Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τι πάχος μόνωσης για εξωτερική θερμομόνωση; (για την άδεια)


Highlander

Recommended Posts

Ρωτάω για προσεχείς άδειες. Σκέφτομαι την επόμενη οικοδομή που θα σχεδιάσω να εφαρμόσω εξωτερική θερμομόνωση. ΡΩΤΑΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ. Την λιθοδομή (τούβλα μονή σειρά ) θα σχεδιάσω πιο μέσα, το ίδιο και τις κολώνες αλλά πόσο. Για να βγεί η άδεια τι μόνωση χρειάζεται. 5 ή 8 πόντους ?

Link to comment
Share on other sites

Γενικά η θερμική διαπερατότητα μίας νέας τοιχοποιίας μειώνεται σημαντικά αυξάνοντας το πάχος του υλικού εξωτερικής θερμομόνωσης.

Ενδεικτικά: Η κάλυψη της απαίτησης 0,7 W/m2K σε μπατικούς τοίχους επιτυγχάνεται με πάχος εξωτερικής μόνωσης 36mm και σε δρομικούς τοίχους με πάχος εξωτερικής μόνωσης 43mm.

Από εκεί και πέρα ανάλογα το υλικό και την εταιρεία που θες να χρησιμοποιήσεις επιλέγεις τα προκαθορισμένα πάχη (πχ πετροβάμβακας 40mm κπλ)

Link to comment
Share on other sites

Το πάχος (για την άδεια πάντα) θα στο "δείξει" στην πορεία.... Λογικά με 5cm και λογικό εμβαδόν υαλοπινάκων (απαραίτητα διπλών) θα σε καλύψει.

 

Υ.Γ.

Ρόλο παίζει βέβαια και η ζώνη του υπολογιζόμενου κτιρίου (F/V)...

Link to comment
Share on other sites

οκ, ευχαριστώ. Δε μένει παρά να παρουσιαστεί η άδεια.... γενικά σαν συμβουλή όμως τι θα λέγατε, δεδομένου ότι η εξωτερική θερμομόνωση έχει αρχίσει να εφαρμόζεται ολοένα και περισσότερο και σύντομα θα αρχίζουμε να διεκπαιρεώνουμε άδειες με ένα δρομικό τοίχο και μόνωση. Τι κατασκευή θα προτείνατε ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.