Μετάβαση στο περιεχόμενο

gmichale

Members
  • Περιεχόμενα

    17
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Νέα Ιωνία
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχ/γος & Αερ/γος Μηχ/κος

gmichale's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ρε παιδιά εσείς που ακούτε ότι υπάρχουν δουλειές σε Λιβύη ή αλλού στο εξωτερικό, από τα μαθαίνετε? Όχι τίποτε άλλο δηλαδή αλλά να το κυνηγήσω το θέμα. Εγώ από το Φλεβάρη που γράφτηκα στο ΤΕΕ έχω δει ελάχιστες δουλειές για μηχανολόγους και σε σχεδόν όλες ζητάνε προϋπηρεσία τουλάχιστον 3 έτη. Ε που να την βρω?? Εδώ να δουλέψω δωρεάν έχω σκεφτεί για να αποκτήσω λίγη προϋπηρεσία αλλά από την άλλη λέω ότι έτσι θα κάνω κακό σε άλλους μηχανικούς. Ας πάω και Νιγηρία δεν με ενδιαφέρει πλέον τουλάχιστον να βγαίνω οικονομικά, ντρέπομαι που ζητάω χαρτζιλίκι από τους γονείς μου! Και στην Αρχιρόδον που έχω κοιτάξει όλο τρελά πράγματα ζητάνε!
  2. Αυτός ήταν ο ελεγκτής. Η διευθύντρια, η επόπτρια, και η κυρία στο μητρώο του έλεγαν ότι γίνεται. Αυτός όμως εκεί το δικό του. Αφού λες ότι είναι εντάξει τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Thanks!!
  3. Ευχαριστώ myri, ηρέμησα λιγάκι. 3 ώρες με το ρολόι (εντάξει 2 ώρες και 50 λεπτά) προσπαθούσα να τον πίσω ότι γίνεται αλλά αυτός ήθελε να με διώξει κιόλας. Μάλλον λάδωμα θα ήθελε τότε. Απλά φοβάμαι μην μου κάνει κανα έλεγχο και έχω τρεχάματα.
  4. Συγνώμη παιδιά αν ξεφεύγω από το θέμα αλλά θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Όταν κάνουμε έναρξη στην εφορία και θέλουμε να δηλώσουμε το σπίτι των γονιών μας ως έδρα υπάρχει κάποιο κόλλημα ή κάποιος περιορισμός προς εμάς? Το ρωτάω επειδή σήμερα πήγα στην εφορία με όλα τα χαρτιά μου και υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων μου και τα Ε9 και όλα μου και ο ελεγκτής μου είπε ότι δεν μπορεί να μου δώσει άδεια για να ανοίξω γραφείο μηχανικού. Μετά από πολλές ερωτήσεις που μου ανέβασαν την πίεση στο 148 (πήγα σε φαρμακείο να μου πάρουν την πίεση επειδή ζαλιζόμουν μετά) μου είπε ότι θα κάνει δεκτή την αίτησή μου με τον όρο ότι θα είναι έδρα όπου θα "κρατώ τα βιβλία μου" όπως έγραψε. Μετά μου είπε ότι θα μπορώ δηλαδή να εργάζομαι σε χώρους εταιρειών αλλά όχι στο σπίτι μου. Απλά εκεί θα διατηρώ τα βιβλία μου. Επειδή δεν έχω αυτή τη στιγμή χρήματα ούτε εγώ ούτε οι γονείς μου δεν μπορώ να πάω να ρωτήσω κάποιον λογιστή. Μήπως μπορείτε να μου πείτε αν γνωρίζετε αν ισχυουν όσα μου είπε ο ελεγκτής? Δηλαδή πρέπει να νοικιάσω ντε και καλά έναν χώρο και να πληρώνω 500 ευρώ μηνιαίως (νοίκι, ρεύμα κτλ) για να μπορώ να κάνω μελέτες?
  5. Όποιος έχει ζήσει στο εξωτερικό και ιδίως στην αμερική γνωρίζει τι σημαίνει ανταγωνισμός. Στην Ελλάδα ανταγωνισμός δεν υπάρχει. Όλες οι εταιρείες πυ έρχονται εδώ κάνουν απλά ότι γουστάρουν αφού δεν ελέγχονται από το κράτος και ο Έλληνας ειναι αρχιμακακς και πληρώνει τον καφέ 4.5 ευρώ (για παράδειγμα). Αλλά και 1 ευρώ να κόστιζε σε κάποια καφετέρια ο Έλληνας δεν θα πήγαινε αν είχε η καφετέρια το καλό το όνομα ή την γαμάτη την σερβιτόρα. Επίσης σημειώστε ότι ο ανταγωνισμός δεν αφορά τον πολίτη αλλά τον επιχειρηματία. Δηλαδή ανταγωνίζεται κάποιον άλλο επιχειρηματία με σκοπό να τον νικήσει στο "παιχνίδι" τους, δηλαδή να έχει περισσότερα κέρδη. Αυτό συνήθως επιτυγχάνεται με μη τήρηση των νόμων (ποιά ήταν άραγε εκείνη η αεροπορική εταιρεία της κύπρου που δεν έκανε καν συντήρηση σρτα αεροσκάφη της με αποτέλεσμα να πέσει αεροπλάνο της εντός ελληνικού εδάφους). Να αναφέρω και παράδειγμα μικρών επιχειρήσεων (για να δείξουμε ότι αυτό ισχύει παντού και πάντα) αντί να προσφέρουν τα καταστήματα ένδυσης καλύτερα ποιοτικά προϊόντα για να νικήσουν στον ανταγωνισμό τι κάνουν??? Παίρνουν τα ρούχα (μάρκας burberry ας πούμε) από την τουρκία με 30 ευρώ (την ίδια μπλόυζα ακριβώς είχα αγοράσει εγώ από ταξίδι μου στα παράλια) και την πουλάνε εδώ 300 (σε μαγαζί στη λεωφόρο ηρακλείου). Δεν λέω ότι οι άνθρωποι κάνουν άσχημα, χρήματα θέλουν να ωγάλουν. Αλλά το ότι μια εταιρεία είναι ιδωτική δεν σημαίνει υτομάτως ότι θα παρέχει καλύτερες υπηρεσίες, ποιότητα κ.τ.λ. Απλά σημαίνει ότι ο καθένας έχει την δυνατότητα να ανοίξει μια εταιρεία και να βγάλει χρήματα. Αν είσαι υπάλληλος ή καταναλωτής τότε άντε γεια. Κανείς δε δίνει δεκάρα. Υ.Γ. Έχω αγοράσει φορητό υπολογιστή από την Ελβετία και μαζί με τα έξοδα μεταφοράς και εκτελωνισμό μου ήρθε φθηνότερα από το να τον αγόραζα στην Ελλάδα. Όποιος νομίζει ότι υπάρχει ή θα υπάρξει ανταγωνισμός στην Ελλάδα τότε είναι ονειροπόλος.
  6. Ρε παιδιά εγώ δενν μπορώ να καταλάβω αυτό το ψωμοτύρι με την ιδιωτικοποίηση. Δηλαδή γιατί είναι καλύτερο να είναι ιδιωτικά όλα??? Αφού όλα έγκειται τελικά στο αν θα γίνεται έλεγχος από το κράτος για να επιβεβαιωθεί ότι όλα λειτουργούν όπως πρέπει. Αν το κράτος αδυνατεί να το κάνει όταν έχει το ίδιο την διαχείρηση τότε πως θα το κάνει όταν έχει την διαχείρηση ιδιώτης με 500 μεγαλοδικηγόρους, 600 λογιστές και 5000000 offshore εταιρείες να καλύπτουν όλες τις παράνομες ενέργειές του?? Όποιος νομίζει ότι δεν θα γίνονται παράνομες ενέργειες πρέπει να μεγαλώσει. Όποιος είδε ο ανταγωνισμός στην ελλάδα να δουλεύει καλύτερα να ξυπνήσει. (αφού δεν έγινε μέχρι τώρα δεν θα γίνει ποτέ) Και σε τελική ανάλυση προτιμώ να είναι δημόσια γιατί τουλάχιστον τα χρήματα μένουν στην ελλάδα και σε περίπτωση οικονομικού προβλήματος μπορούν να ανακτηθούν. Για πείτε μου τώρα που θα χρεωκοπήσουν τα ταμεία και όλα θα είναι ιδιωτικά και θα ανήκουν σε ξένους ιδιώτες πως θα βρεθούν τα χρήματα για να σωθούμε?? Αφού θα τους ανήκουν όλα γιατί να μας δανείσουν?? Σπουδαγμένοι άνθρωποι είστε γιατί δεν σκέφτεστε λογικά?? Το πρόσκαιρο κέρδος χωρίς έλεγχο των συνεπειών θα μας καταστρέψει. Τώρα θα δουλεύουμε για τους κινέζους με λιγότερα χρήματα από αυτά του παίρναμε μέχρι τώρα και το κράτος θα παίρνει απλά ένα ποσοστό των εσόδων.
  7. Να αγάσει το στόμα σου!! Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι με λογική! Είχα αρχίσει να αισθάνομαι ότι ο καθένας κάνει ότι του γουστάρει σε αυτή τη ..... χώρα να το πω??
  8. Δεν με απασχολεί καθόλου αυτό (τουλάχιστον προς το παρόν). Έτσι και αλλιώς ο σκοπός μου είναι να μάθω ώστε να μπορέσω να κάνω και κάποια καριέρα. Έχω εργαστεί σε για ένα χρόνο σε υπόγειο χώρο χωρίς καν εξαερισμό και χωρίς απολαβές για project του Πανεπιστημίου μου. Πήγαινα από τις 7.00 μέχρι τις 22.00 αλλά στο τέλος μόλις είδα αυτό που κατασκευάσαμε με την ομάδα μου έμεινα απόλυτα ικανομποιημένος. Σε τεχνικό γραφείο που είχα πάει το καλοκαίρι δεν μου άρεσε πάντως καθόλου η συμπεριφορά του εργοδότη και μου είχε φανεί και πολύ λαμόγιο, χώρια ότι προσπαθούσε να με μειώσει (όσο αφορά την εμπειρία μου) με σκοπό να δεχτώ την προσφορά των 6 ευρώ την ώρα. Δεν λέω νέος είμαι και να δουλέψω για λίγα (ή και μόνο για εμπειρία στην αρχή) αλλά δεν θα δεχτώ να με προσβάλλουν κιόλας. Ξέρεις μπορώ να βρω κάποια θέση σε βιομηχανία? Δυστυχώς γνωριμίες δεν έχω στην Ελλάδα και ψάχνω μόνο από την χρυσή ευκαιρία για δουλειά.
  9. Ευχαριστώ για την απάντηση. Πιθανόν ως νέος ακόμη να βλέπω τα πράγματα πιο απλουστευμένα πό ότι συνήθως είναι. Ο λόγος που θέλω να βρω μια θέση σε βιομηχανία στην Ελλάδα (σε οποιαδήποτε από τα δύο είδη που ανέφερες) είναι επειδή θέλω να ακολουθήσω μια εξελικτική πορεία. Σε τεχνικό γραφείο ή εταιρεία δεν βλέπω να μπορεί να γίνει κάτι κάτι τέτοιο και για να πω την αλήθεια μόνος μου κάποιο γραφείο να κάνω στο μέλλον δεν το βλέπω να με ενδιαφέρει (ή να μπορώ). Επίσης, κατά τη γνώμη μου πάλι, μια θέση σε βιομηχανία μου φαίνεται ότι σου προσφέρει μια κάποια ασφάλεια όπως το δημόσιο, χωρίς όμως να κάθεσαι και να τα ξύνεις (έχω κάνει πρακτική στην ΕΒΟ και μπορώ με ασφάλεια να πω ότι αν δεν είχε έρθει και η παρέα μου τότε εγώ θα είχα αυτοκτονήσει από τη βαρεμάρα εκεί μέσα). Πως μπορείς να ψάξεις για θέσεις στις βιομηχανίες? Από χρυσή ευκαιρία ας πούμε ή πρέπει να επισκεφθώ τα κεντρικά τους?
  10. Ποιές είναι οι κύριες δραστηριότητες ενασχόλησης των μηχανολόγων μηχανικών στις βιομηχανίες της Ελλάδας? Επίσης ένας νέος μηχανικός που μόλις έχει αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο και θέλει να βρει δουλειά σε μια βιομηχανία τι προσόντα θα πρέπει να έχει για να μπορέσει να προσληφθεί? Η ερώτηση απευθύνεται βέβαια κυρίως σε όσους δουλεύουν ή έχουν δουλέψει στο παρελθόν σε κάποια από τις βιομηχανίες της Ελλάδας.
  11. aginor Έχεις δίκιο ότι εγώ δεν έχω δικαίωμα να σου πω αν θα προσλάβεις αντρα ή γυναίκα. Ειναι καθαρά δικό σου θέμα. Αυτό που λέω είναι ότι δεν έχει νόημα μια τέτοια επιλογή. Ο εργοδότης πρέπει να προσλαμβάνει άτομα με κριτήριο το πόσο ικανά είναι όσο αφορά το επάγγελμά τους και όχι σύμφωνα με το φύλο. Όχι επιδή έτσι λέω εγώ, επαναλαμβάνω, αλλά επειδή έτσι λέει η λογική του ανταγωνισμού. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος κάποιος να επιλέξει συγκεκριμένα γυναίκα ή άντρα μηχανικό (εκτός αν ορίζεται δια νόμου). Διαφορετικά το κάνει για τον ευνόητο και κατακριτέο λόγο. Και δεν πιστεύω ότι οι άντρες συνεργάζονται καλύτερα με τις γυναίκες εκτός και αν συνεργασία σημαίνει "κάνε ότι λέω χωρίς να λες την γνώμη σου". Έχω καταφέρει να εργαστώ για 1 ολόκληρο χρόνο με 5 άντρες μηχανικούς για τον σχεδιασμό και την κατασκευή αυτοκινήτου και δεν είδα πουθενά πρόβλημα συνεργασίας. Φυσικά υπήρχαν διαφωνίες και ευτυχώς κιόλας αφού έτσι βρέθηκαν προβλήματα του αρχικού σχεδιασμού και διορθώθηκαν. Το αν θα είναι κοιλαράς ή γυμνασμένος είναι τελείως διαφορετικό θέμα. Αυτό εξαρτάται από ειδικές απαιτήσεις της δουλειάς.
  12. Και βέβαια όχι. Στην Ελλάδα είμαστε Σε ευχαριστώ.
  13. 1ον: Είναι ρατσισμός να ζητάς συγκεκριμένα άντρα ή γυναίκα. Πριν λίγα χρόνια μας τα πρήζανε οι γυναίκες για την ισότητα (δεν είμαι ενάντια), τώρα θα πρέπει να το κάνουν οι άντρες?? 2ον: όποιος θέλει ευχάριστη παρουσία στο γραφείο ή στην υποδοχή ας προσλάβει μια γυναίκα γραμματέα. Δεν νομίζω να του παραπονεθεί κανείς. Αλλά είναι αδιανόητο να ζητάει εργοδότης έναν μηχανικό, αρχιτέκτονα κτλ με γνώμονα την εμφάνιση ή το φύλλο. Θες κάποιον να ωγάζει μία συγκεκριμένη δουλειά και αν κάποιος έβαζε το μυαλουδάκι του να λειτουργήσει θα έβλεπε ότι για τον λόγο αυτό οι γερμανοί και οι γάλλοι βρίσκονται αιώνες μπροστά μας. Επειδή δεν θέλουν ΓΥΝΑΙΚΑ, ΑΝΔΡΑ, ΚΟΝΤΟ ή οτιδήποτε άλλο αλλά θέλουν άτομα με γνώσεις και όρεξη για δουλειά. 3ον: Αν κάποιος εργοδότης θέλει καφέ τότε είτε να σηκωθει από τα αβγά του και να τον φτιάξει μόνος του είτε αν είναι πολυάσχολος ας προσλάβει γραμματέα για τον λόγο αυτό (υποστηρικτικό προσωπικό). Αν εν τελει θέλει μόνον πτυχιούχους στο γραφείο του ας τους δίνει παραπάνω χρήματα για την "ξεχωριστή" υπηρεσία πυ θα πρσφέρει αφού εγώ δεν σπούδασα μηχανολόγος για να φτιάχνω καφέδες. Σε τελική ανάλυση ας βρει δουλειά και κάποιος ανιδείκευτος, δεν χάθηκε και ο κόσμος. Για να έχει γραφείο κάποιος με αρκετούς μηχσνικούς μέσα σημαίνει ότι έχει έργα και άρα αρκετά χρήματα για να προσλάβει έναν ανειδίκευτο των 600 ευρώ (γιατί δυστυχώς αυτός ειναι ο μισθός τους). Τέλος, γιατί ήδη είπα πολλά, είναι παράνομο. Τελεία και παύλα. Μπορεί ο εργοδότης να χρειάζεται γυναίκα μηχανικό (π.χ. επειδή πλέον νομίζω απαιτείται από τον νόμο να υπάρχει συγκεκριμένο ποσοστό γυναικών στα γραφεία και ίσως χρειάζεται γυναίκα για να το καλύψει) αλλά αυτό μπορεί να το διευκρινήσει στην τηλεφωνική επικοινωνία ή στην επικονωνία μέσω e-mail που έτσι και αλλιώς θα έχει πριν πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον υποψήφιο εργαζόμενο.
  14. Επειδή δεν γνωρίζω και πολλά από την αγορά εργασίας, γνωρίζετε πως μπορώ να έρθω σε επικοινωνία με κάποια τεχνολογικά πάρκα?
  15. Ναι οι μεγάλες εταιρείες έχουν δικά τους τμήματα, αλλά δεν γνωρίζω κατά πόσο στην Ελλάδα πραγματοποιούν έρευνα η απλά ανάπτυξη προϊόντων. Στο εξωτερικό υπάρχουν εταιρείες οι οποίες ασχολούνται καθαρά με την έρευνα για την ανάπτυξη νέων προϊόντων ή πρωτοτύπων. Πολλές συμμετέχουν σε ερευνητικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σνεργασία με Πανεπιστημιακούς φορείς. Γνωρίζει κανείς αν υπάρχουν τέτοιες εταιρείες στην Ελλάδα?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.