Jump to content

Julius Caesar

Core Members
 • Content Count

  1,066
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Julius Caesar last won the day on May 16 2015

Julius Caesar had the most liked content!

Community Reputation

542 Εξαιρετική

About Julius Caesar

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Θεσσαλονίκη
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Πώς λέγεται το σενάζ στα αγγλικά; Ψάχνω, ψάχνω και δεν το βρίσκω!
 2. Δηλαδή αν κατάλαβα καλά για ένα απλό οικοδομικό έργο π.χ. αντικατάσταση στέγης, ΔΕΝ χρειάζεται ενημέρωση στη ΣΕΠΕ, έτσι; (αρ. 2, ΦΕΚ 4173/2019).
 3. Δεν καθαιρούνται όλα τα αυθαίρετα! (π.χ. κλειστός ΗΧ). Δεν ήταν ειρωνική η ερώτηση...
 4. Και τι θα γίνει μετά τις 31/1/2025; Πώς θα μπορεί να μεταβιβάσει κάποιος σπίτι με αυθαιρεσίες τότε; Να υποθέσω μόνο με έκδοση ΟΑ;
 5. Είμαι μισθωτός και θέλω να κάνω ρύθμιση αυθαιρεσίας βάσει Ν.4495/17 για ακίνητο που ανήκει εξ ολοκλήρου στη μητέρα μου. Ισχύουν αυτά που έγραψαν οι προηγούμενοι ή έχει αλλάξει κάτι; Δεν μπορώ να κόψω ΑΠΥ/ΦΕΜ αφού έχω κάνει διακοπή επαγγέλματος στην εφορία.
 6. Από που τα ξέρετε εσείς αυτά; Υπάρχει κάποια ιστοσελίδα ή πρόγραμμα;
 7. Ξανά: Είναι οδός Μ. Αλεξάνδρου, Καλλιθέα Πιερίας, ΟΤ 41. Το βρίσκω παράλογο η Μ. Αλεξάνδρου στην Παραλία (τουριστική και εμπορική περιοχή) να έχει μικρότερη ΤΖ από την ομώνυμη οδό στην Καλλιθέα (κατοικίες). Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
 8. Συνάδελφοι επειδή ετεροαπασχολούμαι, ρυθμίσεις πλέον μόνο για συγγενείς και χάνω επεισόδια... Για να βρω την ΤΖ μιας περιοχής ακολουθώ το ΦΕΚ/Β/2192/12-6-2018; Έχει αλλάξει κάτι;
 9. Νομίζω τρεις μπορεί να είναι οι αιτίες: α) Αν έχουμε εσωτερική μόνωση, τότε ακυρώνεται ο παράγοντας της θερμοχωρητικότητας. Δηλαδή ο τοίχος χωρίς μόνωση, με την πάροδο των ωρών θα αποδώσει την θερμότητα που έχει αποθηκεύσει όταν ήταν ανοικτό το σύστημα θέρμανσης. β) Ο ρυθμός απώλειας θερμότητας ενός σώματος είναι ανάλογος της διαφοράς θερμοκρασίας του σώματος με το εξωτερικό περιβάλλον (νόμος της ψύξης του Νεύτωνα). Με την πάροδο του χρόνου το θερμομονωμένο σπίτι με κλειστό το σύστημα θέρμανσης, θα διατηρεί μια μεγαλύτερη διαφορά θερμοκρασίας με το εξωτερικό περιβάλλον από ότι το μη μονωμένο, άρα και ο ρυθμός απώλειας θερμότητας θα είναι μεγαλύτερος. γ) Το χαμηλό D προκαλείται επίσης από το μεγάλο εμβαδόν της επιφάνειας του χώρου, D=Q/(A*Δt). Μεγάλο σπίτι -> περισσότερη ενέργεια για επαναθέρμανση του χώρου.
 10. Γιατί σε μια μελέτη θερμικών απωλειών η προσαύξηση λόγω διακοπτόμενης λειτουργίας είναι μεγαλύτερη στα κτίρια με χαμηλό D, δηλαδή σε κτίρια με καλύτερη θερμομόνωση;
 11. <<Πρόκειται για μία γκρίζα περιοχή της αγοράς εργασίας στην οποία υπήρχε έντονη αδιαφάνεια καθώς ήταν πολύ δύσκολη η παρακολούθηση και η καταγραφή της>> Τα οικοδομικά έργα είναι παγκοσμίως διαβοήτα για την "γκρίζες" μορφές απασχόλησης. Πάει το πρωί ο εργοδότης στις πιάτσες των λαθρομεταναστών και λέει "ποιος θέλει να έρθει αύριο στη δουλειά; " Έτσι συμβαίνει και εις Παρισίους. Εδώ ολόκληρες οικονομικές θεωρίες (κευνσιασμός) αναπτύχθηκαν πάνω στη βάση να χρηματοδοτήσουμε έργα υποδομής για να απασχολούνται μειονεκτούντες ομάδες πληθυσμού.
 12. Για να απαντήσω στην προηγούμενή μου ερώτηση ΝΑΙ ισχύει το πρόστιμο των 10.500 € αν σε πιάσουν με ανασφάλιστο οικοδόμο! Για να απαντήσω στον stayros έτσι ΕΝΘΑΡΡΥΝΕΤΑΙ η μαύρη εργασία. Άντε τώρα σε νησιά ή στην επαρχία να κόψεις πρόστιμο 10.500 €. Θα φοβάσαι για τα παιδιά σου! Αν το πρόστιμο ήταν π.χ. 500 € ο υπάλληλος θα έκοβε βόλτες για να βαρέσει πρόστιμα.
 13. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης το πρόστιμο είναι το 10χίλιαρο που ισχύει στις κοινές επιχειρήσεις; Ένα βήμα μπροστά (κατάργηση ΦΠΑ) 50 πίσω...
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.