Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανάκληση τροποποίησης ρυμοτομικού σχεδίου


Recommended Posts

Είναι θεωρητικά δυνατή η ανάκληση τροποποίησης ρυμοτομικού σχεδίου που έχει δημισιευτεί στο ΦΕΚ ,καί μάλιστα από τον ίδιο ενδιαφερόμενο που κίνησε την διαδικασία?Καί αν όχι νέα τροποποίηση στην ίδια περιοχή είναι δυνατή?

Link to comment
Share on other sites

Τροποποίηση στην τροποποίηση του σχεδίου από τον ίδιο; Γιατί όχι;

 

ΥΓ Τόσο αναποφάσιστος είναι;

Link to comment
Share on other sites

Υποθετικά μιλώντας, η τροποποίηση δεν γίνεται για διορθωση καποιου χαρακτηριστικού βασισμένη σε πολεοδομικούς λόγους? Τι αιτίο τροποποίησης θα επικαλεστεί αυτή την φορά δηλαδή?

Link to comment
Share on other sites

Δέν έχω μελετήσει πλήρως τον φάκελο-περιμένω να μου φέρει όλα τα στοιχεία,αλλά απο αυτά που είδα και απο αυτοψία που έκανα ,η τροποποίηση που πέρασε ρυμοτομεί παρακείμενη παλαιά "προσφυγική τετρακατοικία" (στον λεγόμενο προσφυγικό συνοικισμο της Μυτιλήνης ,το κράτος εκτισε 2ροφα σπίτια τα οποία είχανε 4 υποτυπώδη διαμερισματα το κάθε ένα ,τα οποία έδινε στους τότε προσφυγες της Μικρας Ασίας).

Ο δήμος πρέπει να διανοιξει τον προβλεπόμενο απο την τροποποίηση δημοτικο δρόμο

που ρυμοτομεί την ως άνω τετρακατοικία.και για ευνόητους λόγους δεν το κάνει.

ίσως έβαλα το θέμα νωρίς ,αλλά ήθελα να ξέρω το ένδεχόμενο μήπως θεωρητικά αποκλείεται,οπότε να μην αναλάβω καθόλου τη δουλειά.

Θα επικαλεστεί δηλαδή την στην πράξη μη υλοποίηση της νέας ρυμοτόμησης απο τον δήμο.

Link to comment
Share on other sites

Με βάση την ισχύουσα νομολογία του ΣτΕ, δεν επιτρέπεται η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου σε περίοδο μικρότερη των 3 ετών. Ακόμη, στηη διαδικασία τροποποίησης του ΡΣ ζητείται η έκδοση νέας γνωμοδότησης του ΟΤΑ, αν έχει περάσει χρονικό διάστημα 3 ετών από την έκδοση της προηγούμενης.

 

Επίσης, δεν προωθείται τροποποίηση ΡΣ αν με η πρόταση αποσκοπεί στην ικανοποίηση προσωπικού και όχι γενικότερου συμφέροντος.

 

Επομένως, πρέπει να εξετάσεις ΚΑΙ αυτές τις παραμέτρους.

Link to comment
Share on other sites

χρειάζονται ακόμη 4 μήνες.Ο προβλεπόμενος δρόμος έχει πλάτος 10μ,πολύ μεγάλος για την περιοχή και τις ανάγκες-με το που βλέπεις το σχέδιο φαίνεται να μην ταιριάζει-οι γειτονικοί έχουν απο 4-7 μ-κυκλοφοριακές ανάγκες κυριολεκτικά μηδαμινες-οπότε μια προτεινόμενη μείωση στα 7 δεν θα ρυμοτομεί το υφιστάμενο κτίσμα .Είναι μια καλή δικαιολογία.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.