου λάθος.. αν μπορέσεις να μας εξηγήσεις λίγο το συλογισμό σου θα βοηθήσει
  5. Μπορεί κάποιος συνάδελφος να παραθέσει ποιόν τύπο χρησιμοποιεί για υπολογισμό πτώσης τάσης σε τριφασική γραμμή? Απο βιβλία ηλεκτρικών εγκαταστάσεων έχω βρεί κάποιους τύπους οι οποίοι όμως καταλήγουν σε κάποιες αποκλίσεις μεταξύ τους.
  6. Μπορεί κάποιος αν γνωρίζει να δώσει περισσότερες πληροφορίες? Πού ακριβώς στο ΣΕΦ θα γίνει το σεμινάριο? Έχω στείλει mail αλλά δεν έχω λάβει κάποια απάντηση μέχρι στιγμής και στο site της ΕΛΕΜ δεν έχω βρεί κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας για περαιτέρω διευκρινήσεις.
  7. Υπάρχει και ένα σεμινάριο απο το ΤΕΕ με θέμα τα έξυπνα σπίτια. Το έχει παρακολουθήσει κανείς να μας πεί εντυπώσεις?
  8. Alex όταν σπουδάσεις στο εξωτερικό, σε οποιαδήποτε χώρα και αν το κάνεις πρέπει στη συνέχεια να καταθέσεις τα πτυχία σου στο ΔΟΑΤΑΠ για αναγνώριση των σπουδών σου. Εγώ όταν κατέθεσα τα χαρτιά μου, μου ζήτησαν και μια βεβαίωση απο το Πανεπιστήμιο μου που θα αναφέρει πως όλα τα έτη σπουδών μου τα φοίτησα στο εκεί Πανεπιστήμιο και φυσικά αναλυτική βαθμολογία μαθημάτων κάθε έτους. Αυτό γίνεται λογικά για να κόβουν όσους έχουν σπουδάσει εδώ σε ιδιωτικά κολλέγια και στη συνέχεια φεύγουν έξω, και μπαίνουν στο δεύτερο έτος. Για την περίπτωση που κάνει κάποιος το πρώτο έτος εδώ δε γνωρίζω τι ισχύει καθώς δεν έχω ακούσει κάτι παρόμοιο. Σε κάθε περίπτωση, υπεύθυνη και έγκυρη απάντηση θα πάρεις μόνο απο το ΔΟΑΤΑΠ, οπότε μια επίσκεψη απο εκεί θα βοηθούσε.
  9. gnusselt γνωρίζεις που και ποιά περίοδο πρέπει να απευθυνθείς για να κάνεις αίτηση για εργασία ως ωρομίσθιος σε ΕΠΑ.Λ? Εκτός του πτυχίου πολυτεχνείου χρειάζεται κάτι άλλο?
  10. stayros Ηλεκτρονικός Μηχανικός είμαι. Έχω δει κάποιες αγγελίες για Τρίπολη πάνω σε ηλεκτρολογικά,ηλεκτρονικά και ενεργειακά έργα αλλά ζητάνε τεχνολόγους μηχανικούς και παρόλο που αφορούσε την ειδικότητα μου, όταν έστειλα δεν πήρα καμία απάντηση. Μάλλον δεν τους άρεσε το Πολυτεχνείο για.. τους δικούς τους λόγους. Αν έχεις κάτι υπόψιν σου πάντως θα βοηθήσεις πολύ
  11. GeorgeS ένα μπράβο και απο μένα.Πολύ καλή δουλειά και πολύ ενδιαφέρον το υλικό
  12. Συνάδελφοι θα ήθελα κάποιες γνώμες και κατευθύνσεις σχετικά με το παρακάτω θέμα. Ενδιαφέρομαι να εργαστώ στην περιφέρεια και πιο συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου. Στο ενημερωτικό δελτίο του ΤΕΕ αλλά και στις διάφορες ιστοσελίδες υπάρχουν ελάχιστες εώς καθόλου αγγελίες για την περιφέρεια. Η συντριπτική πλειοψηφία αφορά δουλειές στην Αθήνα. Γνωρίζει κάποιος αν μπορώ κάπου να βρώ αγγελίες για την περιφέρεια και ειδικότερα για την Πελοπόννησο? Εάν υπάρχει κάποιος που ήδη εργάζεται εκεί και του είναι εύκολο να μας πεί πώς βρήκε την συγκεκριμένη εργασία θα βοηθούσε πολύ. Ελπίζω το θέμα να ενδιαφέρει και άλλους συνάδελφους και να υπάρξει ανταπόκριση.
  13. Φίλε artchi αυτό το έχουμε περάσει όλοι όσοι τελειώσαμε έξω επομένως μην το αφήνεις να σε χαλάει. Θέλει απλά υπομονή και να κάνεις την προσπάθεια σου. Πάντως για να είμαστε ειλικρινείς και παρόλο που είναι ψυχοφθόρα η όλη διαδικασία δεν δικαιούμαστε να γκρινιάζουμε αφού όταν φεύγαμε για έξω, ξέραμε οτι γυρνώντας εδώ θα αντιμετωπίζαμε μια τέτοια κατάσταση. Σου εύχομαι να συνεχίσεις δυνατά και να ξεμπερδεύεις σύντομα.
  14. Αντώνη το σίγουρο είναι πως για να πάρεις πλήρη δικαιώματα πρέπει να πάρεις και ισοτιμία και αντιστοιχία. Ακόμα και αν το ΔΟΑΤΑΠ σου δώσει ισοτιμία λόγω των 2 μαθημάτων που πέρασες, το ΤΕΕ θα σου δώσει δικαιώματα με περιορισμούς και όχι πλήρη. Για πλήρη δικαιώματα χρειάζεται απαραίτητα και αντιστοιχία. Μπορεί όμως εσένα τα περιορισμένα δικαιώματα να σέ καλύπτουν για τη δουλειά που θέλεις να τα χρησιμοποιήσεις. Το καλύτερο είναι να επικοινωνήσεις με το ΔΟΑΤΑΠ και να ρωτήσεις αρχικά αν σου δίνει ισοτιμία, γιατί αν δεν σου δίνει όλα όσα λέμε είναι σε εντελώς θεωρητικό επίπεδο. Καλή συνέχεια στην προσπάθεια σου.
  15. Νομίζω οτι έχουμε ξεφύγει λίγο απο το θέμα μας και ασχολούμαστε με το ποιός έχει τελειώσει το καλύτερο Πολυτεχνείο. Η άποψη μου έίναι οτι στους διπλωματούχους Μηχανικούς θα πρέπει να αναγνωρίζεται και Master πολύ απλά γιατί οι σπουδές μας είναι 5ετούς φοίτησης, ενώ όλες οι υπόλοιπες σχολές Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης είναι 4ετούς φοίτησης. Δε νομίζω οτι χρειάζεται περαιτέρω αιτιολόγηση. Όσον αφορά τους πτυχιούχους Αγγλικών Πανεπιστημίων αναφέρθηκε κάπου εσφαλμένα οτι τους αναγνωρίζεται και Master και επομένως έχουν περισσότερα μόρια για το δημόσιο. Αυτό είναι εντελώς λάθος. Ο πτυχιούχος απο Αγγλία με Bachelor και Master περνάει απο ΔΟΑΤΑΠ το οποίο προκειμένου να του αναγνωρίσει το Πτυχίο του ορίζει προς εξέταση κάποια μαθήματα σε ελληνικό Πολυτεχνείο και σε κανονική εξεταστική περίοδο. Συνήθως τα μαθήματα αυτά είναι 4-9 ανάλογα απο ποιό Πανεπιστήμιο προέρχεται ο καθένας και εφόσον εξεταστεί επιτυχώς του αναγνωρίζεται Πτυχίο ισότιμο με την αντίστοιχη ελληνική σχολή. Δεν του αναγνωρίζεται κανένα Master και επομένως δεν έχει επιπλέον μόρια για το δημόσιο. Νομίζω οτι είναι πιο βάσιμο ενωμένοι να διεκδικήσουμε την αναγνώριση Master μιας και η φοίτηση μας είναι 5ετής και όχι να τρωγόμαστε μεταξύ μας συνάδελφοι για το ποιός έχει τελειώσει το καλύτερο Πολυτεχνείο.
  16. Συγχαρητήρια στους ΜΠΔ που κατάφεραν αυτό που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο και κατοχύρωσαν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα. Ας ελπίσουμε οτι αυτό θα ανοίξει το δρόμο και για την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των ΗΜΜΥ του Π.Κ καθώς προς το παρόν είμαστε απλά στη σκιά των Ηλεκτρολόγων άλλων Πολυτεχνειακών σχολών, χωρίς κανένα ουσιαστικό κατοχυρωμένο δικαίωμα. Ας είναι αυτό η αρχή του να σταματήσει επιτέλους ο παραλογισμός να υπάρχουν υψηλόβαθμες Πολυτεχνειακές σχολές χωρίς κανένα δικαίωμα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.