Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τρόπος ανάθεσης Μελετών. Προτάσεις και κακώς κείμενα.


Recommended Posts

απο GRTOPO στο θεμα "ποιότητα Εθνικού Κτηματολογίου"

Κι όμως φίλε parist αυτή η εταιρία που ομολογουμένως και από μέσα στην Κτηματολόγιο ΑΕ αλλά και από άλλους μελετητές έκανε α@@@##@ δουλειά ... (η αξία της μελέτης που παρέδωσε ήταν όση και του χαρτιού που ξοδεύτηκε κατ' εμέ) ..... επειδή έχει ΓΕΡΟ ΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ και πλακώνει τις αγωγές και τις ενστάσεις....... συνεχίζει να πέρνει δουλειές.

Συνάδελφοι μέ αφορμή το παραπάπω κείμενο αλλά καί την πιθανή αλλαγή

στον τρόπο ανάθεσης των μελετών ,νομίζω ότι είναι καιρός να συζητήσουμε

το παραπάνω θέμα.

Καλούντε λοιπόν οι συνάδελφοι να μας πούν την γνώμη τους γιά τα κακώς κείμενα στον τρόπο ανάθεσης μελετών αλλά να καταθέσουν και τις προτάσεις τους.

Link to comment
Share on other sites

Καί αφού΄δεν λέει κανείς τίποτα ξεκινώ τις προτάσεις.Καταρχάς πρέπει να έρθει νέος νόμος.Να βάλει πιο σαφή καί αντικειμενικά κριτήρια.Γιά τα μικρά πτυχία να επανέλθει η εντοπιότητα.Καί να καθιερωθεί ένα πανελήνιο point system,στο οποίο θα καταγράφεται

η αντικειμενική βαθμολογία τών μελετών πού έχει συντάξει κάθε μελετητής.Καί επίσης

να επανέλθει ενισχυμένο το κριτήριο του φόρτου τών εργασιών.

Link to comment
Share on other sites

Σε κάποιες εταιρείες parist43 ο φόρτος εργασίας δεν έχει να κάνει τίποτα με την ποιότητα της μελέτης. Αν είναι στο "αίμα" της να παραδίδει ... εφημερίδες... αυτό θα συνεχίσει και να κάνει. Αν όμως υπάρχει ο εγωισμός και η υπερηφάνεια να υπερασπιστεί το όνομά της στην αγορά τότε θα βρεί τον τρόπο έστω και παίρνωντας παρατάσεις ή δίνοντας υπεργολαβία ορισμένα κομμάτια να κάνει σωστή δουλειά.

Ενα ζήτημα πάντως θα ήταν η δημιουργία στο ΥΠΕΧΩΔΕ μιας επιτροπής αποτελούμενης εξ ίσου από μηχανικούς δημοσίους υπαλλήλους, εκπροσώπους του ΤΕΕ και ιδιωτών μελετητών που να αξιολογούν τις παραδιδόμενες μελέτες.

Η αποπληρωμή των μελετών να γίνεται μετά την έγκριση και αποδοχή της μελέτης από την ανωτέρω επιτροπή.

Οι εφημερίδες .... να επιστρέφονται προς διόρθωση και να επιβάλλεται και ποινή ( ας πούμε μη δυνατότητα έκδοσης εγγυητικής από το ΤΣΜΕΔΕ) στον έκδότη της εφημερίδας.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Συγχαρητήρια στον κλάδο γενικά.Για το θέμα "σημερα ο σταυρός αυριο το σφυροδρέπανο"

υπηρξαν (και καλώς υπήρξαν βεβαια) 3265 μεχρι στιγμής επισκέψεις.

Για τον νόμο περι μελετών που φημολογείται οτι θα αλάξει πάλι και απο αυτόν εξαρτάται η επιβίωση για αρκετούς απο εμας,υπήρξαν 2 μόνο τοποθετήσεις.

Κρίμα!!!:(

Link to comment
Share on other sites

Δική μου γνώμη, αν και αποκλεισμένος από τα μελετητικά πτυχία βλ. Τ.Ε , είναι πως θα πρέπει να καταργηθούν οι απευθείας αναθέσεις 'μικρών' μελετών από τους Δήμους. Επειδή οι Δήμοι μπορούν να αναθέσουν μελέτες μέχρι 10000 ευρώ (+ΦΠΑ) είναι κοινή πρακτική να 'σπάνε' σε κομμάτια τις μελέτες που ξεπερνούν το όριο ώστε να βολεύονται και αυτοί και οι κολλητοί τους μελετητές.

Link to comment
Share on other sites

μπράβο σου διότι αν και αποκλεισμένος όπως είπες,εν τουτοις είπες την γνώμη σου,η οποία είναι σωστη καταρχας.και λέω καταρχας διότι και το σύστημα που υπάρχει το κανονικό χρειάζεται επειγόντως πολλες αλλαγές.κατα την γνώμη μου πάντα.

Link to comment
Share on other sites

1. Επαναφορά εντοπιότητας.

2. Φόρτος εργασίας.

3. Αύξηση τιμολογίων τοπογραφικών εργασιών.

 

Το βασικότερο όμως που κανένας νόμος δεν μπορεί να αλλάξει είναι η διαφθορά στις αναθέσεις. Εκεί ειδικά Πάρη η επαρχία έχει με διαφορά την πρωτοκαθεδρία.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε parist μην μας κακολογείς που κάποιοι δεν συμμετέχουμε σε τέτοια θέματα, έγω για παράδειγμα όπως και σίγουρα και άλλοι, δεν γνωρίζουμε τίποτα από τα διαδικαστικά των μελετών καθώς ως νέοι, δεν έχει τύχει να έχουμε τριβή με τέτοια θέματα...

Εξηγήστε μου λίγο παρακαλώ. Παλιότερα εάν κατάλαβα καλά πτυχία με εντοπιότητα μοριοδοτούνταν περισσότερο σε διαγωνισμούς? Ανάλογα με την έδρα του μελετητή κρινόταν η εντοπιότητα? επίσης, όσον αφορά το φόρτο εργασίας, υπήρχε ελαστικότητα στα παραδοτέα και στις παραδόσεις αναλόγως με αποδεδειγμένο φόρτο του γραφείου ? Σωστά κατάλαβα?

Εκ πρώτης πάντως, η πρόταση του GRTOPO ακούγεται ορθότατη. Η αηιολόγηση από διευρυμένης σύνθεσης επιτροπή θα ήταν ένα καλό βήμα για το συγκεκριμένο και όχι μόνο, θέμα.

Link to comment
Share on other sites

παληά προηγούνταν στα μικρα πτυχία οι ντοπιοι.ετσι πχ αν κατεβαινε καποιος στην Καλυμνο με Α και ηταν ντοπιος και καποιος Αθηναίος με Α ,ο Αθηναίος αποκλειοταν.

πολυ σωστο ηταν και το κριτηριο του φορτου εργασιας.δηλαδη αν κατεβαίναμε εγω

(και ειχα 5 δουλειες στο γραφείο μου να τρεχουν) και κατεβαινες και εσυ (με μηδεν δουλεια που ετρεχε) την δουλεια την επερνες εσυ

Link to comment
Share on other sites

Με το υπάρχον σύστημα ανάθεσης μελετών του Ν.3316 έγινε προσπάθεια να εισαχθεί η τεχνική έκθεση, η μεθοδολογία και η ομάδα μελέτης στην αξιολόγηση. Στην αρχή του νόμου, κατέβαιναν προσφοράς της τάξης των 200σελίδων , οπότε κανείς δεν τις διάβαζει.Τους ένοιαζε αν το χρονοδιάγραμμα είναι όμορφο και φταγμένο σε κάποιο ειδικό πρόγραμμα κτλ. Τι μπούρδες γράφονται μέσα στις προσφορές δεν περιγράφεται (όλοι γίνανε ειδικοί στον ποιοτικό έλεγχο, στα quality control test κτλ- μιλάμε για γέλια). Με τις νέες προκηρύξεις μειώθηκε ο όγκος των σελίδων (20σελ η τεχνική έκθεση, 20σελ η μεθοδολογία, 15 η έκθεση ομάδας μελέτης κτλ), αλλά άλλαξαν και τα κριτήρια. Αφαιρέθηκε, από τον κ. Σουφλιά,το κριτήριο του ανεκτέλεστου καθώς και αυξήθηκε η βαθμολόγηση του κριτηρίου της κοινής δράσης της ομάδας μελέτης, δηλαδή με λίγα λόγια δόθηκε αβάντα στα μεγάλα σχήματα που λυμαίνονταν τις μελέτες εδώ και χρόνια.

Άρα α) αλλαγή κριτηρίων αξιολόγησης, β)αλλαγή τρόπου στελέχωσης επιτροπών (ο εκπροσωπος του ΤΕΕ έχει διακοσμητικό ρόλο), γ) ικανοποιητική αμοιβή των επιτροπών, δ)αλλαγή στα τιμολόγια των μελετών , ε) αλλαγή στο άρθρο που λέει ότι δεν δικαιούσαι πρόσθετη αμοιβή, αν τροποποιηθούν οι μονάδες φυσικού αντικειμένου!!!Δηλαδή τη λάθος εκτίμηση της Υπηρεσίας την επωμίζεται ο Ανάδοχος...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.