Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σύγχυση με το έγγραφο που ανατρέπει το πάγωμα στους ημιυπαίθριους


Engineering News

Recommended Posts

Πρωτοφανή, όσα συμβαίνουν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος. Διεύθυνση του Υπουργείου, με έγγραφο - οδηγία, προς τις Πολεοδομίες, ανατρέπει απόφαση της υπουργού, Τίνας Μπιρμπίλη, η οποία μέχρι την δημοσιοποίηση του εγγράφου, από το kathimerini.gr, φέρεται να αγνοεί την ύπαρξή του. Κατά πληροφορίες, μάλιστα, το επίμαχο έγγραφο, στην ανάκληση του οποίου θα προχωρήσει, δεν της έχει ακόμη κοινοποιηθεί, αν και το έχει ζητήσει. Μήπως, η διευθύντρια της ΔΟΚΚ, θεωρεί ότι ισχύει και για την υπουργό, η <<εχεμύθεια των δημοσίων λειτουργών>>; Κάτι που επικαλέστηκε, μέσω της γραμματέως της, όταν της ζητήθηκαν διευκρινίσεις από το kathimerini.gr, επί του επίμαχου εγγράφου. Ενός εγγράφου που ανατρέπει την απόφαση της υπουργού, για εξάμηνο <<πάγωμα>> κάθε διαδικασίας που αφορά στην τακτοποίηση κλειστών ημιϋπαίθριων και υπόγειων χώρων στάθμευσης, με αυθαίρετη αλλαγή χρήσης (ρύθμιση Σουφλιά). Γιατί, με το επίμαχο έγγραφο, που, 13 Νοεμβρίου 2009, κοινοποιήθηκε στην Πολεοδομία Αγ. Παρασκευής, οι τακτοποιημένοι υπόγειοι χώροι στάθμευσης με αυθαίρετη αλλαγή χρήσης (όπου βρίσκει και εφαρμογή), μπορούν να συνδεθούν με τα δίκτυα Κοινής Ωφέλειας και ειδικότερα την ΔΕΗ.

 

Πρόκειται για έγγραφο που άνοιξε τον <<ασκό του Αιόλου>>. Ιδιοκτήτες τακτοποιημένων υπόγειων χώρων στάθμευσης με αυθαίρετη αλλαγή χρήσης, έσπευσαν (και σπεύδουν) στις Πολεοδομίες, ζητώντας τις σχετικές βεβαιώσεις, προκειμένου να συνδεθούν με τα δίκτυα Κοινής Ωφέλειας. Οι Πολεοδομίες, ωστόσο, αρνούνται να εφαρμόσουν την γνωμοδότηση, αναμένοντας διευκρινίσεις από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

 

Πηγή: kathimerini.gr

Link to comment
Share on other sites

Απεσύρθη, προ ολίγων λεπτών, με απόφαση της υπουργού Περιβάλλοντος, Τίνας Μπιρμπίλη, το έγγραφο της Διεύθυνσης Οικοδομικού και Κτιριοδομικού Κανονισμού (ΔΟΚΚ), του Υπουργείου, που άνοιγε τον δρόμο για την ηλεκτροδότηση των τακτοποιημένων υπόγειων χώρων στάθμευσης με αυθαίρετη αλλαγή χρήσης.

 

Το επίμαχο έγγραφο είχε ημερομηνία 13 Νοεμβρίου 2009 και ανέτρεπε την απόφαση της υπουργού Περιβάλλοντος, για εξάμηνο «πάγωμα» της ρύθμισης Σουφλιά και σταμάτημα κάθε διαδικασίας τακτοποίησης. Η υπουργός Περιβάλλοντος, πληροφορήθηκε την ύπαρξη του εγγράφου, από το kathimerini.gr, που το έφερε στην δημοσιότητα.

 

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_26/11/2009_310078

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.