Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ίδρυση Ε.Π.Ε. απορίες


xmaze

Recommended Posts

Δεν θέλω να επεκταθώ γιατί δεν είμαι ειδικός, κι εγώ λογιστή χρησιμοποιώ.

 

Πριν λίγο καιρό σκέφτηκα [εντελώς στον αέρα] να μετατρέψω την ΟΕ που έχω σε ΕΠΕ.

 

Ρώτησα τον λογιστή μου κι άλλους 2 λογιστές έμπειστους, οικογενειακούς φίλους. Δεν θυμάμαι ακριβώς τι μου είπαν, αλλά βασικά με απέτρεψαν, εξηγώντας μου τα δυσνόητα για μένα λογιστικά... [από το ένα αυτί μπήκαν, από το άλλο βγήκαν].

Αυτό που θυμάμαι είναι ότι αν κάνεις κάποια παρατυπία [όχι σκόπιμα, έστω κι ένα λαθάκι απροσεξίας] έχεις χοντρό πρόβλημα!

 

Δεν θέλω να επεκταθώ γιατί απλά δεν ξέρω, αλλά θα συμβούλευα να πάτε σε ΕΜΠΕΙΡΟ λογιστή για αναλυτική συζήτηση...

Link to comment
Share on other sites

και με τους άλλους τύπους εταιρειών μπορείς να νοικιάζεις πτυχια?

με μια ΟΕ αν γινει καμια στραβή τότε η ευθυνη είναι απεριόριστη, και μπορεί και να λειτουργήσει κατά αυτό σε κάποιν που θα θέλει να παραχωρησει το πτυχίο του, θα φοβηθεί!!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα και από εμένα. Ήθελα να ρωτήσω το εξής. Επειδή θέλουμε με 2 άλλα παιδιά να ανοίξουμε εταιρεία με σκοπό την κατασκευή προϊόντων από σύνθετα υλικά γνωρίζει κανείς σε ποιό επιμελητήριο πρέπει να γραφτούμε? Και επίσης επειδή δεν ωρήκα κάποιον ΚΑΔ με αυτό τον τίτλο στην περίπτωση αυτή τι θα ρέπει να κάνουμε?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

"κατασκευή προϊόντων από σύνθετα υλικά" δεν λέει κάτι. Σίγουρα είσαι στην μεταποίηση, αλλά μετά πρέπει να γίνεις πιο συγκεκριμένος για να δεις πιο καδ σου κάνει. Δεδομένου ότι είσαι στην μεταποιηση, στο εμπορικό/βιομηχανικό επιμελητήριο θα σου λύσουν όλες τις απορίες, ενω ένας καλός λογιστής θα σε κατευθυνει για τα λογιστικά/φορολογικά σου.

Link to comment
Share on other sites

Σκοπός μας είναι να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη μιας σειράς προϊόντων, μέσω μελέτης, τα οποία θα τα κατασκευάζουμε από ελαφρά σύνθετα υλικά. Αυτά τα προϊόντα θα είναι από πολύ απλά (πχ έπιπλα, σωλήνες κτλ) μέχρι σύνθετα (πχ ανεμμογεννήτριες). Υπάρχει ένας ΚΑΔ για ανεμογεννήτριες από όσο γνωρίζω, αλλά η εταιρεία μας δεν θα δραστηριοποιείται μόνο σε αυτόν τον τομέα. Και θα κάνουμε και ανάπτυξη και κατασκευή προϊόντων αλλά όχι εμπόριο της μορφής το αγοράζω από εταιρεία του εξωτερικού και το μεταπωλώ εδώ.

Πάντως θα δοκιμάσω να πάρω τηλέφωνω στα δύο επιμελητήρι που προανέφερες. Σε ευχαριστώ για την βοήθεια.

Link to comment
Share on other sites

Αν και δεν το κατεχω καλα σε αυτο τον τομεα, υποθετω ότι θα πρεπει να επιλεξετε κάποιο γενικό ΚΑΔ, γιατι τα έπιπλα δεν μπορει να ειναι στο ιδιο ΚΑΔ με τις ανεμογεννήτριες.

Απ'ότι βλέπω δηλαδη, στο θεμα ΚΑΔ θα δηλώσετε κάποιο κυριο και μερικα δευτερεύοντα, για να καλύψετε όλο το φάσμα προϊόντων.

Link to comment
Share on other sites

Ναι, έτσι σκεφτόμαστε να το κάνουμε, απλά ως νέοι δεν γνωρίζαμε σε ποιό επιμελητήριο να στραφούμε.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.