Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή χρήσης απο βιοτεχνία σε κατάστημα


Kchalk

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους!

Είμαι νέα μηχανικός και αρχισα πρόσφατα να χρησιμοποιώ τις υπηρεσίες του site οπότε αν οι απορίες μου εχουν ήδη απαντηθεί κάπου συγχωρέστε με αλλά δεν μπόρεσα κάπου να τις βρω!

Μου έχει ανατεθεί η αλλαγή χρήσης μιας βιοτεχνίας σε κατάστημα συνάθροισης κοινού.Το οικόπεδο (7 στρ) στο οποίο βρίσκεται ειναι εκτος σχεδίου και το κτήριο ειναι 120 τμ.Θα ήθελα να ρωτήσω τι δικαιολογητικά πρέπει να υποβάλλω και σε ποια υπηρεσία γιατί μου λένε οτι πρέπει να απευθηνθώ στο τμήμα βιομηχανιών και οχι στην πολεοδομία του δήμου.Αυτή η διαδικασία θεωρείται αναθεώρηση της υπάρχουσας άδειας?

Και τέλος αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία θα γίνει αυτοψία από τους αρμόδιους?

 

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Αρχικά ελέγχεις αν επιτρέπεται η χρήση που επιθυμείς και αν είσαι εντάξει πολεοδομικά με την νέα χρήση.

 

Μετά καταθέτεις άδεια αλλαγής χρήσης από βιοτεχνία σε κατάστημα (χώρο συνάθροισης κοινού).

 

Τέλος η αδειοδότησή σου γίνεται λογικά από τον οικείο δήμο, με την σύμφωνη γνώμη της Δ/νσης Υγείας του Νομαρχιακού διαμερίσματος και αφού έχεις πάρει πιστοποιητικό πυροπροστασίας από την πυροσβεστική υπηρεσία.

 

Αυτοψία είναι πιθανόν να γίνει από όλους και ειδικά από δήμο, δ/νση υγείας και πυροσβεστική.

Link to comment
Share on other sites

Στο τμήμα Ανάπτυξης (παλιό "Βιομηχανίας") δεν έχεις τι να ζητήσεις . Θα είχες μόνο αν πήγαινες να εγκαταστήσεις βιομηχανία (αλλά τώρα πας να φτιάξεις κατάστημα) . Οπότε μην ανυσηχείς για το Βιομηχανίας . Για οτιδήποτε δικαιολογιτικά ρώτησε , όπως σου είπε και ο Adavis , την Πολεοδομία που θα σου εγκρίνει την αλλαγή χρήσης και το Δήμο που θα χορηγήσει στη συνέχεια την άδεια λειτουργίας . Γενικά για μία αλλαγή χρήσης δεν είναι πολύ περίπλοκη η διαδικασία , οπότε σίγουρα οι παραπάνω δύο υπηρεσίες θα σε κατατοπήσουν αμέσως . Φρόντισε όμως να καλύπτεσαι από τους όρους δόμησης , καθώς η παλιά χρήση (βιοτεχνεία) έχει πολύ πιο ευμενείς όρους . Αν λες ότι το κτίριο είναι 120 μ2 τότε σίγουρα δεν θα έχεις πρόβλημα στην κάλυψη και στη δόμηση ακόμα και για κατάστημα . Ωστόσο έλεγξε τις αποστάσεις διότι ενώ στις βιοτεχνείες / βιομηχανίες επιτρέπεται τα κτίρια να τοποθετούνται στα 10 (ή ακόμα και 5 μέτρα) από το όριο , στα καταστήματα πρέπει να απέχουν 15 . Επίσης , πρωτού προβείς την αλλαγή , εξασφάλισε ότι στην περιοχή επιτρέπεται η ίδρυση τέτοιων καταστημάτων (π.χ. τυχόν ΖΟΕ μπορεί να μην επιτρέπουν τέτοιες χρήσεις) . Ακόμα και αν δεν το ξέρεις , μην ανυσηχείς , ζήτησε από την Πολεοδομία μία βεβαίωση επιτρεπομένων χρήσεων γης .

Αν είναι η πρώτη φορά που ασχολείσαι με αλλαγή χρήσης , ίσως σου φανεί και δύσκολη :) , αλλά εδώ είμαστε και για τις λέπτομέρειες που θα προκύψουν .

 

Συμπλήρωση :

Απόφασησα να συμπληρώσω μερικά ακόμα διότι ξαναδιαβάζοντας το μύνημά σου μου πέρασαν κάποια πράγματα από το μυαλό . Καταρχάς , η αλλαγή χρήσης δεν είναι αναθεώρηση . Για να κάνεις αναθεώρηση θα πρέπει να μην έχει σφραγιστεί η οικοδομική άδεια για την οριστική ηλεκτροδότηση αλλά και να μην έχει λήξει . Συννεπώς έλεγξε την άδεια και αντιστοίχως κάνεις το ένα ή το άλλο . Όμως άλλο μου κίνησε την περιέργεια . Η ερώτηση για τις αυτοψίες ! ! ! Το Υγειονομικό σίγουρα θα κάνει αυτοψία , οι υπόλοιποι κάτα πάσα πιθανότητα θα χορηγήσουν την άδεια / πιστοποιιτικό άνευ αυτοψίας . Δε μου λες όμως , μήπως υπάρχει τίποτα "επιπλέον" εκει-μέσα ; ;) Διότι αν ναι , θέλει εξίσου και επιπλέον προσοχή .

Link to comment
Share on other sites

Να σε ρωτήσω φίλε Iliekater, μια και φαίνεται ότι τα ξέρεις αυτά.

 

Λες ότι για την αλλαγή χρήσης δε χρειάζεται αναθεώρηση της άδειας.Στην περίπτωση τη δική μου, χρειάζεται ο ιδιοκτήτης άδεια λειτουργίας καταστήματος κτηνιατρικών φαρμάκων.Η υπάρχουσα άδεια αναφέρει αποθήκη.Επομένως χρειάζεται αλλαγή χρήσης από αποθήκη σε κατάστημα.(Όχι όλη η αποθήκη, μόνο το 1/3 περίπου αυτής, η οποία είναι ισόγεια).

 

1.Τι χαρτιά χρειάζονται;Τοπογραφικό, Αρχιτεκτονικά πρέπει να γίνουν;

2.Υπάρχει κάποια έτοιμη φόρμα ενδεχομένως με τεχνική έκθεση;

3.Η αμοιβή του μηχανικού για περίπου 40 τ.μ. που θα αλλάξουν χρήση πόση θα είναι;

Link to comment
Share on other sites

1. Χρειάζονται όλα , εκτός απ'όσα δεν χρειάζονται ! Ήμουν σαφέστατος , ε ; :) Κοίτα , βασικά χρειάζονται όλα όσα θα χρειαζόντουσαν για μία νέα άδεια , εκτός και αν δεν αλλάζει κάτι . Για παράδειγμα δεν χρειάζονται στατικά (εκτός αν κάνεις κάποια επέμβαση στον φορέα) . Ρώτα επίσης και στο Υγειονομικό μήπως χρειάζεται και κάποια επιπλέον βεβαίωση (δεν μου έχει τύχει ποτέ · μάλλον το Υγειονομικό τα αδειοδωτεί αυτά) .

2. :shock:

3. Για τόσο λίγα θα βγει πολύ μικρή οπότε στο τέλος θα προκύψειη ελάχιστη αμοιβή κάτα ΤΕΕ .

Link to comment
Share on other sites

Οκ ευχαριστώ για τις επισημάνσεις.Για την τεχνική έκθεση το ρώτησα γιατί πολλές φορές ζητούν πράγματα που τα θυμούνται αργότερα, είτε διαφορετικά από ότι το είχαν πει στην αρχή και ειδικά άμα είσαι νέος σε βλέπουν σαν την καινούρια τους Barbie που πρέπει να παίξουν μαζί της για κάνα μήνα μέχρι να βαρεθούν.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 years later...

Σε κτιριο γραφείων θελει ο νεος ιδιοκτήτης να το αλλαξει χρήση σε κατάστημα εμπορικό.

1.Εσωτερικα από ενιαίος χωρος θα γίνουν σε μια γωνία κάποια χωρίσματα από γυψοσανίδες για w.c και γραφεία,

2.θα αλλάξει η πρόσοψη γκρεμίζοντας τον τοίχο 5μ. αναμεσα από τις κολώνες και τοποθετόντας τζαμαρία,

3.θα στρωθει πλακάκι στο δαπεδο,

4.θα μπει ψευδοροφή (τώρα φαίνεται στέγη)

5.Η/Μ εργασίες (φώτα - εξαερισμός - κλιματισμός)

6.και θα βαφτει εσωτερικά - εξωτερικά.

Χρειάζεται άδεια δόμησης ή όπως στην παραπάνω περίπτωση ενημερωση αδείας ως προς την χρήση και ΕΕΜΚ για τις εργασίες

Το 2 δεν το καλύπτει η ΕΕΜΚ ως έχει, για την νεα δεν ξέρω; Αξίζει να περιμένω;

Αν παω λογικά με άδεια δόμησης τι μελέτες θα απαιτηθούν;

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, θα μπορέσει να αρχίσει τις εργασίες πριν την έκδοση της άδειας δόμησης με την έγκριση;

Edited by steve100
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.